Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cavte,

tak co sa mojho PC tyka, ukazuje mi na 100% presne podla prepoctu plna vs plna.

No ako som cital nema kazdy to stastie , ze ma O.K. PC.

Moja spotreba je momentalne nieco okolo 7,5l (80%mesto a studeny motor) , ale ked som siel do Grecka tak bola spotreba 4,9l , no je pravda, ze som nesiel dialnicami ( iba asi 80km).

No zalezi to na nalade sofera.Pravidelna udrzba-vymena oleja,filtrov, obcas nejake additivum, tankovanie na kvalitnych pumpach atd.

Ked jazdi moja manzelka, nema problem jazdit okolo 5l a to nevie o fintach na spotrebu vobec nic. Zakladom je asi , ze si treba uvedomit , ze je to diesel a ten nema rad vysoke otacky, sice HDi ich zvlada bez problemov , no potom aka je spotreba. Ja radim 5ku pri 70km/hod a pedal si len hladim nohou .

Je to vlajkova lod :roker a nie sportak P 207 :D

Tak sa drzte a vychutnavajte si jazdu bez nehody !!!:(

• O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: Keeper

Cavte,

Moja spotreba je momentalne nieco okolo 7,5l (80%mesto a studeny motor) , ale ked som siel do Grecka tak bola spotreba 4,9l , no je pravda, ze som nesiel dialnicami ( iba asi 80km).

No zalezi to na nalade sofera.Pravidelna udrzba-vymena oleja,filtrov, obcas nejake additivum, tankovanie na kvalitnych pumpach atd.

Ked jazdi moja manzelka, nema problem jazdit okolo 5l a to nevie o fintach na spotrebu vobec nic. Zakladom je asi , ze si treba uvedomit , ze je to diesel a ten nema rad vysoke otacky, sice HDi ich zvlada bez problemov , no potom aka je spotreba. Ja radim 5ku pri 70km/hod a pedal si len hladim nohou .

spis jde o to ho drzet do 2000 ot nez se motor zahreje aspon na 50stupnu, pak uz mu muzes \"slapnout za krk\" :cool:

Odesláno

Cavte,

No po tebe by som asi to auto nechcel..Takým \"šetrným\" štylom jazdy ten motor asi zabiješ, minimálne si to odnesie hlava a ventily.

Päťku radím pri 100-110 km/h aby som \"nezdúval\" motor. 70 km/h je na 4.stupeň - tak na udržovanie rýchlosti v obci.

Ja jazdím na 5ke od 100 do 130 keď predbieham mimo obce často aj 160 a priemer 5,5.

Asi preto máš takú vysokú spotrebu, pretože sústavne podtáčaš motor. Máš pravdu: motor treba hladiť, ale v optimálnych pracovných otáčkach, čo je u HDI nad 1800 ot/min. :papa

Odesláno
Původně zaslal: jojo0608

Cavte,

No po tebe by som asi to auto nechcel..Takým \"šetrným\" štylom jazdy ten motor asi zabiješ, minimálne si to odnesie hlava a ventily.

Päťku radím pri 100-110 km/h aby som \"nezdúval\" motor. 70 km/h je na 4.stupeň - tak na udržovanie rýchlosti v obci.

Ja jazdím na 5ke od 100 do 130 keď predbieham mimo obce často aj 160 a priemer 5,5.

Asi preto máš takú vysokú spotrebu, pretože sústavne podtáčaš motor. Máš pravdu: motor treba hladiť, ale v optimálnych pracovných otáčkach, čo je u HDI nad 1800 ot/min. :papa

ma pravdu ten chlapec :cool:

Odesláno

Já teď mám něco přes 2300 a průměrná 5,5 - Byl jsem v Bratsislavě, jinak jezdím spíše mimo dálnice... ale je pravda že chvílema jsem se dost snažil, ale na druhou stranu jsem si to i užil občas. Ale jezdim tak klidně... občas až důchodcovským stylem. Minulé tankování jsem zapomněl zapsat, tak pokus asi skončim....:)

• O 2 týdny později...
Odesláno

:rokerMoje spotřeba se pohybuje od 5,1 až 5,5l ,počítač mi ukazuje 5,4 až 5,6 což je docela přesné. Jezdím deně 20 km do práce a zpět. Určitě by šlo jezdit i do 5 litrů.

P 406,2.0 HDi /80 Kw

Odesláno

absolutne souhlasim 5,1 v lete a 5,6 v zime ,jezdim vetsinou bez klimy a 50% jsem na cestickach ceskych, cca 20 % dalnice a 30% mesto

Jde jen o to predvidat a neslapat hned zbesile na pedaly, ale vyuzit setrvacnosti. mimochodem cepoval jsem tu lepsi naftu u OMV a docela jsem to poznal tahlo to lepe, ale vetsinou beru u Hypernovy nebo JET. Kam jezdite pro palivo???

Odesláno

2.0 hdi 80kw break po 3000km (stale mam zimne gumy ;)) mam 5,4l/100km, chodievam denne 150km z toho 50km po dialnici 50km po medzimestkych cestach a 50km po meste. a sem tam si na to dupnem :) ked kupim zvysne 2 letne gumy tak to mozno klesne na 5,1 - 5,0dufam

jazdim od 1800 - 3000 otacok (sem tam sa mi dostane pod 1800 ale to preto lebo nie som zvyknuty na tu prevodovku zatial - auto mam 2 mesiace)

[upravil dne 6.6.2008 feshi]

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ja ma teraz dlhodobo spotrebu do 7L/100km. Maval som okolo 7,3L. Neviem ci to mam prisudit odpojenemu EGR, ale od toho obdobia mi klesla. Jazdim 90% po Bratislave. teda semafor, stop, go atd... Mimo BA mi samozrejme spotreba klesne pekne pod 6L/100km. pri ustalenej rychlosti 200km/h na rovine je to 10L.

Odesláno
Původně zaslal: Michal.B

Mam sedan,66kw a spotřeba když jezdím každy týden do prace je od 4,2-5L/100km,ze 70%dalnice a zbytek takove kotěhulky(kopce atd.)rychlost kolem 110-130km/h

aj ja mam kratsiu prevodovku, ale kebych jezdil 130km/h = 3000ot/min, tak bych sa pod 5l urcite nedostal, a neverim, ze aj ty. Mam spotrebu okolo 4.9 - 5.1 ale musim jezdit klidne, a po dalnici do 110km/hod, inac ide spotreba hore... Tyto 66kW nesju pre dalnice nic moc. Ale zato ne okreskach su lepsi, lebo neni s nima problem ist na 5ke aj 70km/hod..

Odesláno

Foxo trafil klinec po hlavičke. Nie je 70 ako 70, podľa prevodovky. Dá sa jazdiť solídne od 1500 ot/min na 66kw. Ale keď sa chceš rychlejšie rozbehnúť samozrejme podradiť.

Ale tu už sa toho toľko popísalo.....

.....a slová po tebe by som auto nechcel..... čo oko nevidí:cool:...poznáš. A Garantujem, 1/3 áut by sa asi nikdy nepredala keby vedel nastávajúci majiteľ ako sa s autom zaobchádzali.:cool::cool::cool: to ako nevidí....

[upravil dne 29/10/08 igor.sk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...