Guest jaroslavpleger Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 Že zapne spalování poznám podle zvuku výfuku a také po dojezdu, zřejmě větrák, hučí dále. nikdy nevím,zda mám od auta odejít a nebo počkat až to utichne. U které čerpačky tankujete naftu? Citovat
janou Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 U nás je nová ESSO. keď mi to regeneruje radšej prejdem o pár Km viacej.Predsaj má to auto hodne km a aby sa mi ten fap nezapchal, nech vydrží čo najviac.Neviem či na tú nadsportebu nemá vplyv aj to pomalé upchávanie fapu?Ja mám 160 000km tak? Citovat
AnotherOne Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 jaroslavpleger: Obávam sa, že keď ti regenerácia trvá dlhšie a častejšie filter bude treba čoskoro vymeniť. Taktiež zvýšená spotreba, ako píšeš v druhom vlákne, môže byť príznakom ucpaného filtra. [upravil dne 25.9.2008 AnotherOne] Citovat
janou Odesláno 25. září 2008 Odesláno 25. září 2008 No ja mám rozdiel oproti pp len 0.5l PP-5.8 skutočnosť 6.3. a stým fapom už pomaly rátam. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Tak dnes jsem se stavil v Peugeot servisu v HK a málem jsem tam omdlel,když mi řekli,že výměna filtru,resp. nový filtr na mou 407 stojí 15100,- Kč. Řekl ale,že dávají výměnou repasovaný a když jsem se ptal na jeho cenu tak uvedl 14900,-Kč . Měněný filtr zasílají do Rakouska k vyčištění. Aditiva pak stojí dalších cca 5000,- Kč + práce na kterou jsem se již neptal. Na nějaké čištění filtru a doliti aditiva nechtěli vůbec slyšet. Podle čísla VIN si auťák našli v počítači a řekli přímo o jaký filtr se jedná ap.Při cestě ze servisu jsem již uvažoval o prodeji auta,ale pak jsem si vzpomněl na chlápka, který opravuje francouzské vozy, k němu jsem jezdil s 306 i s 406, no a ten mě uklidnil. Až ta potřeba s filtrem nastane, mám přijet,filtr vyčistí, aditiva doplní a z počítače závadu vymaže. Zkušenosti již s tímto filtrem má. A tak chuť auto prodat mě přešla. Do 120000 km, kdy by mělo dojít k výměně filtru FAP mě zbývá ještě asi 35000 km. Jo a ještě řekl, že vyčištěný filtr nevydrží dalších cca 120000 km, že k dalšímu vyčištění pak musí dojít dříve. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Tak to sú riadne k.rvy. Zoberú ti starý filter, ktorý si repasujú a za repasovaný pýtajú skoro toľko ako za nový. Rozdiel je snáď len vo farbe. Zmeniť servis jednoznačne. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Po přečtení tvé zprávy ze dne 25.9. (19:25) uvádím, že je to možné a že asi nebudu čekat až to až mi to pp oznámí. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. září 2008 Odesláno 26. září 2008 Nastav si v profile časové pásmo, písané to bolo o 20:25 Citovat
denoo Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 no neviem ,ale za repasovany 14900kc, to je akosi vela, mne v peugeote povedali 10 000sk za repas, tak neviem, skus iny peugeot sa spytat, lebo medzi novym a repasovanym neni rozdiel 100kc, ale zhruba 5000kc, inak tak som bol vcera v tom peugeote,pribehol , chlapik zobral auto dovnutra(do peugeotu),za 30 min to spravil, vysiel von,3 litre aditiva dolial,napocitaci to vymazal, pozrel chyby --inak auto ze nema chyby a je v poriadku, a co je este dolezitejsie, aj FAP filter mam vraj uplne ok. Za vsetko som zaplatil 3000sk , no neni to lepsie ako 6000? A vraj spravi vsetko za polovicnu cenu skoro, aj diely za ovela lepsie ceny . Este mi povedal ku krupom, na 407 to preto asi tak vidiet, lebo tam je z hliniku aj kufor,strecha a kapota je polykarbonova. Inak mali vraj aj pripad na 1,6hdi 407 , ze kvoli ucpanemu Fap filtru (chlapik nedolieval aditivum ako mal) mu odpalilo turbo,vraj spetny tlak rozbil lopatky. Este mi povedal ,ku parkovacim senzorom,na original navigaciu sa daju dorobit aby ukazovalo aj na obrazovke, tak uvidim, do utorka mi to zisti co by ma to vyslo. [upravil dne 27.9.2008 denoo] Citovat
