Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

coupé V6 powered by tom406 - impreza je doma  

1. 1. coupé V6 powered by tom406 - impreza je doma

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Můžu dvě otázky, Tome? Jak máš vyřešenou separaci vody z nasávaného vzduchu při jízdě v dešti, nebo hupsnutí do louže? K tomu chladiči oleje - to má termostat, nebo je to do olejového okruhu připojené natvrdo?

Odesláno

no k té vodě to nasávání je jen k filtru a né do něho.Filtr bude níž mezi převodovkou a chladičem a tam taky bude stínění aby to nesálo teplo od bloku a od chladiče. V tom přívodu bude ještě sítko na rozražení vody.A filtru vlhko ani voda mimo utopení v ní nevadí.Navíc je filtr stočen dolů tak že ta voda do sání nenateče.

A k tomu chladiči oleje-není tam termostat .Neměl by ani smysl protože potřebuješ aby se olej chladil pořád.Olej si svou teplotu zajistí od motoru a chladič zabrání jen přehřátí.Proto se dělají jen malé aby se olej nezchladil moc

Odesláno
Původně zaslal: tom406

no k té vodě to nasávání je jen k filtru a né do něho.Filtr bude níž mezi převodovkou a chladičem a tam taky bude stínění aby to nesálo teplo od bloku a od chladiče. V tom přívodu bude ještě sítko na rozražení vody.A filtru vlhko ani voda mimo utopení v ní nevadí.Navíc je filtr stočen dolů tak že ta voda do sání nenateče.

Jasný, tomu rozumím.

Původně zaslal: tom406A k tomu chladiči oleje-není tam termostat .Neměl by ani smysl protože potřebuješ aby se olej chladil pořád.Olej si svou teplotu zajistí od motoru a chladič zabrání jen přehřátí.Proto se dělají jen malé aby se olej nezchladil moc

Ne, já to myslím jinak - termostat regulující samotné chlazení by byl k ničemu, nicméně jde tu o studené starty. Na některé \"redukce\" mezi blok a filtr s vývody pro přídavný chladič oleje se dává termostat, který funguje analogicky k termostatu chladící kapaliny, tedy \"malý\" a \"velký\" okruh. Zajistí, že než dosáhne olej provozní teploty, tak je přívod do chladiče uzavřen a olej jde rovnou do filtru a po dosažení provozní teploty se otevírá cesta přes chladič...

Odesláno

pokud má olej dobrou viskozitu -tedy je li kvalitní tak není potřeba aby dosahoval nějakou provozní teplotu.Olej v motoru může byt klidně chladnější a to samé platí u vody jen jde o to že my to vnímáme tak že pokud není zahřátá voda tak motor není připraven na max.provoz. U vody ale postačuje běžný chladič protože je schopen dokonale chladit vodu a jsou tam navíc vrtule na chladiči ale olej když jedeš sportovněji tak se teplota vyšplhá hodně přes 90st. tak že tam má chladiš veliký význam aby olej moc nezřídnul vlivem vysoké teploty a byl schopen dokonale mazat.A zároveň pomáhá chladit motor a tím i vodu

[upravil dne 24.3.2008 tom406]

Odesláno

Zdravím. Měl bych tome taky na tebe jednu otázku. Týká se to mého Golfu tak doufám, že mi poradiš... :)

Jde taky o sání vzduchu. Tentokrát ale originál z výroby, který vymyslel nějaký mamlas. Na mém motoru je sání navrhnuto tak, že je postavené nad motorem, tzn. že vedení potrubí, vzduchový filtr, odvětrávání z klikovky, vše je zakomponováno do krytu, který zároveň kryje motor. Problém je v tom, že není nijak tepelně odstíněné od vyzařování tepla z motoru. Chci alespoň nějaké procento tepla odstínit a na netu jsem našel pouze tuto látku: http://www.sportovniautodoplnky.cz/thermo-latka-odolna-do-800-c-40x50-cm/

Máš s těmito látkami nějaké zkušenosti, jak jsou účinné popř. nevěděl by jsi ještě i o jiném obchodě?

Nejlepší řešení by bylo vytvořit zcela jiné sání směřované mimo motor. Nějak se mi s tím ale nechce machlit...

PS: o jaký motor se jedná mam v podpisu.

Díky.

Odesláno

No jak se dívám tak ta fólie je asi ve formě látky tak ,že bude problém s uchycením.Jinak bych musel vidět ten motor jestli máš foto.Od výroby by to mělo být odstíněno proti teplu ale v podstatě jen plastem.Tak buď nalepit nebo nějakým způsobem přichytit tu fólii mezí sací box a motor a hlavně záleží jakým způsobem je přiveden vzduch do boxu s filtrem.A hlavně jestli chceš zapracovat na výkonu a chladné směsi tak to znamená např. oželet plasty na motoru jinak ty úpravy nelze moc provádět,a navíc ony dost zachycují teplo a to není dobře.

Odesláno

Posílám fotku motoru s popisem jak je v krytu uspořádáno sání.

Ten kryt zespoda není nijak odstíněn. Je tam čistý plast který je v některých místech různým způsobem profilován.

