Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Vedel by mi niekto poradiť, ako opraviť naviják na rezervu ( P307 SW )? Spustil som ju dole, ale naspäť ju už nemôžem dať. Pri navijaní lanka v mechanizme niečo "preskakuje" a rezervu mi to už nevytiahne hore. PS: Dosť blbý systém, rezerva je špinavá, blbý prístup k rezerve a "geniálne" uloženie heveru. Vďaka

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Asi to maš už opravené,ale keď nie tak to ide jednoducho od spodu vybrať.Je tam prišrubovaný 3 skrutkami.Tie povoliš a z hora v kufri odoberieš ten plastový kružok ,kde sa vklada kľuka na naviják a cele to zide dole.Potom ho rozoberieš a vnutri je lanko ,ktoré ti určite zišlo z toho kolečka na ktoré sa navija.pekne ho navinieš na novo a je to.: aut tak v skratke :myslim

Odesláno

Ja som to po takejto závade rozobral a lanko bolo pretrhnuté a tak som to celé vyhodil a vyrobil som si náhradný kovový držiak, ktorý mi drží koleso na dve matice odspodu. Je to istejšie nepraktickejšie. Ono tá rezerva vypadla z auta môjmu predchodcovi za jazdy, tak jej pôvodnému lankovému uchyteniu už neverím. Veď koľko-krát do roka dostaneš defekt?

Guest servisman
Odesláno

právě proto :nevim ono pak potřebuješ v tu nejhorší dobu , čas a pak se hrabat někde pod autem .Nevím jak je to u tvého auta řešené ale co to tak udělat jako u jiných Peugeotů,kteří to mají pod autem,kde je dlouhý šroub .Vem že české ručičky dovedou něco vymyslet

Odesláno

Práve. Vyrobil som si držiak na dve dlhé skrutky a koleso je upevnené odspodu auta za pomoci matíc na týchto skrutkách. Pri defekte to ide celkom dobre zhodiť zapomoci kľúča na kolesá. No a namontovať naspäť? Veď aj tak musíš najskôr isť do pneuservisu opraviť defekt a tam je vždy nejaký ten zdvihák, kde ti radi koleso dajú na miesto pod vozidlo.

Odesláno

Ja mám rezervu odspodu zadrôtovanú-pfúj!!:nevim

Chlapi,ak máte nejakú dobrú úpravu,prosím popíšte,dajte nákres,foto,ako to slušne upevniť.

Určite nás bude viac,čo by sme potrebovali zafixovať rezervu bez potreby vylihovať pod autom a jednoducho koleso aj vyberať.

Vopred dík! ;)

Guest servisman
Odesláno

koukal jsem jaký to tam je jsou to 2 obr vedle sebe.Musí být zajímavé to sundávat dolů :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ďakujem všetkým za námety. Zatiaľ som ten navijak sám neopravoval, jednoducho sa mi nechce v takej zime líhať pod auto a tak rezervu vozím zatiaľ v kufri. A keďže som pracovne v ČR, a domov to mám nejakých 800 km tam a 800 km späť ( pracujem v Lounech ) a v prípade defektu niekde v noci na diaľnici, alebo na neosvetlenej tmavej ceste vyťahovať rezervu spod auta sa mi asi nebude chcieť, tak to zatiaľ nechávam tak. V servise v Moste mi povedali, že sa dá vymeniť len samotné lanko, tak im asi zverím svojho miláčika, nech sa nato pozrú a spravia to. Zatiaľ mám s týmto servisom oveľa lepšie skúsenosti ako v Košiciach.:papa

Odesláno
Původně zaslal: xavier

Ďakujem všetkým za námety. Zatiaľ som ten navijak sám neopravoval, jednoducho sa mi nechce v takej zime líhať pod auto a tak rezervu vozím zatiaľ v kufri. A keďže som pracovne v ČR, a domov to mám nejakých 800 km tam a 800 km späť ( pracujem v Lounech ) a v prípade defektu niekde v noci na diaľnici, alebo na neosvetlenej tmavej ceste vyťahovať rezervu spod auta sa mi asi nebude chcieť, tak to zatiaľ nechávam tak. V servise v Moste mi povedali, že sa dá vymeniť len samotné lanko, tak im asi zverím svojho miláčika, nech sa nato pozrú a spravia to. Zatiaľ mám s týmto servisom oveľa lepšie skúsenosti ako v Košiciach.:papa

A to Ti řekli v origo servisu Peugeot?

Odesláno
Původně zaslal: domav

Původně zaslal: xavier

A to Ti řekli v origo servisu Peugeot?

jde vyměnit jen cely bazmek , cena origo 2800,- s dph.

Guest servisman
Odesláno

docela super cena:grr to bych vymyslel něco jiného,asi něco jak mají 405 ,ale nevím jak je místo u 307

Odesláno
Původně zaslal: Jajanko

Solim1- nezabudol si na nás s tými fotečkami?Podaktorí z nás sú už netrpezliví :D

Nechce sa mi objavovať Ameriku:myslim

Vopred vďaka :papa

Aspoň nejaké fotá.

post-0-14109599191341_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

koukám není špatné,ale vidím jak pod autem povoluješ ty matice a pokud se to zašpiní,jako prozatimní řešení to beru ale trvalé ne

[upravil dne 25/2/08 sarkomi]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ja som kupil 5 ročnu 307-čku break a rezervu mam v kufri , nakolko ju nemam zo spodu o čo pripevnit ani podla tohto pripravku .Poradte plz,vopred dik za pomoc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...