adraj Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 Che: co popisuješ jsem měl něco podobného. Jako amatér jsme šli s manželkou kupovat vyhlídnuté auto. Bohužel jsem neměl nikoho,kdo by šel se mnou a podíval se na to.Je to rok výroby listopad 99 a cena byla 180000kč. Na naftu jsme tenkrát neměli,ale to mě tolik nevadilo. Jenže nastali první opravy a nestačil jsem se divit:o. Jenže jako neznalec(ted bych to už asi neudělal)jsem zajel přímo do Peugotu. To že budu vyměnovat rozvody,kapaliny a brzdy jsem počítal,ale že se k tomu přidá ještě ložisko pr.kola,kulový čep,levé a pravé dolní rameno a různé věci,tak to jsem opravdu až tak nečekal. Ale řekli jsme ,když už tak už a zainvestovali.A od té doby je vše jak má být. Ten rozvodový řemen mě vyšel na 2915kč i s prací(ale né už v Peugotu). Jinak,když jsem byl v tom Peugotu,tak jsem tam měl snad nejstarší auto:D. Jo a co se týká výfuku,tak v jednom Peugotu mě řekli,že mám zrezlí střední a zadní díl a je to na výměnu a v zase jiném Peugotu řekli jenom zadní díl:myslim,tak nevím co si o tom myslet. Jinak myslím,že když jsi,to co popisuješ,opravil,tak bych ještě chvilku si ho nechal. Ale je to samozřejmě Tvé rozhodnutí, jestli ještě zainvestovat a nebo ho prodat:papa [upravil dne 6/3/08 adraj] Citovat
Che Odesláno 6. březen 2008 Autor Odesláno 6. březen 2008 Když teď udělám ten výfuk a tu nápravu, tak si to asi fakt ještě nechám. Ono je totiž fakt, že vůbec nevím, co bych místo toho koupil, kromě toho samýho novějšího. Tyhle vaníky jsou sice poněkud krabiciózní, ale v některých věcech dodnes nepřekonaný. Já to navíc mám v osmimístu, což u jinejch takřka neexistuje a naše rodina je poměrně rozvětvená a má hodně neautových větví takže to poměrně často využívám. Citovat
lubor Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 Ze vseho napsaneho vidim jen potvrzeni sveho predbezneho rozhodnuti - nechat 806 jezdit, dokud to pujde. Mam sice motoricky tu nejhorsi variantu 1.9TD/66kW, ale jezdim z 90%jen po rovinach (Pardubice a okoli nebo dalnice) takze si nestezuju. Naucil jsem se to nehonit a zbytecne netocit, odmenou je mi spotreba do 9L pri 140 na dalnici, do 6L pri 90-100 na silnici (nalozenej!). Motor se delal pred 15tis., takze tady snad problem nebude. Jinak nemam garaz, ale neni na tom za 4 roky co to mam kousek rzi a je to 96rok! Ted me cekaji ramena, dam Moog a snad uz to nebudu muset nikdy menit Citovat
adraj Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 Uvidíš sám. Jinak to jedno rameno neoriginál stálo 4999 bez práce. A co mě mile překvapilo,že mě zavolal sám nějaký nadřízený těch pracovníků a zeptal se jestli chci originál nebo ne. Originál byl za něco pres 9000kč. Nebyl jsem tam totiž poprvé a tak už si mě malinko pamatovali:D. No a na výfuk,když jsem se zeptal na cenu:o,tak dokud neprdí,tak prdím já na něj:D. V neautorizovaném servisu by mě vyšel okolo (mám takovej pocit,že za oba díly,ale nechci kecat)7000kč i s prací. Citovat
Che Odesláno 6. březen 2008 Autor Odesláno 6. březen 2008 Na výfuku mám v háji akorát ten posledí díl a na hlavní v Počernicích to dělaj za dva a půl i s prací, což mi přijde únosný. Ono už to chrochtá asi tři čtvtě roku, ale nezhoršuje se to, tak to zatím neřeším, akorát emisema jsem s tím prošel jen taktak. Ad lubor: Já jsem sice naftu nikdy neměl ale ten starej motor bych určitě bezavrhoval, páč je to klasický prověřený nízkotaký vstřikování naprosto odolný proti nekvalitnímu palivu, což je v Čechně k nezaplacení. O tom, co si řada mejch kámošů zažila s supermoderními vyskotlaky, ať už HDI nebo TDI bych mohl psát knihu. A to si myslím, že čím víc do toho budou dávat ty biosračky, tím to bude horší. Citovat
