Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Už déle než rok mi padá nafta, teče kolem hřídelky táhla plynu na vstřikovacím čerpadle. Při dočerpání balonkem se během chvíle udělá loužička u vratné pružiny táhla. Tuší někdo jestli je výměna těsnění proveditelná doma? A pokud ano, jak to co nejšetrněji rozebrat? Nerad bych na tom něco zbytečně podělal.

Je to čerpadlo BOSCH.

Předem díky.

Odesláno

Na tý hřídelce je klasickej \" O \" kroužek, dá se to udělat bez vymontování čerpadla z auta, ale pokud si to nikdy nerozebíral tak si to nech udělat, aby ti některá z pružinek co jsou uvnitř nespadly do čerpadla, pak bys ho musel rozebrat celý. :papa:papa

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak jsem se k tomu nakonec odhodlal a auto svěřil jednomu servisu sítě Bosch car service. Těsnění vyměnili, a zatím to vypadá že těsní, nafta už nepadá . Při přebírání auta se zdálo všechno v pořádku, ale brzy jsem pozoroval další problém - nízké volnoběžné otáčky po nastartování. Když přijdu ke studenému autu, pohybují se kolem 600ot/min. Chová se to tak že motor chytne normálně, ale po pár vteřinách otáčky spadnou. Když přidám plyn na třeba 1500 ot/min, chvíli tam držím a pak pustím, otáčky klesnou na 1100 kde se mi zdá že se snaží udržet, ale nepodaří se to a motor se zase začne dusit. Po chvíli se srovnají jak mají být. Potom už to jezdí jak má, akorát na neutrál se mi zdají otáčky tak o 100 ot/min vyšší než byly dřív, kolem 1200.

Takhle jak to popisuju se to chovalo alespoň včera a to ráno i večer. Když jsem to byl zkusit teď, tak otáčky zakolísaly taky, ale nespadly tak hluboko a srovnaly se mnohem rychleji. Zkusil jsem to několikrát po sobě, a při nějakém třetím startu jsem se dostal do stavu, že se motor chytne jak má (volnoběh něco málo pod 1100 ot/min), a po nějakých cca 20 vteřinách se otáčky samy zvednou asi na 1200 ot/min. Takže teď už vůbec nevím co si o tom myslet.

Před opravou se to tak nechovalo, volnoběh byl kolem těch 1100 ot/min a to vždycky.

Tuší někdo co se v servise mohlo stát? Samozřejmě se tam ukážu, ale sám tomu nerozumím a zajímalo by mně co si o tom myslí někdo kdo ano. Díky.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

mne po pretesneni hridelky na cerpadly klesly volnobezne otacky. rikam si, jestli se tam tahlo od plynu nenasazuje na nejaky tisicihran a tim jak se to nasadi, se vlastne nenastavi otacky volnobehu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...