Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, auto mam kratkou dobu a krome motoru vychytavam vsechny zavady a chci dat vse komplet do poradku. Mam pro dotazy, cim to je, kdyz jedu mezi 120 - 140 km/h, tak volant silne chveje a nekdy dokonce chveje cele vozidlo. V pneuservisu jsem pro jistotu nechal vyvazet pneu a vse je v poradku. Do 100 km/h je v pohode a zadne vibrace nebylo citit. Nevite cim to muze byt? Dekuji

Odesláno

Mohou to být vadné klouby, objímky nebo součásti řízení a náprav. Špatné pneumatiky, tlumiče, silembloky. A když zabrzdí se ve vyšší rychlosti, tak jak se auto ,,chová\"? Chtělo by to dát do podpisu typ a motorizaci vozidla, aby se vědělo, o jaké auto se jedná.

Odesláno

Vyvážit kola podruhé a v jiném servisu

Zkusit přehodit přední a zadní

Odstranit vůle v řízení a na přední nápravě

Nejsou disky z jiného auta s volným centrálním otvorem? Nebo jiný tuning - podložky?

Mohly by to taky být neznačkové nebo špatně sjeté pneu - vyvážit jdou, ale při jízdě se neotáčejí rovnoměrně - toto bys poznal přehozením přední/zadní.

A ještě jeden blbý: vyčistit disky z vnitřní strany - neshromáždila se špína po umytí v jednom místě?

[upravil dne 30.3.2008 P607Olda]

Odesláno

mam 406 pol roka na zacitku mi brutalne chvelo a vibrovalo celym autom hlavne pri zabere tiez som si to nevedel vysvetlit az po nejakom case pod autom som prisiel na to ze mam povoleny lavy tlmic v spodnom uchyteni co si vypytalo vymenit aj silnetblok na prevodovky ktory si to odsral :nevim

Odesláno

Pneu jsou nove, na podzim jsem koupil zimni pneu, kdyz jsem si poridl Peugeota 406. Volanr chveje uz od zacatku koupe vozidla, myslel jsem, ze to bude pneu. Nechal jsou znovu vyvazet a vysledek je nulovy. Ono do 100 km/h je bez problemu. Kdyz brzdim, tak taky bez problemu. Chveneni se projevi od 120 km/h. Nekdy sestupuje, nekdy zeslabne. Kdyz chveje volant a zaroven seslapnu brzdu, tak vibrace zdvojnasobi, ale porad se da udrzet.

Odesláno

mno, ja bych doporucil jeste toto:

horni ulozeni prednich tlumicu - vymenit - aspon zkontrolovat - utahnout - nam uhnila horni miska, menene loni.

u 406 1995 to delali redni brzdove kotouce, po vymene za nove to prestalo, delalo to hodne dyz se brzdilo, dyz si nebrzdil tak cca nad 90 km/h

Odesláno

Nejlepší by bylo, zajez na válce, jak jsou při STK a vyzkoušet vše. To by se hned poznalo, co je špatné např. tlumiče, silenbloky či zvlněné (vyhřáté) kotouče. To je u 406 častá věc, že se kotouče vyhřejí. Jelikož předek je těžký + náhon na předný kola. A zároveň se zjistí, jak je na tom přední ale i zadný náprava (čepy, stabilizátory apod.) Bude to chtít ze začátku investice, které se mnohonásobně vrátí a to v pocitu bezpečí, pohody a taky krásného požitku z jízdy s 406. Znám to nejen já osobně ale i spousta kluků zde z P-C;) Tak jestli máš možnost, tak si tam zajet na STK či jinam na válce (i s brzdou) a tím vše zjistíš nejlépe!!!:super;)

Odesláno

Mne to robilo to iste pri tej istej rychlosti. Na zimu totiz obuvam elektrony s plastovym vystredovacim kruzkom a niekedy proste zle sadol a takto sa to prejavovalo. Tak zase dole a pekne naspat a pohoda. Teraz som kupil disky s presne vrtanym otvorom a pohoda. Netvrdim, ze to bude aj tvoj pripad, ale moze byt tak skusaj. :papa

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Nejlepší by bylo, zajez na válce, jak jsou při STK a vyzkoušet vše. To by se hned poznalo, co je špatné např. tlumiče, silenbloky či zvlněné (vyhřáté) kotouče. To je u 406 častá věc, že se kotouče vyhřejí. Jelikož předek je těžký + náhon na předný kola. A zároveň se zjistí, jak je na tom přední ale i zadný náprava (čepy, stabilizátory apod.) Bude to chtít ze začátku investice, které se mnohonásobně vrátí a to v pocitu bezpečí, pohody a taky krásného požitku z jízdy s 406. Znám to nejen já osobně ale i spousta kluků zde z P-C;) Tak jestli máš možnost, tak si tam zajet na STK či jinam na válce (i s brzdou) a tím vše zjistíš nejlépe!!!:super;)

Úplne súhlasím. Inak je to strielanie na slepo.

Vymeniš polovicu vecí a nakoniec ťa to vyjde drahšie akoby si šiel rovno na tie valce.

Každopádne držím palce a napíš, čo to bolo.

Ja tipujem ramená riadenia ale nedivil by som sa ani čapu či kĺbu.

Odesláno

Zdravim, asi tak pristi tyden se stavim na STK. Jinak diky za Vase rady, jsem moc vdecny. Dam Vam vedet, jak to dopadlo. Nechtel bych zajet do znackoveho servisu, kde je hodinova sazba 700 Kc a nemaj tam valce. Mejte se...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...