oddie Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 Původně zaslal: lubor Ze vseho napsaneho vidim jen potvrzeni sveho predbezneho rozhodnuti - nechat 806 jezdit, dokud to pujde. Mam sice motoricky tu nejhorsi variantu 1.9TD/66kW, ale jezdim z 90%jen po rovinach (Pardubice a okoli nebo dalnice) takze si nestezuju. Naucil jsem se to nehonit a zbytecne netocit, odmenou je mi spotreba do 9L pri 140 na dalnici, do 6L pri 90-100 na silnici (nalozenej!). Motor se delal pred 15tis., takze tady snad problem nebude. Jinak nemam garaz, ale neni na tom za 4 roky co to mam kousek rzi a je to 96rok! Ted me cekaji ramena, dam Moog a snad uz to nebudu muset nikdy menit Co je prosím na 1,9TD nejhoršího??? Citovat
Che Odesláno 6. březen 2008 Autor Odesláno 6. březen 2008 Ta jednadevítka je dokonce vyhodocena v recenzích od AAA jako nejlepší motor. Já sice áčka nijak nežeru ale je fakt, že můj kámoš s tím motorem ve 405 najel přes 400 a pak to věnoval synovci, kterej s tím dodnes jezdí. Citovat
lubor Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 2oddie: nechtel jsem se toho motoru nijak dotknout z konstrukcniho hlediska (toleranci k horsi nafte + absenci elektroniky beru jako velke pozitivum), ale pro 806 se mi nezda zrovna vykonove vhodny. Mel bych na Tebe jako znalce dve souvisejici otazky: 1. kam az tocit tenhle motor pri sepnutem turbu, abych mu moc neublizoval? 2. jak moc tomuhle motoru nebo obecne naftakum vadi rezim pouzivany pri STK emisich? Zatim jsem od kazdeho slysel, ze je dobre se mu vyhnout. Citovat
oddie Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 1,9TD má výhodu v tom, že je jednoduchý, nevýhodu v tom, že na tyhle auta není dimenzovaný a snadno jej lze zničit. Takže je vhodný akorát na klidnou jízdu, a ne na závodění - na to stejně ale celé tohle auto není stavěné... Co se týče vytáčení - studený vůbec, zahřátý přiměřeně. Při předjíždění či zrychlování není problém je v případě potřeby vytočit na 4000 nebo i kousek přes, ale není dobré takhle jet trvale. Ideální rychlost pro něj je 120-130km/h, kdy točí okolo 3tis. Citovat
lubor Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 2oddie: jo, jo, tak to 100% sedi. Nejak tak jsem tohle casem behem jezdeni vycitil a jezdim presne tak, jak pises. Citovat
Che Odesláno 6. březen 2008 Autor Odesláno 6. březen 2008 Já myslím, že žádný vysloveně špatný motor do toho auta nikdy nedali. Mi je jako příznivci benzínu líto, že do těch posledních nedali čtyřválec 2,2 , který by byl pro mě byl naprosto ideální, páč jezdím často naloženej nebo s vlekem. A navíc pojištění je až do 2500 furt stejný. [upravil dne 6.3.2008 Che] Citovat
lubor Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 Abych tu 1.9TD u 806 jen nehanel (vykonove), ma to i jednu kladnou stranku - presel jsem s povinnym rucenim od Kooperativy k Wustenrotu a za tech 66KW platim cca polovinu:super Citovat
Che Odesláno 6. březen 2008 Autor Odesláno 6. březen 2008 Moc díky všem za názory, asi si to zatím nechám a budu shánět něco dobrýho. Chtěl bych něco s lepší výbavou, ale nerad bych si naběh. Byl bych proto vděčen za zkušenosti s - digi klima, ele přední sedadla a okna vzadu, ABS, ovl. rádia na volantu, origo šíbr, palubní počítač a samozřejmě šestnáctiventil benzín. [upravil dne 6.3.2008 Che] Citovat
oddie Odesláno 6. březen 2008 Odesláno 6. březen 2008 Digi klima - když funguje, OK, ale jakmile se na tom začne něco sypat, tak jsi v pr... Odcházejí servomotorky klapek (vylámou se kolečka), a i sama ta řídící elektronika není extra spolehlivá. Mechanická klima oproti tomu má klapky ovládané táhly - přes bovdeny, na tom se nim nevysype. Akorát jí holt musíš regulovat ručně... El. přední sedačky jsou k ničemu - kolikrát si je nastavuješ? Co je dobré jsou područky (jsou sundavací), a vzadu sedačky s polohovatelným opěradlem a plynulým posuvem (obyč verze jsou pevné, a dají se jen přendavat do předních/zadních děr v podlaze). El. ovládané vyklápěčky jsou super, ale to lze dodělat. ABS - no, prostě ABS, co k němu dodat. Novější verze jej mají většinou. Ovládání rádia na volantu je super, ale nedáš si tam tím pádem jiné rádio - nebo obtížně (přes nějaké adaptéry). Šíbru bych se zdaleka vyhnul, není potřeba a znamená jen potenciální problém - zatuhnutí, netěsnosti... Na palubní pičítač a dvoulitrový šestnáctiventil se můžeš zeptat i 406-kařů, tam je to oblíbené téma Jinak bych věděl o jednom 1,9TD z r.99, 8 míst v TP (jinak v autě jen 5 sedaček), mechanická klima... kdyby měl někdo zájem Citovat
