Přejít na obsah

Lukas.Matena

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

O uživateli Lukas.Matena

  • Datum narození 20.5.1988

Lukas.Matena's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Tak jsem se k tomu nakonec odhodlal a auto svěřil jednomu servisu sítě Bosch car service. Těsnění vyměnili, a zatím to vypadá že těsní, nafta už nepadá . Při přebírání auta se zdálo všechno v pořádku, ale brzy jsem pozoroval další problém - nízké volnoběžné otáčky po nastartování. Když přijdu ke studenému autu, pohybují se kolem 600ot/min. Chová se to tak že motor chytne normálně, ale po pár vteřinách otáčky spadnou. Když přidám plyn na třeba 1500 ot/min, chvíli tam držím a pak pustím, otáčky klesnou na 1100 kde se mi zdá že se snaží udržet, ale nepodaří se to a motor se zase začne dusit. Po chvíli se srovnají jak mají být. Potom už to jezdí jak má, akorát na neutrál se mi zdají otáčky tak o 100 ot/min vyšší než byly dřív, kolem 1200. Takhle jak to popisuju se to chovalo alespoň včera a to ráno i večer. Když jsem to byl zkusit teď, tak otáčky zakolísaly taky, ale nespadly tak hluboko a srovnaly se mnohem rychleji. Zkusil jsem to několikrát po sobě, a při nějakém třetím startu jsem se dostal do stavu, že se motor chytne jak má (volnoběh něco málo pod 1100 ot/min), a po nějakých cca 20 vteřinách se otáčky samy zvednou asi na 1200 ot/min. Takže teď už vůbec nevím co si o tom myslet. Před opravou se to tak nechovalo, volnoběh byl kolem těch 1100 ot/min a to vždycky. Tuší někdo co se v servise mohlo stát? Samozřejmě se tam ukážu, ale sám tomu nerozumím a zajímalo by mně co si o tom myslí někdo kdo ano. Díky.
  2. Zdravím. Už déle než rok mi padá nafta, teče kolem hřídelky táhla plynu na vstřikovacím čerpadle. Při dočerpání balonkem se během chvíle udělá loužička u vratné pružiny táhla. Tuší někdo jestli je výměna těsnění proveditelná doma? A pokud ano, jak to co nejšetrněji rozebrat? Nerad bych na tom něco zbytečně podělal. Je to čerpadlo BOSCH. Předem díky.
  3. Otvory pro nástroje? To se mi zdá jako blbost, jestli to teda dobře chápu. Je to jednak dost drastický, a v nárazníku je navíc výztuha a plastovej držák. Světla jsem dneska vyndával taky. Měl jsem teda už dole i nárazník, což mi to trochu usnadnilo. Teď jsem ho tam byl narafičit zpátky, abych vyzkoumal, jak to světlo vyndat s nasazenym nárazníkem. Každopádně musíš vyndat mřížku (dva TORXy zepředu, dva šrouby u světel, vyrazit ten kolík u západky kapoty). Na prvním obrázku jsou vidět čtyři šrouby (resp. díry po nich). Levý horní už máš vyndaný (mřížka), pravý horní není problém. Ten co je na obrázku vlevo dole je podle mého názoru bez sundání nárazníku nepřístupný. Na druhou stranu o něm není zmínka v HAYNES manuálu (a nárazník tam mj. taky nesundavaj), takže tam možná nemusí být. Já ho tam teda jak vidíš mám, zůstal tam i s utrženym kusem plastu světla (nejspíš to upadlo při nehodě před mnoha lety). Takže kdo ví, jak to s tím je, to třeba někdo doplní. Ten co je na kraji dole by měl jít s trochou šikovnosti odšroubovat taky, když vyndáš blinkr a lištu pod světlem, viz. druhý obrázek (na tom šroubu pro ilustraci visí klíč). Moc místa tam sice není, ale je to rozhodně lepší než sundávat nárazník. Tomu bych se snažil každopádně vyhnout, protože by se ti taky mohlo stát, že už ho nedáš zpátky, resp. si přiděláš dost práce. Já jsem většinu těch šroubů ukroutil, a především u těch co jdou zepředu z nárazníku dovnitř by to pro tebe byla docela prekérka (a ty jsem urval 3 ze 4). I boční držák může být ve stavu, který by ti nedovolil to vrátit zpátky: Sám bych měl dotaz na někoho kdo o tom něco ví.. Mám světla H4+H1, ale pravé je po ráně na roh dost potlučené. Parabola, chrom rámeček, sklo a motorek naklápění jsou OK (když nepočítám že parabola je slepá a sklo opískované), ale samotná plastová krabice je prakticky zničená. Jak se tato krabice liší u světel H4+H1 a klasických H4? Dalo by se to nějak jednoduše (nebo i složitě) předělat?
×
×
  • Vytvořit...