Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tož to jsem asi "nižší skupina" - za 250,- Kč pod ten wehikl vlezu, uvolním šroub, šoupnu tam nádobu, dám si cigárko, vyčkám až oil vyteče, zašroubuju, novej oil naleju. No každej jsme holt jinej. :papažádná nižší skupina,jenom jsi člověk,kterýho to třeba baví;)

Odesláno
Původně zaslal: vix

Myslíte si, že výměna oleje a žárovek dělá mistry ? ;)

No to snad ne /spíš určitě ne/ ale člověk /aspoň já/ rád získá nový zkušenosti.

Odesláno
Původně zaslal: vix

Myslíte si, že výměna oleje a žárovek dělá mistry ? ;)

mistry:myslim?Ale získává zkušenosti(MYRYN),holt se člověk stále něčemu učí
Odesláno

mam znameho servisaka a tak davam auto stale k nemu par rokov.som spokojny a niekedy pritom som takze vidim co sa robi.olej si vymenim niekedy sam pokial ma servis plno.osobne nevidim dovod preco servisovat auto v znackovom servise.jedine ak je v zaruke

Odesláno

je mi jasne že v ramci zaruky treba do autorizovaneho srvisu asi som zabudol dodat že už nieje auto v zaruke myslim že mam aj rok vyroby uvedeny v popise 2004 ide o to že afto som kupil nedavno ako 3ročne teda hned po zaruke tak rozmyšlam len oči teda pokračovat v autorizovanych servisoch kde chodilo auto doteraz alebo nie.. ale už som pomerne na 100%ˇpresvedčeny že do autorizovaneho servisu určite nie poznam dobry servis na okoli tak už som sa aj s nim dohodol len zas už aj trochu uvažujem že čo sa tyka oleju tak taku vec by som fakt asi zvladol aj sam ked som to zvladol na 405 tak prečo nie na 307 :myslim no a tiež si myslim že filtre je podobna vec na 405 som to robil sam hm... aj ked som dost pohodlny a radšej si zaplatim a mam bez starosti ale čo ked už ma človek toho dost ked vidi že každy len zdiera a už to nieje ono a ked sa pozrie do hlbky tak niektore ukony fakt zvladne aj maly chalan pri troche zručnosti :myslim

každopadne vdaka uvažujem už celkom inak už nie autorizovany servis a tiež obmedzene navštevy s drobnejšimi pracami na doma v garaži...:roker

Odesláno

Mě od výměny oleje vlastníma silama odrazuje hned několik aspektů:

a) kde? Bydlím v činžáku a lehat si pod auto na ulici mě fakt neláká

b) čím? Vlastníma rukama, nutnost shánět vercajk (kolik může stát slušnější nářadí - 1000 Kč??? jaká by byla návratnost jeho nákupu, když mám husí kůži jen z pouhého pohledu na vercajk), člověk se u toho zašpiní, může se i něco urhnout, . . . .

c) Kam s ním??? Všichni tu vědí, že k ekologům mám velký odpor, ale zase abych vyjetej olej lil do kanálu (nebo jako v jedné Mládkově písni dětičkám do pískoviště), k tomu bych se asi nesnížil.

Když si všechny tyhle aspekty porovnám s částkou za práci servisu při výměně oleje, tak mi vychází mnohem výhodnější do toho servisu zajet

Ještě upozornění - jsem vyučený automechanik a jsem velice rád, že se můžu živit i něčím podstatně příjemnějším než je vrtání se v zaolejovanejch nebo popřípadě zarezlejch plechovkách

[upravil dne 19/1/2008 Medvěd]

Odesláno

ake naradie potrebujes na vymenu oleja?mne staci jeden kluc a skrutkovac na dekel od vzduchoveho filtra.olejovy filter by mal ist vytocit rukou,ked nie tak filter skrz prebijem skrutkovacom a vytocim ho.zaspinit sa zaspinis to je jasne pokial nemas rukavice.

v irsku som si menil olej na ceste pred domom pretoze za tie prachy co tam chceli v servise som si kupil olej s filtrami.

v prahe na ulici je jasne ze sa to robit neda.

olej beru na pumpach a ak nie tak zberne suroviny,zberne dvory,niekto kto topi na olej.moznosti je vela.vacsinou nazbieram viac litrov a potom naraz sa to vyvezie.

