ro.bla Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Zdravím všechny, možná je to ještě přiliž brzy, ale víte o tom, že od 1.7.2008 platí ve Slovinsku již jenom dálniční známky, mýtné se pro osobáky ruší, a budou pouze dva druhy dálničních známek, kdy nejlevnější je půlroční za 35 eur? http://www.chorvatsko.cz/aktual/080328_slovinsko_dalnicni_znamka.html Citovat
pastorek Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 ...35 EUR to by sa vám oplatilo ísť cez Maďarsko a do Chorvátska vstúpiť cez Goričan. Hlavne pre tých čo smerujú smer Split - Makarska a ďaľej. Citovat
Matuska Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Takhle jezdím už mnoho let. Z Rakouska přijedu do Maďarska blísko Szombately, kousek za městem ve směru na Kormend je pěkný motel. Tady přespáváme, protože moje mentálně postižená dcera nonstop jízdu nesnáší (já už asi taky ne). Ráno sprcha, výborná snídaně a tradá na hraniční přechod Letenye/Goričqan. Za ním je hned dálnice od Budapešti. [upravil dne 5.4.2008 Matuska] [upravil dne 7.4.2008 Matuska] Zkouším vložit obrázek motelu-marně [upravil dne 9.4.2008 Matuska] [upravil dne 9.4.2008 Matuska] [upravil dne 9.4.2008 Matuska] Citovat
purkmistr Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Já jezdím z Prostějova na Blavu a přez Maďarsko, slovinsko (cca 10km) a hurá do Chorvatska:papa V Chorvatsku jedu stejně po staré pěkně v klidu a bez kolon takže za cestu platím akorát mítně 35kun dohromady za dva úseky v Chorvatsku:mrk [upravil dne 5/4/08 purkmistr] Citovat
PaloLM Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 no to sú ale riadní ftáci všetci budú obchádzať dialnice! Citovat
peugeotkovic Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 a kolik krásného uvidíte až budete projíždět dědinkama..jé:aut někdy je prostě dobré-změnit pohled na věc;) [upravil dne 6.4.2008 peugeotkovic] Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 Původně zaslal: peugeotkovic a kolik krásného uvidíte až budete projíždět dědinkama..jé:aut někdy je prostě dobré-změnit pohled na věc;) [upravil dne 6.4.2008 peugeotkovic] Zvlášť,když budou ucpané auty občanů vých.Evropy:( Citovat
PaloLM Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 to máš pravdu, ja som práve tohto roku chcel ísť do Chorvátska cez Rakúsko - Graz, Maribor, Zágreb ale dúfam, že v Slovinsku sa dá ísť mimo dialnicu Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 Já tak jezdím skoro každý rok,ale ty náklady na cestu rostou rok co rok,ale opravdu kur..sky:grr:grr.Jedině až na Villach a pak dolů přes ty kopce,a to jen při cestě na Istrii nebo tak. Citovat
PaloLM Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 vlani som šiel cez Maďarsko, chcel som tohto roku skúsiť novú trasu, idem až skoro k Zadaru Citovat
očko Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 Tiež sa tohto roku chystáme s rodinou do chorvátska.(prvý krát).Môžte mi niekto odporučiť kde by bolo najlepšie ísť.A koľko taká dovolenka (dvaja dospelý a tri deti)na cca 10 dní vyjde ? Ako je to z ubytovaním.Je lepšie hotel alebo privát?:myslim Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2008 Odesláno 6. duben 2008 Pro Tebe z Oravy-Blava,Maďary,Chorvatsko po dálnici až tam,kde chceš jít.Ceny v hotelu máš v každém katalogu,ceny privátu kolem 12euro při 5 lidech.Nejvíce se mi líbí pod Splitem--Makarská riviéra Citovat
Matuska Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Pokud máš menší děti, tak velmi vhodná lokalita je pod Splitem (směrem na Dubrovník), tj, Omiš a Duće-vesnice před Omiší. Jemňoučký písek, mělká voda daleko od břehu, žádní ježci ani medůzy. Jezdíme tam mnoho let, dá se říci k přátelům. Těch 12 EUR, jak píše ozzy 1956, platí v plné sezoně (červenec + srpen) na osobu a noc. V červnu a září je to 10 EUR. V hotelu jsem taky byl. Má to jednu nevýhodu: termín nástupu si nemůžeš naplánovat individuálně, takže se nevyhneš zácpám při střídání turnusů. Taky jsem zažil ve velkém hotelovém komplexu hodinovou frontu u recepce. Výhody hotelu jsou sice příjemné, ale já se už těším na kamaráda Ante a jeho manželku Dragu. Letos budeme oslavovat 22 let od prvního setkání [upravil dne 8.4.2008 Matuska] Citovat
očko Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Deti už nemám najmenšie (najmladší má sedem),no ten jemný piesok a plytká voda by vyhovovalo aj mne.Okolie okolo Splitu mi spolu svami odporúčalo už viacero kolegov.Asi si dám poradiť a bude cieľom našej prvej dovolenky.Odhovárajú ma na cestu svojim autom.Vraj preplnené cesty, poplatky, starosti s parkovaním atď.Určite by sme chceli bývať na priváte.Človek má viac súkromia a aj atmosféra je iná ako v preplnenom hotely.Len máme trochu obavy či po príchode na tvar miesta nebude problém niečo zohnať.Kontakty tam nemáme žiadne tak si nič nerezervujeme.Bude to naša prvá dovolenka pri mori, tak si to nevieme ani predstaviť ako to tam chodí. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Můžeš si sehnat privat přes internet,nebo jet naslepo,pořád není problém sehnat apartmán(samozřejmě jak kde a kdy)--když néé,jedeš o vesnici dál. Citovat
Miku Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 zkus se podívat například tady www.ubytovanivchorvatsku.cz/ Citovat
pastorek Odesláno 8. duben 2008 Odesláno 8. duben 2008 Ja už pár rokov chodím autom s cestovkou ktorú vlasní chorvát. Vždy mi pošlú v obálke kopu materiálov a okrem iného i kalendár kde sú vyznačené dni s veľkým cestným vyťažením. Chodíme na noc cez Maďarsko a Goričan. Zatiaľ ani neviem čo je to kolóny. Úprimne odporúčam. http://www.more.sk Citovat
očko Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Ďakujem Vám všetkým za cenné rady.Preštudujem internet a určite si niečo nájdeme.Teraz aspoň vieme kde začať.:super Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2008 Odesláno 9. duben 2008 Není za co.Příjemnou dovolenou:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.