Vysvětlím ještě to nasávání teplého vzduchu od svodu. Je v činnosti, když je motor studený. V sacím potrubí je taková klapka, která se v závislosti na teplotě otevírá či zavírá a tím se reguluje množství nasávaného teplého vzduchu. Dle mě nesmysl a hlavně ta klapka je dost nespolehlivá, tzn. i když je motor už řádně zahřátý tak je klapka napůl otevřená a tím pádem nasává teplý vzuch od svodů. Klapku jsem zablokoval tak, že to teď stále nasává pouze studený vzuch. Měl jsem problémy při řádné zahřátém motoru s chcípajícím volnoběhem. Po zablokování klapky to nejhorší zmizelo, ale občas to toršíčku zakolísá. A s tím také souvísí proč to chci odstínit. Zvýšování výkonu u tohoto motoru nemá cenu i když nějaký ten koník by se určitě hodil, ale myslím si, že když dám na spodní část deklu tu thermo látku, podaří se odstínit většinu tepla a mohl by být motor při volnoběhu kultivovanější a možná když bůh dá tak i nějakou desetinu koně. :D

O sportovním konusovém filtru jsem už taky přemýšlel. Když se vyhodí ten dekl tak tam vznikne kolem motoru hodně místá a kónus by se dal vyvést až k otvoru v masce kudy proudí čerstvý vzduch. Konus včetně potrubí by ale opět musel být tepelně odstíněn od motoru a chladiče. Pak by se dal ještě filtr vyvést pod levé světlo k nárazníku. Tam je ale problém v sundání nárazníku či zvednout auto... Ze zhora tam je min. místa tak na trubku.

Ale jak píšu výše. Jde mi hlavně o uklidnění toho volnoběhu což by ta thermolátka mohla zajisti a pro mě je to nejjednodužší řešení.

goflsnas8.jpg

Jo a jinak chválím tvůj přístup k úpravě auta resp. motoru. Toto je přesně můj styl. Bohužel já nemam ten Motor. :D a pak znalosti.

Odesláno

no tak tu klapku co překlápí nasávání vzduchu bych určitě odstranil a otevřený filtr bych dal k baterce.Tak že odbočku ke klapce a trubkou k baterce a tam filtr a ještě odstínit filtr mezi ním a motorem a přitáhnout vzduch od mřížky do prostoru k filtru. Sundej kryt a pak dej foto

Odesláno

MPavel: omlouvám se, že do toho vstupuju, ale prostě mi to nedá... folksvágen prostě růlez! Když jsem poprvý otevřel haubnu Fóbii 1.2 HTP mojí přítelkyně, vykouklo na mně cosi ne nepodobné tomu tvému motoru z golfa. Po zjištění, že je celé sání vč. filtru integrované do deklu na motoru to se mnou málem švihlo. Nejvíc na mně zapůsobil ten mrňavej sací trychtýřek v levém předním rohu, co saje vzduch přímo zpod kapoty, hned kus od svodů (aby se neřeklo a náporovému sání bylo učiněno za dost, je v masce \"průduch\", kterým to za jízdy k tomu otvůrku možná i fouká). Schválně se podívám po klapce na přisávání teplého vzduchu (ikdyž si myslím, že vzhledem k umístění \"hlavního\" sacího otvoru to moc rozdílu neudělá), tu jsem tam nehledal, páč jsem myslel, že něco takového se v době vícebodového vstřikování už nepoužívá. :) Dokonce i Peugeot 206 1.1 má sání zpod levýho blatníku, o 1.6 16V nemluvě. Tvá fotka a moje zkušenost s naší Fíbí mně utvrzuje v názoru, že nám německý a především českoněmecký výrobce nejlepších aut na světě (ftédéíčku, fmetle, fkombajnu a nedej bože ftuningu) neustále dokazuje kvality abstraktního technického myšlení svých inženýrů. Jen tak dál, hoši. :super

Odesláno

to tom: Mrknu na to až doma. Z práce máme tyto stránky locknutý a večer udělám foto bez deklu.

Včera jsem to promýšlel i zhlediska toho jak to tam všechno poskládám a upevním. Rozhodl jsem se, že to zkusím. Uvidíme co z toho vznikne. Jenom jedna věc, která mi vrtá hlavou. Co s odvětrávním z klikovky?

to Fakir: Se mnou to taky málem seklo, když jsem ten motor viděl poprvé. Bohužel jsem měsíc dosti intenzivně sháněl auto jakékoliv značky kromě itálie a narazil na tohoto Golfa ve více než dobrém stavu. Takže bylo rozhodnuto s tím, že si to časem upravím. Upřímně se divím, že ten motor s tímto systémem sání vůbec nějak funguje.

Ono je to ale těžký, protože každé auto má něco. Například u mé bývalé 406 coupe. Tam jsou třeba špatně konstrukčně navržené vstřiky od firmy Sagem. Každá ze čtyř vstřiků dávkuje jiné množství paliva a to i u zcela nových! Rozdíl v dávce paliva je na mezní hodnotě a člověk, který mi je testoval říkal, že se s tím ještě u nových vstřiků nikdy nesetkal. To je dle mě také jedna z hlavních příčin kolísání volnoběhu nýbrž největší rozdíl v dávce paliva byl při simulaci volnoběžných otáček.

Odesláno

ahoj máš to fakt krásný..Chci se zeptat jaké pak s tím máš další plány?asi to nemáš jako jediný auto takže asi do kaluže stejně nevlítneš ne:)je to taková víkendová záležitost při hezkém počasí..Jaké myslíš že budou parametry až budeš mít hotovo?nemáš náhodou video moc by mě zajímal ten zvuk:super

Odesláno

video zatím nemám.už to jede ale ještě jsem pořádně nevyjel. Ještě musím dořešit poměr otevření klapy a dráhu lanka plynu protože se ted tou velkou klapou změnil a auto je neřiditelné. Jen trošku plynu a je tam hned 4000ot. Tak musím změnit poměr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...