Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tiež mám spotrebu 6,2 ale s takou jazdou akou som ju dosiahol som mal s Octavkou Combi 1,9 TDi spotrebu 4,2 takže mne sa tie 2l navyše nepáčia :-((, no ale zase jazdit v AUTE a jazdi? v octávke je rozdiel :-))

Odesláno
Původně zaslal: LeRo

Tiež mám spotrebu 6,2 ale s takou jazdou akou som ju dosiahol som mal s Octavkou Combi 1,9 TDi spotrebu 4,2 takže mne sa tie 2l navyše nepáčia :-((, no ale zase jazdit v AUTE a jazdi? v octávke je rozdiel :-))

Tak to máš recht, ale zase na druhou stranu, Peugeot se sakra prodraží na servise. Alespoň co tak procházím tématama. A navíc, moje 3,5 roku stará Peginka s 90tis. najetejma je toho živým příkladem. Tolik prachů na servise jsem ještě do žádný káry nenastrkal. Frantíci jsou lemplové a to nejen v automobilovém průmyslu :myslim

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak moje 406 2.0 Hdi 80kw po čipu ve meste 7,3l a kombinovana 6,4l a to ho docela setrim.To mi ukazuje teda pc ale nutno uznat,ze mam v haji vahu vzuchu:grr a 210000km.Jezdi ale jak svina akorat to turbo zabira az tak kolem 2000-2200:grr.Chtel bych to vyzkouset vymenit z jineho auti a pak kdyztak koupit novou.Nemate nekdo zajem:mrk

• O 2 týdny později...
Odesláno

406 HDI 110/r.v. 2000, chip 136 ps, Green filtr, odpojeny EGR : 4,8-5,4 dlouhodobe pumpa - pumpa, ne pocitac. Svizna jizda, mesto cca 20 %. Vse po 2 letech a 70 000 km bezproblemoveho provozu. 407 SW zatim 6 - 7 l/100 a jde to pomalu dolu, vse serie.

Odesláno

Já jsem teď jezdil týden podle předpisů a dostal jsem se na 6,5l podle pp a 6,3 systémem plná, plná. Jinak ale když jen lehce přešvihnu nejvyšší povolenou rychlost, mám tam sedm a půl a ani vo chlup míň! Tak jak to děláte...? :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

No mam HDI 66Kw Break, a kdyz jedu jak andel tak 6/100 ale jak trosku zacnu lechtat ( normalni jizda 130-150km tak sup na 7 a vice, zrout...

apropo kolik vam jede 406 break? Mi max 170 a to tlacim i ocima....

Odesláno
Původně zaslal: matik

No mam HDI 66Kw Break, a kdyz jedu jak andel tak 6/100 ale jak trosku zacnu lechtat ( normalni jizda 130-150km tak sup na 7 a vice, zrout...

apropo kolik vam jede 406 break? Mi max 170 a to tlacim i ocima....

Zvláštní, mě 81kW verze sviští i 190 z mírného kopečku, ale je to už životu nebezpečnej fičák :D

Odesláno

po rovine z mirneho kopce jsem to testnul a dostal jsem se na 180, dost me prekvapila stabilita (oproti 205 - ta se skoro vznasela :D)

otacky byly kolem 3100, ale pak sem radeji toho nechal, nebudu to zbytecne tocit, ale jednou za cas vyklepat mysi z pod kapoty neuskodi :aut

spotreba se pohybuje kolem 5.5l/100 km (to se jezdi mimo obce vetsinou, sem tam sem jede do praglu nebo do nejake dediny)

jinak dalkove praha-brno podle stylu jizdy 5 - 6l/100km (kdyz se drzim tech 90 - 120 tak je to tech 5 a kdyz specham, tak to jde na 6 v 170 to je 7litru) pri naklady 2 osoby + baglu + dite + jeho veci (postylka, tuna plinek atd ;))

[upravil dne 14.10.05 lampa]

Odesláno
Původně zaslal: Paul

406 HDI 110/r.v. 2000, chip 136 ps, Green filtr, odpojeny EGR : 4,8-5,4 dlouhodobe pumpa - pumpa, ne pocitac. Svizna jizda, mesto cca 20 %. Vse po 2 letech a 70 000 km bezproblemoveho provozu. 407 SW zatim 6 - 7 l/100 a jde to pomalu dolu, vse serie.

Kámoš mi odpojil EGR u staršího Opla, ale řekni mi jak je možný, že máš odpojenej EGR u HDi. Co všechny ty čidla ? Funguje ten motor vůbec ? Nebo to bylo i se zásahem do řídící jednotky ?

Odesláno

Pánové, tak jsem teď jezdil trochu normálně, a spotřeba zase 7,2l/100km. Zkusím jet podle předpisů, jestli se dostanu na těch 6,5l/100km jako posledně. Ale ještě předtím jí zkusím po D1-čce na Prahu a zpět, kolik mi to jede. Gumy mám 195/65R15 a stabilita je \"OK\".

Odesláno
Původně zaslal: self.esteem

Tak max. rychlost nezměřena, všude je hroznej provoz. Co získám odpojením EGR...? Co na to kat...?

Jestli to správně chápu, tak EGR je výhybka, která reguluje přisávání výfukových plynů do sání vzduchu (ekologie :D). Takže logicky, když se vy*erem na ekologii a ventil odpojíme, tak by měl motor nasávat jen čistej vzduch a tím pádem zvýšit výkon.

Odesláno

to Michal 14.10.

S pocitacem krome chipu nebylo delano nic, motor bezel a startoval naprosto normalne, pouze pri zatizeni ve vyssich otackach lehce zahulil - to ale diky chipu (ale emise byly hluboko pod limitem). Tenhle model byl ale jeste bez FAPu, takze co to dela u novejsich aut nevim. Zkusil bych ale na zkousku tu spojovaci hadicku (viz diskuze \"odpojeni EGR\") jenom zaskrtit, zmacknout nejakym silnejsim kolikem, co to auto bude nebo nebude delat.

Odesláno

Vlastním 406 break 80kw HDI.Kombi.Spotřeba je podle palub.pc 5,9(PRAHA 20KM.DÁLNICE D8 50KM ,SILNICE 1TŘÍDY30KM)Trasa Praha-Teplice,každý prac den.Se spotřebou jsem velice spokojen.:papa:super

Nechápu srovnání s benzínen(že je to stejný).Nebo ty spotřeby kolem 10l.:myslim:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...