Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj otázka nejspíš pro strakiho007: Dá se diagnostikou poznat jak je zanešnej FAP - neboli jeho stav bez demontáže? Já jsem tu regeneraci snad ještě necítil,že by probíhala tak že bych si všiml nákýho cuknutí nebo polesu výkonu. 2.0HDI najeto 199900km. Do 168000km servisováno v Peugeotu v Německu.

Odesláno

ahojte prečital som si to cele aj odkazy s niekym suhlasim a s niekym nie napr ja si dam fap off ked budu problemi :D mam najazdene 200 000km pri 198 000km som mal na die pol nadržky aditiva povedal že zatial je to OK neviem ci bolo doplnene alebo menene Niekto povie že si auto kupil a ma to tam biť Ja si myslim že auto ma služit ale dat 400 az 600e za niečo čo asi nema ani vyznam je dost to si myslim ja Každy dava do auta peniaze ktor treba dať olej brzdy rozvody filtre gumy zimne letne a rozne veci ktore su potrebne :cool: A tym chcem povedať že za 3 roky zistim ze som do auta dal 2000 e a najazdim 100 000km Kazdy ma svoj nazor toto je moj nech Vam auta sluzia

Odesláno

Ano, bol som pri tom. Aj ked ho vyklepavali a aj ked ho Straki vypinal v jednotke. Na 2.0HDi je to podobne ako na tom obrazku, akurat to nie je spojene objimkou ale styrmi skrutkami a da sa oddelit kat od fapu. Ak sa ti zda 150€ vela, tak to zacni robit lacnejsie a urcite budes mat dost zakaznikov.

PS: SpYtat, KatalYzator

Odesláno

Ano je to take ako na tom obrazku.

Z jednotky to Straki odstranil \"velmi jednoducho\", vytiahol ju celu von, odkrytoval (brutalita - som sa na to ani nemohol pozerat :o) nasledne naletoval na plosny spoj nejaku redukciu, ktoru potom pripojil do PC, zazalohoval obsah jednotky, zmenil v hexa editore zopar znakov, nahral to nazad a hotovo. Kedze mam jednotku Siemens, tak hovoril, ze je to bezpecnejsie zazalohovat ju. Niektori to robia bez zalohy ale vraj ta jednotka zvykne niekedy klaknut pocas programovania a potom je to pruser. Ked vypinal fap na otcovej 307-me (2.0HDi 79kW - BSI Bosch EDC15), tak tam isiel rovno cez kabel bez vytahovania jednotky. Kazdopadne si myslim, ze len kabel ta vyjde viac ako keby si to dal niekomu urobit za tych 150eciek.

Ale ak si na to trufas a vies ako na to, o com dost pochybujem, tak smelo do toho, uz sa \"tesim\" na novy dotaz typu: \"Preprogramoval som jednotku - auto je mrtve...\" :D

[upravil dne 01.02.2012 00:34 od DanculD]

Odesláno

danculd: skoda ze sa tu neda davat karma lebo by som ti hned klikol na +1

tybyt: uz mas auto ze ides vyberat FAP? a straki beha aj po SVK takze vybrat ho nie je problem ;-)

Odesláno

pyrone nie auto este nemam ale isto budem mat... verym ze tento mesiac sa vam uz pochvalim... a ked si mylite ze cu tu riesim ked este ani auto nemam... ale ja budem mat a nechcem aby som dopadol ze auto stoji v garazi a ja tu sedim pred PC a hladam odpoved na moju otazku... ihned ako prve planujem vymenu rozvodou a kvapalyn a ked uz garaz bude zohriaty tak uz aj ten FAP odstranim mechanicku cast... a ked straki beha po slovensku tak sa dakedy dohodneme a len elektronicku cast mi deaktivuje... otoho menej ma bude stat si myslim a aj viac casu usetrime... inac bol by problem keby FAP bol odstraneny ale este v BSI nie???

Odesláno

Elektronika na to pride a motor pojde len v nudzaku. Jezisi ved trochu porozmyslaj. Naco by sa to asi muselo vypinat v BSI, keby stacilo iba vyklepat mechanicky?

[upravil dne 02.02.2012 00:06 od DanculD]

Odesláno

tybyt riešiš zbytočnú vec, najprv kúp auto a keď bude ešte fap v poriadku nemáš čo riešiť, ak bude KO máš čas riešiť až potom :myslim.

[upravil dne 2/2/12 00:11 od Judes]

Odesláno

Ahojte

moja 407 sa blizi k 180tis KM (178500) a PC mi zacal vypisovat hlasku \"Riziko upchatia filtra\" na na displeyi pri budikoch svieti icona FAP. bol som na u kamarata na dia, no nestihol som si odpisat hodnoty.

nutena regeneracia sa ale nedala vykonat...

predpokladam, ze to nebude nedostatkom aditiva (mam pocit ze tam bolo 1250ml)

niekde som cital, ze niekto cisti keramicke vlozky FAP... ma to zmysel?

dakujem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...