Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No, zespodu auta má být naviják. Ten naviják se ovládá zevnitř kufru. V rezervě, jako takové, se nachází taková jako bednička s heverem a klínem. Tato bednička má otvor. Bednička se vloží do rezervy a do otvoru v ní se zahákne kolík navijáku. Zevnitř kufru se pak vše přitáhne.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Nemáš tam víc fotek? Třeba (jak se píše v sousedním vlákně) o kovové \"šachové figurce\" co zapadne do nějakých zoubků při zatažení rezervy. Si to nějak nedokážu představit :-) A nemáš tu svou navíjecí kladku prasklou? Z té fotky to tak trošku vypadá...

• O 1 rok později...
Odesláno

Měl jsem podobný problém, zaboha jsem nemohl dostat rezervu zpět. Až v servise mi prozradili takový fígl. Lanko musí být pořád napnuté a tahat rezervu, až tak, že je skoro na roveň zadního nárazníku, nemusí se k tomu vůbec lehat, no a jim to šlo krásně. Samozřejmě, to ale platí u nepoškozeného zařízení. Určitě jsem neobjevil Ameriku, zdejší borci to znají, ale alespoň jsem přispěl s troškou do mlýna.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím. Mám podobný problém. Kolo mi nejde vůbec sundat. Když točím s navijákem tak jen sleze tak 5cm a jen v tom lupe. Stěží jsem ho dostal zase nahoru. Jak když tam něco prokluzuje. Tak vás prosím o radu jak dostanu kolo dolů. A také prosím o odkaz kde by jsem naviják koupil. Koupím i starý.... Děkuji

Odesláno

bumlous: Stiahnuť nasilu dolu s povolovaním a postupovať ako som písal vyššie. Vyzerá to ako u mňa, máš spadnuté lanko z kladky. Ak by bolo pretrhnuté, tak by si už rezervu nevytiahol. Po oprave doporučujem premazať všetky časti, vrátane bowdenu. Starý naviják kúpiš na vrakáči.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

a poprosil by som:

mohol by niekto poslat foto od spodu bez rezervy , teda len s tým zdvihacim zariadenim ?

lebo ja tam nemam o co prichytit to zariadenie ,nie su tam žiadne diery ani šroby a neviem si to ani predstavit ako to tam odspodu ma vyzerat

• O 3 týdny později...
Odesláno

stačí když se rozebere naviják,vyjme se poškozené lanko,které se odšroubuje od kovové části co se dává do kola.Nové lanko koupíte v mototechně na Š. Favorit otvírání kapoty cca 150 kč.Na novém lanku se musí skrátit zavit a poprotažení bovdenem nasadit kuličku ze stareho upravit délku podle stareho a zaletovat kuličku.V celku jednoduchá oprava.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

caute,vedel by niekto poradit,ako na to?mam aj to lanko s Favorita,kovova cast odsroubovana,ale ten sroub sa neda dostat dole a bez toho sa to neda pouzit.Mam to nasilu vytrhnut?Len sa bojim,ako to tam potom naspat dostat,aby to drzalo.

A to nove lanko je asi o polovicu tensie,nebude to vadit?

Odesláno

ja som to dnes robil, ale nemám foto.. tie dodám.

Jednoducho z toho čuda čo išlo lanko som vykuchal črevá,

naň som navaril podložku s matkou a dal šrúbu.

Robota na pol hoďku a zadara.

Keď dostanem defekt vytočím šrúbu a nahodím koleso až v servise. :roker

Guest servisman
Odesláno

jj ale na montáž kola potřebuješ ale 2 lidi jeden co drží kolo a druhý šroubuje,já bych to vyřešil docela jinak ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem tu nový, koupil jsem 307 SW 1,6 16v, 2004. Mám ho 14 dnů, najeto 250 km, zatím spokojenost.

Samozřejmě jsem si v bazaru nevšiml a doma zjistil, že rezerva nejde dolů. Při otáčení šroubem v podlaze kufru chrastění a praskání, rezerva nejde ani tam ani zpět - lanko na zvedání prasklé. Po vrakovištích tenhle mechanismus neexistuje. Náhraní lanko taky ne. Nový mechanismus cca 2500,-, za kousek lanka se mi zdá trošku moc....

Takže moje řešení - náhradní lanko průměr 2 mm - 1 m cca 6,- Kč. Šroub který je na jednom konci lanka (vyšroubuje se z \"hrušky\" která zapadá do středu disku a nese celou rezervu, nebojte se hrušku upnout do svěráku a za šroubek zabrat sikovkama) se nepodaří z lanka sundat, vyroben nový ze šroubu M5 x 25 mm s hlavou pro Imbus klíč - 0,30,- Kč. Do téhle hlavy vyvrtaná dírka 2mm, pa hlava odřezaná, zasunuté lanko a zatemované. Druhý konec lanka, opět nejde sundat zalitou nocovku, takže kulatinka průměr asi 8 mm (podle otvoru v plastové kladce), do ní kolmo vyvrtaná dírka průměr 2,2 mm, uřezaná na potřebnou délu pro zasunutí do kladky. Lanko protažené celým mechanismem, protažené touto koncovkou, upravené na potřebnou délku (když bude delší nic se asi neděje, podle starého se nedá moc měřit), a zajištění hrotem (jako by zatlučený hřebíček do konce lanka koukajícího z otvoru), zabroušení. Namazání, montáž celé sestavy. Náklady cca 10,- Kč, asi 3 hodinky práce + hodinka nákup materiálu. Nejhorší bylo přijít jak kdemontovat celý mechanismus z auta (při demontáži mechanismu je lepší sundat výfuk, lepší přístup) a pak jak poskládat kolečka uvnitř - děkuji za fotky které jsem tu našel. A jsem zvědav ja kdlouho vydrží.... PiPák Olomouc

Odesláno

no ja som to dnes poriešil , kupil som lanko v železiarstve 2 m asi za 0,50 € ,to som potom skratil na 150 cm ,konce zaletoval cinom , stare som nahrial letovačkou a vytrhol na silu oba konce aj ten s tym šrobom do oboch koncov som to navliekol a do oboch aj nabil male klince a potom som to zaletoval. napočudovanie to funguje.dôležité upozornenie ! nikdy to lanko nevytáčajte bez zaťaženia ,ono to totiž nemá doraz a tak to potom pretočite a je to v prdeli lebo sa vam to lanko vyvlečie z toho koliečka. makal som na tom pol dňa ale ide to :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...