FoXiKpk Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 dnes som bol v peugeote kvoli prednej naprave a nechal som si otestovat FAB filter..... toto som dostal....bolo mi povedane ze mam na 80% FAB filter pouzity...... len potom nechapem polozku cislo 2 naplneni filtru pevnich castic 43%.... preco mi potom povedali ze 80%.... vie mi to niekto vysvetlit??? [upravil dne 2/6/09 FoXiKpk] Citovat
denoo Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 este rozmyslam, neni to nieco spolocne s mnozstvom aditiva v nadrzke ? Ale to sa vlastne meria na prejdene km od posledneho plnenia, Citovat
FoXiKpk Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 mne povedali ze mi vydrzi este cca 40tisic kilometrov.... a potom ze treba vymenit FAB a ze staci repas... Citovat
Laďa Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 No ale podle protokolu (druhý řádek od spodu) Ti zbývá do výměny ještě něco málo přes 80 000 km. Citovat
Brandy20 Odesláno 18. červenec 2009 Odesláno 18. červenec 2009 Tak zaujimalo by ma, ci už niekto skusal vyčistiť ten FAP filter, tak ako sa to tu uvadza. A este ci už niekto skusal doplnat to aditivum (Eolys)???? Alebo všetci su tak bohaty a nechcu usetriť a daju sa ošklbať v Peugeot servise [upravil dne 20/7/09 Brandy20] Citovat
Hamin Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 To by mě také zajímalo, páč mám najeto již 118 000km .... Citovat
Hamin Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 A propos... Dnes jsem zjišťoval předběžnou cenu výměny FAP a aditiv na mém autě dle VIN. Peugeot servis Praha: Co se týče dolití aditiva, tak 1l je za cca 1300,-. Nádobka na aditiva v autě má 5l, tak pak záleží, kolik by mi aditiv dolili, aby baňka byla plná, čili by nevyměňovali komplet nádržku, ale jen dolít, kolik je potřeba. A k FAPU: Repas FAP stojí cca 10 000,- + práce. Citovat
luko407sw Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 neni potom opravdu lepší nechat FAP odstranit,nechat přepsat RJ a je napořád klid? odstranění vyjde cca na 5tis. a výměna FAPu s aditivem a prací kolem 15 tis. silně o tom uvažuju,jen se bojim že mužou být problemy na STK... nemá z vás někdo FAP pryč? Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Na STK nič nezistia. Maximálne tak na EK, tie autá však nedymia ani bez FAPu mal by si v pohode prejsť. Citovat
luko407sw Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 no tak proč to teda každý mění za repasovaný a ještě za tolik tisíc,když se to dá levněji odstranit a ještě to má i nějaké výhody?? Citovat
Přema Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Původně zaslal: luko407sw neni potom opravdu lepší nechat FAP odstranit,nechat přepsat RJ a je napořád klid? odstranění vyjde cca na 5tis. a výměna FAPu s aditivem a prací kolem 15 tis. silně o tom uvažuju,jen se bojim že mužou být problemy na STK... nemá z vás někdo FAP pryč???? Luko ty víš kdo umí FAP dát pryč????? nemyslím tím ale ho prorazit....myslím tím komplet aby auto nevědělo že ho tam má.....když tak tel........ Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Původně zaslal: luko407sw no tak proč to teda každý mění za repasovaný a ještě za tolik tisíc,když se to dá levněji odstranit a ještě to má i nějaké výhody?? Ekológia? Přema: už tu zopár ľudí dávalo tel. kontakty na odstraňovačov FAPu. [upravil dne 23.7.2009 AnotherOne] Citovat
luko407sw Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 no kontakt jsem tady někde našel a mám takový pocit že i pp205 to zvládne... oba umí přepsat RJ a oblbnout čidla,tzn komplet odstranění a ne jen proražení Citovat
luko407sw Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 cituji : Zruseni FAP obnasi samotne odstraneni krystalicke mrizky ze středního dilu vyfuku coz je první ukon pote upravime konfiguraci ridici jednotky motoru a jednotky BSI to proto, aby se odstranily aditiva. Samozrejme dusletkem této operace je nizsi spotreba, protože prekazka ve vyfuku a to poradna, je pryc, dále tim i spojeny lepsi vykon motoru tj. rychlejsi akcelerace z nizsich otacek. Samozrejme je i dalších spousty vyhod, které jsou s timto ukonem spojeny. Tato oprace trva cca 2hod. a delame ji napockani. Cena je 4000kč, ale je to na vždy. Najdete nas V Bystrici nad Pernštejnem. Kdykoli po tel. Domluve. Co tyka emisi ty jsou zachovany, neboť katalizator, který je před timto FAP zustava aby na stanici mereni emisi mohli v klidu naměřit spravne hodnoty obsahu CO ve výfukových plynech. Citovat
luko407sw Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 cituji karelr77: Jestli ma tady nekdo zajem o zruseni FAPU natrvalo tak mohu pomoci. Uz zadne aditiva a podobne. Emise to potom plni v pohode. Je to odskousene se zarukou. tel. 739467988 a jeste jeden : Dobry den, procitam tady vase prispevky a chtel bych nabidnout pomoc. Dokazu zcela bezpecne odstranit FAP - filtr pevnych castic na vsech modelech PEUGEOT CITROEN to znamena zadne dolivani aditiv, zadna nucena regenerace, zadne vyplachovani atd. Dusledek nizsi spotreba cca 0,5l vyzsi vykon motoru. Uz jsem jich odstranil stovky tak ze stoprocentni uspesnost. Pokud by jste nekdo potreboval ozvete se. [upravil dne 23/7/09 luko407sw] Citovat
Přema Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Another One: Fakt nevím o těch kontaktech,nečtu všechno........kdyby to ppčko uměl tak už to mám pryč....:) Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Až na to, že u dízlov sa merajú pevné častice - sadze. A tiež to zvýšenie výkonu by som bral s rezervou. Je to zásah do výfukového systému spočítaného na určité tlaky a efekt môže byť v konečnom dôsledku opačný. Citovat
luko407sw Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 co jsme pročítal diskuze tak ti co to mají odstraněné na jiných modelech, tak si to chválí... Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 No netvrdím, že nie. Ale môže to byť len placebo efekt (keď si požičiam Přemov výraz ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.