pkr Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: jaroslavpleger Tak dnes jsem se stavil v Peugeot servisu v HK a málem jsem tam omdlel,když mi řekli,že výměna filtru,resp. nový filtr na mou 407 stojí 15100,- Kč. Řekl ale,že dávají výměnou repasovaný a když jsem se ptal na jeho cenu tak uvedl 14900,-Kč . Měněný filtr zasílají do Rakouska k vyčištění. Aditiva pak stojí dalších cca 5000,- Kč + práce na kterou jsem se již neptal. Na nějaké čištění filtru a doliti aditiva nechtěli vůbec slyšet. Podle čísla VIN si auťák našli v počítači a řekli přímo o jaký filtr se jedná ap.Při cestě ze servisu jsem již uvažoval o prodeji auta,ale pak jsem si vzpomněl na chlápka, který opravuje francouzské vozy, k němu jsem jezdil s 306 i s 406, no a ten mě uklidnil. Až ta potřeba s filtrem nastane, mám přijet,filtr vyčistí, aditiva doplní a z počítače závadu vymaže. Zkušenosti již s tímto filtrem má. A tak chuť auto prodat mě přešla. Do 120000 km, kdy by mělo dojít k výměně filtru FAP mě zbývá ještě asi 35000 km. Jo a ještě řekl, že vyčištěný filtr nevydrží dalších cca 120000 km, že k dalšímu vyčištění pak musí dojít dříve. Řek ti nějakou cenu na kolik by to u něj vyšlo?Máš na něj nějakej kontakt? Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Uváděnou cenu zjišťoval na počítači. Podle č. VIN zjistil o jaký filtr se jedná a pak mi řekl ty ceny. No zkusím ještě servis v Pardubicích a u Dvora Králové. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 K dotazu autora \"pkr\" uvádím, že kontakt na něho mám. Kolik stojí aditiva nevím,samozřejmě ty bych platil podle ceny a litrů, co obnáší vyčištění nevím, za hodinu práce si bral cca 200,-Kč. Jinak to v týdnu zkusím zjistit a pak se ozvu. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 29. září 2008 Odesláno 29. září 2008 Takže vyčištění filtru by přišlo na 1-3 tisíce podle obtížnosti + Kč za litry Eolysu. Nevím kolik stojí litr a kolik litrů by se dolévalo. Citovat
xytron Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 Takže snad to tu osvětlim jak to tedy je Mám 407 sw 2005 platinum odešel mi kabel na zadnim levym kole megnetickej chyba ABS/ESP/ASR proto jsem to musel nechat napojit na diagnostiku zjistili ten kabel a že je plný FAP mám najeto 166 tis. km. není možné žádné doplnění kapalinou pro FAP prostě ve 180tis má být plnej. Podle diagnostiky ho mám plnej už teď ale na displeji zatim nic \"žádnou chybu\" nevyhazuje:) Nový stojí cca 50tis. budu dělat repasi vyjde na 8tis. + pár litrů kapaliny 1600Kč/litr. Bacha na to když budete potřebovat jenom doplnit kapalinu jsou různé druhy do různejch FAPů. Vyčištění jak tu popisujete prostě není možné pokud to není tedy přímo repase. PS: pokud máte plný FAP auto nemá takový výkon jako s prázdným FAP technik se mi smál jestli mi to ještě vůbec nějak jede Servisováno v servise Peugeot origo ... Citovat
marek 406 Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 Lidičky bylo mě doporučeno, že se FAP vyvaří a né čistí wapem. Má s tím někdo zkušenost?? Prý je chyba ho čistit horkou wapkou. Citovat
honzza407sw Odesláno 28. květen 2009 Odesláno 28. květen 2009 Když jsem byl na předkupní prohlídce v peugeotu, tak první na co jsem se ptal bylo jak je na tom filtr a aditivum, co kolik stojí a tak. Prej repasovaný filtr vychází na nějakej 7-8tis.kč což jde, stejně to budu dělat jednou v životě a doplnění aditiva (konkrétně mě) asi 3tis.kč + teda práce. Byl to servis Federal cars Liberec. Citovat
vazdo Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 AHOJTE, pls ako sa prejavuje FAP znížená činnosť? Mne na P407 pri rozbehu z 1-2 a z 2-3 mierne šklbe a pridáva vo vlnách. Je to vlastne FAP problém? P407 má 78000km. Citovat
honzza407sw Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 Původně zaslal: vazdo AHOJTE, pls ako sa prejavuje FAP znížená činnosť? Mne na P407 pri rozbehu z 1-2 a z 2-3 mierne šklbe a pridáva vo vlnách. Je to vlastne FAP problém? P407 má 78000km. Přesně to dělá i mě, mám najeto 113tis.km. Není to nic tak hrozného, ale kazí mě to dojem z nového/ojetého auta. Citovat
vazdo Odesláno 29. květen 2009 Odesláno 29. květen 2009 a čo ak to je niečo s elektr.riadiacou jednotkou. Ale pri volnobehu na mieste otáčky držia na mieste. Iba pri jazde na neutral jemne kolišu 900 - 1100 a späť. Pri 3-ojke a viac to necítim. Ani po hodinovej jazde. [upravil dne 29/5/09 vazdo] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.