Kekros Odesláno 2. prosinec 2008 Odesláno 2. prosinec 2008 Původně zaslal: Laďa Po mě chtěla pracovnice u přepisu při podávání žádosti o převodu na nového majite orv, tak jsem ji řekl jaký problém napsat do techničáku orv neodebráno, tak stichla a udělal to už dále bez kecání. To není chlubení, jen se nenechat zbytečně vyhazovat a buzerovat. To neni buzerace, ale úřednící tam musí na ORV vyznačit platnost, tj. 15 dní do které to musí nový majitel přihlásit Citovat
Laďa Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: Kekros Původně zaslal: Laďa Po mě chtěla pracovnice u přepisu při podávání žádosti o převodu na nového majite orv, tak jsem ji řekl jaký problém napsat do techničáku orv neodebráno, tak stichla a udělal to už dále bez kecání. To není chlubení, jen se nenechat zbytečně vyhazovat a buzerovat. To neni buzerace, ale úřednící tam musí na ORV vyznačit platnost, tj. 15 dní do které to musí nový majitel přihlásit Na ORV se nic nevyznačuje. Citovat
Kekros Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: Laďa Na ORV se nic nevyznačuje. Když myslíš, já ti tvojí pravdu brát nebudu Citovat
Laďa Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: Kekros Původně zaslal: Laďa Na ORV se nic nevyznačuje. Když myslíš, já ti tvojí pravdu brát nebudu Ty jsi asi myslel velký techničák:myslim Citovat
Kekros Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 ne myslel jsem ORV = malý techničák. Platí to od letošního července, nebo tak nějak kolem. Dnes tam musí úředník procvaknout 15 dní od datumu odhlášení na nového majitele, do té doby to musí nový majitel ze zákona přihlásit - po 15-ti dnech se ORV stává neplatným. Tím by se mělo zamezit tomu, aby to nový majitel neměl na sebe odhlášeno vozidlo třeba 2 roky Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Niečo také ako výmena karosérie neexistuje. Musíš auto normálne zaevidovať a potom prehodiť motor zo starého. Výmenu motora už netreba hlásiť. Ako si na to preboha prisiel ? Robili sme to s kamosem naposledy s motorkou. Svou rozflakl, on skoncil s nejakou tou zlomeninou, potom sme kupili stejnou bez papiru, prijeli na inspektorat, nahlasili vymenu komplet ramu, prisel typek, okouk to, zapsal, a hotovo ... Ma novej ram s novym vynkem. Samozrejme dostal novy TP a zaplatil spravnej poplatek. Naco by sa inac po inzeratoch predavali samotny papiry na nejake auto ? Tez ich stavajici majitel musi napsat na svoje auto, ktore ma samozrejme jine VIN ko, tj musi prehlasit zmenu karoserie... Urcite se to da, treba se jit jen opytat na DI, daju ty od teho papire a urci postup. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Bol som v tom, že také niečo sa dá len keď máš známosti. Citovat
Laďa Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Původně zaslal: Kekros ne myslel jsem ORV = malý techničák. Platí to od letošního července, nebo tak nějak kolem. Dnes tam musí úředník procvaknout 15 dní od datumu odhlášení na nového majitele, do té doby to musí nový majitel ze zákona přihlásit - po 15-ti dnech se ORV stává neplatným. Tím by se mělo zamezit tomu, aby to nový majitel neměl na sebe odhlášeno vozidlo třeba 2 roky To mi jsou ale změny. Původně jsi reagoval na příspěvek který jsem psal v březnu. Ještě před platností novelizace. Kdyby jsi napsal hned, že došlo k změnám, tak jsme se nemuseli dohadovat. Citovat
SaBoTeR Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: AnotherOne Niečo také ako výmena karosérie neexistuje. Musíš auto normálne zaevidovať a potom prehodiť motor zo starého. Výmenu motora už netreba hlásiť. Ako si na to preboha prisiel ? Robili sme to s kamosem naposledy s motorkou. Svou rozflakl, on skoncil s nejakou tou zlomeninou, potom sme kupili stejnou bez papiru, prijeli na inspektorat, nahlasili vymenu komplet ramu, prisel typek, okouk to, zapsal, a hotovo ... Ma novej ram s novym vynkem. Samozrejme dostal novy TP a zaplatil spravnej poplatek. Naco by sa inac po inzeratoch predavali samotny papiry na nejake auto ? Tez ich stavajici majitel musi napsat na svoje auto, ktore ma samozrejme jine VIN ko, tj musi prehlasit zmenu karoserie... Urcite se to da, treba se jit jen opytat na DI, daju ty od teho papire a urci postup. Ono sa to uz trochu zmenilo... Citujem zakon zakon c. 725/2004 § 17 odsek 12: (12) Výmena karosérie vozidla podľa odseku 6 je zakázaná a) na vozidle, od ktorého prvého prihlásenia do evidencie vozidiel uplynulo desať rokov a viac, alebo b) ak bola ukončená hromadná výroba alebo hromadný dovoz typu vozidla alebo karosérie vozidla, alebo c) ak ide o výmenu za karosériu, ktorá už bola použitá na inom vozidle, alebo d) ak dôjde k odstráneniu tej časti karosérie, na ktorej výrobca umiestnil identifikačné číslo vozidla VIN, alebo ak je toto číslo nečitateľné alebo ak ho nemožno určiť a štátny dopravný úrad vopred nerozhodol o pridelení náhradného identifikačného čísla vozidla VIN. Takze pre mna je to uz nerealne kedze P405 sa uz nerobi 12 rokov Citovat
AnotherOne Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Takže predsa je to tak, legálne prepísať samotné papiere na používanú karosériu nejdú. [upravil dne 4.12.2008 AnotherOne] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 Tak jako mal som tam znamost, ale myslel som si ze to robime normaln legalne, iba ze nemusim stat frontu Tak to by som sa mu mal podakovat... Tak nelegalne to ide tiez. Staci zo starej kasne vyrezat VIN Cisla, a navarit ich na novu kasnu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.