Che Odesláno 6. březen 2008 Autor Odesláno 6. březen 2008 Díky za typa, prolez jsem to tam ale moc to nepotěšilo. Já když sem to před čtyřma rokama kupoval, tak sem byl naštvanej, že na ten novější motor nemám love, ale jak vidím, bylo to spíš štěstí. Ty pullmaňácký sedačky už tam mám a jsou opravdu super. Já jsem si zvykl mít tam sedadla systém 2-2-3 a to osmý tam dávám jenom v případě potřeby, což je lepší kvůli nastupování. Manuální klimu tam mám a kupodivu perfektně funguje. Jak to tak čtu, tak jediná smysluplná věc by bylo ABS, ale kvůli tomu měnit auto asi nemá smysl. Asi vyklepu koberečky a najezdím s tím dalších padesát tisíc a pak koupím novýho experta. [upravil dne 7.3.2008 Che] Citovat
adraj Odesláno 7. březen 2008 Odesláno 7. březen 2008 che:jak popisuješ výše co by jsi chtěl aby další auto mělo je pěkné. Taky by se mi to líbilo. Ale jak popisuje oddie,tak tomu docela věřím,hlavně té klimatizaci. Samozřejmě,že se to stát nemusí. Mám taktéž manuální a jsem spokojen Člověk se stim už naučil zacházet. Citovat
Che Odesláno 7. březen 2008 Autor Odesláno 7. březen 2008 Ona ta výbava na ojetině je vždycky trochu loterie. Já jsem byl docela mile překvapen, když jsem to koupil jako osmiletý a klima chodila, což jsem mohl vyzkoušet až dodatečně, páč když sem to kupoval, tak bylo mínus dvacet. Zkušenosti majitelů sou dycky nejlepší a slavná statistika německejch stk je víceméně k ničemu, páč když budeš mít auto, kerýmu se za každejch 10000 km rozsype motor, nijak se to v ní neprojeví. Jak radí oddie, zkusím ještě hodit dotaz ke 406kařům na ten šestnáctiventil a pak se definitivně rozhodnu. Citovat
oddie Odesláno 7. březen 2008 Odesláno 7. březen 2008 Ten dvoulitrový šesnáctiventil je dobrý. Ale jen kvůli němu bych auto neměnil - pokud za dalších 5 let najedeš jen 50tis km, nechal bych si tohle. Vezmi to tak - za kolik prodáš tohle, a za kolik koupíš novější? Tam budeš mít rozdíl 100tis + servis cca nastejno (u koupené ojetiny jej budeš dělat taky, jako u toho starého). No a o kolik klesne za 5 let hodnota tohoto co máš, a o kolik klesně hodnota toho novějšího? Přepočítej to na ujetý kilometr - podle mě se to vzhledem k tomu, že to je pořád stejné auto, nevyplatí. Citovat
Kubis Odesláno 7. březen 2008 Odesláno 7. březen 2008 Ahoj,také přidám trošku do mlýna: dyž sem to koupil (124),tak jsem to zrovna dovezl ke koncesionáři a za 40 jsem to nechal znovucírovat.Ze začátku mě to hnětlo,přemýšlel jsem,zdali by nebyl lepší 16ventil,nebo TD.Pak jsem si zvykl,2Oi osmiventil 96kW určitě déle a lépe přežije,hlavně různé benzíny.Vycítil jsem,že se mu nejlépe daří kolem 2500 otáček a při třech přeřadím,dálnice jedu jen kolem 105km/h - na krátkých trasách rychlostí nadeženu jen minuty,tak se neženu a na delších si vychutnávám jízdu.Stejně si pak dáme hoďku přestávku aby se děti proběhly a mě se narovnal hřbet a na tisíci kilometrech jsem jen o málo pomalejší,než ti,co jedou na hranici limitu.Osazení používám 2-1-2,ale velkou rakev už mám v záloze.Ona také dobře doplňuje klimatizaci dole u slané vody,protože stíní celou střechu a je to poznat.Nedovedu si představit,až svoji 806 budu měnit za něco jiného.Je to opravdu těžká volba nejenom pro che.P806;) [upravil dne 7.3.08 Kubis] Citovat
raa Odesláno 8. březen 2008 Odesláno 8. březen 2008 na eurovan2.com majitele 807 hrozne chvali (a spousta z nich redtim mela 806ky) ale mne se 807 zda takova divna - hlavne zadni dvere a kufr... Neni tu nekdo s 807, kdo mel predtim 806, aby se podelil o sve dojmy? osobne si asi pockam, az novi experti teepee trochu zestarnou nebo ozelim posuvne dvere a pujdu do Fordu Galaxy/S-max Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.