Odesláno

medved: pravdive aspekty... neaky vercajch mam to by ušlo... garaž by sa našla tiež....som sice elektrikar teraz už (revizny technik) tak v elektrike sa rad pohrabem....kam s olejom?? hm mohol by som ho odovzdat na firemne naklady nakolko menim litre olejou v praci pravidelne po 500hod v čerpadlach a lejem tam castrol magnatec 5W40 čo je skoro obdoba čo mame v motore tak par litrou ked pridam z auta sa v tych kanistroch strati....otazka je : či sa fakt oplati s tym špinit alebo za tie prachy nech sa zašpiní niekto kto sa tým živí ??? no tak mam ešte neaky mesiac do vymeny aby som zvažil či sa zašpiním sam alebo toneham na servis pričom určite nie autorizovaný.. ale podla planu som pozeral že mi vychadza teraz aj vymena sviečok ak som to dobre pochopil a aj to by som zvladol len ide o to že ked som si vedel dat rady so 405 SRD Turbo či mam s tymto chodit na servisy alebo sa s tym pohram v garaži a aspom konečne rozbalim vercajch a použijem ho ved som ho ešte ani riadne nezašpinil čo je dobre aspom viem že nemam poruchy vercajchj som si zabezpečil skor preventivne keby nahodou bolo treba a zišiel sa naposledy ked som menil klinove remene na sevo + wakuovu pumpu na 405 ale tiež to srandanebola ked mi povedal že je tam štelovaci šrob a hotovo no možno na pumpe bol ale na serve to akosi nešlo musel som ho vybrat cele aby som tam ten remen dostal nešlo to akosi inak popovolovat aj s tym pristupom tam brrr .... tak dilema ostava možno tentokrat to neham na servis a kuknem mu na paprče čo kde a ako a na buduce už budem majstrovat sam lebo celkom ma to bavi aspom v ramci mojich možnosti a zričnosti čo si trufnem tak si rad porobim sam aspom neake hobby si musim pestovať :D:D

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Mě od výměny oleje vlastníma silama odrazuje hned několik aspektů:

a) kde? Bydlím v činžáku a lehat si pod auto na ulici mě fakt neláká

b) čím? Vlastníma rukama, nutnost shánět vercajk (kolik může stát slušnější nářadí - 1000 Kč??? jaká by byla návratnost jeho nákupu, když mám husí kůži jen z pouhého pohledu na vercajk), člověk se u toho zašpiní, může se i něco urhnout, . . . .

c) Kam s ním??? Všichni tu vědí, že k ekologům mám velký odpor, ale zase abych vyjetej olej lil do kanálu (nebo jako v jedné Mládkově písni dětičkám do pískoviště), k tomu bych se asi nesnížil.

Když si všechny tyhle aspekty porovnám s částkou za práci servisu při výměně oleje, tak mi vychází mnohem výhodnější do toho servisu zajet

Ještě upozornění - jsem vyučený automechanik a jsem velice rád, že se můžu živit i něčím podstatně příjemnějším než je vrtání se v zaolejovanejch nebo popřípadě zarezlejch plechovkách

[upravil dne 19/1/2008 Medvěd]

Částečně chápu :

bod 1- naprosto jasný

2 - imbusák nebo klíč má snad každej /měl by bejt snad i v povinný výbavě vozidla - teda plochej klíč/

3 - ekologickej olej - zásadně do kanálu :D:D /no ve ŠTBK - CITY je možný oil odevzdat jako "nebezpečný" odpad bez poplatku/

za poslední - jasný - každej dělá co ho baví.

Uf - teď byly změněny body z 1 až 3 na "a" až "c", no já je upravovat už nebudu.

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...