Pegoo Odesláno 24. prosinec 2007 Odesláno 24. prosinec 2007 Tak to tu pročítám rady,rady,rady......No a jak to čtu, tak mě bolej záda,ruce,nohy......prostě celej člověk.Také mě krvácí peněženka,konto v bance...........Děs,děs,děs...........Toto vše už mám zamnou a vůbec Ti to nezávidím.Jsem rád že už jen dodělávám prkotiny.Držím palce při stavění a investicích.:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk Citovat
buml Odesláno 24. prosinec 2007 Autor Odesláno 24. prosinec 2007 Původně zaslal: Pegoo Tak to tu pročítám rady,rady,rady......No a jak to čtu, tak mě bolej záda,ruce,nohy......prostě celej člověk.Také mě krvácí peněženka,konto v bance...........Děs,děs,děs...........Toto vše už mám zamnou a vůbec Ti to nezávidím.Jsem rád že už jen dodělávám prkotiny.Držím palce při stavění a investicích.:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk dikes za podporu:super Citovat
Dave405 Odesláno 24. prosinec 2007 Odesláno 24. prosinec 2007 Původně zaslal: buml Původně zaslal: Dave405 Já taky pořád vybírám zdící materiál, ale chtěl bych jít pokudmožno suchou cestou a hlavně zateplení zevnitř. Pokud ale nenajdu projektanta, tak mi asi nic jiného zbývat nebude než klasika - porotherm. Ono lepit to tím jejich tmelem je fajn, ale je to docela ranec. no ja mam vyber dost zuzenej, barak je palena cihla a k nemu budu pristavovat 3a pul metru takze zase cihla je jasnym resenim. Pokud bych resil novostavbu, tak by to nebylo suchu cestou, ale Be-tong, moc se mi ten system libi a prave se zatepluje zevnitr;) [upravil dne 24/12/07 buml] To je přesně ono z čeho bych chtěl dělat novostavbu - be-tong, ale záměrně jsem to tady nepsal. Je fakt, že klasické radiátory v tomhle systému asi nebudou to pravé, ale podlahovka se už myslím použít dá. Jen se bojím, že se nevyhnu řízenému větrání. Jeden barák z be-tongu jsem už navštívil, ale v té době jsem byl na začátku hledání stavebních materiálů a tak jsem si moc nevšímal detailů a teď hledám další dům z tohoto systému. Ale projektanti nejsou zvyklí na vnitřní zateplení a všichni raději přesvědčují na cihlu a polyš venku Citovat
Peto670 Odesláno 24. prosinec 2007 Odesláno 24. prosinec 2007 ked uz pises o tom zatepleni z vnutra, nerob blbosti. poznam jedneho majstra co to spravil a za urcitu dobu plesen jak svina. Citovat
buml Odesláno 25. prosinec 2007 Autor Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: Peto670 ked uz pises o tom zatepleni z vnutra, nerob blbosti. poznam jedneho majstra co to spravil a za urcitu dobu plesen jak svina. no ono dost zalezi kde to aplikujes, jestli je projekt udelanej tak, ze s tim pocita viz prave stavby z Be-Tongu tak neni vo cem, ale dat si EPS ci neco podobneho zevnitr u staryho baraku je vrazda (bohuzel) Citovat
Peto670 Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 jo jo presne tak si znalec.....tak on je murar a myslel si ze usetrei ked z vnutra zetpli, ze nemusi robit novu fasadu ale pelsen je plesen...... Citovat
buml Odesláno 25. prosinec 2007 Autor Odesláno 25. prosinec 2007 jo nevytapet zdi, to by se mi tak libilo Citovat
Hadra Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: Dave405 Původně zaslal: buml Původně zaslal: Dave405 Já taky pořád vybírám zdící materiál, ale chtěl bych jít pokudmožno suchou cestou a hlavně zateplení zevnitř. Pokud ale nenajdu projektanta, tak mi asi nic jiného zbývat nebude než klasika - porotherm. Ono lepit to tím jejich tmelem je fajn, ale je to docela ranec. no ja mam vyber dost zuzenej, barak je palena cihla a k nemu budu pristavovat 3a pul metru takze zase cihla je jasnym resenim. Pokud bych resil novostavbu, tak by to nebylo suchu cestou, ale Be-tong, moc se mi ten system libi a prave se zatepluje zevnitr;) [upravil dne 24/12/07 buml] To je přesně ono z čeho bych chtěl dělat novostavbu - be-tong, ale záměrně jsem to tady nepsal. Je fakt, že klasické radiátory v tomhle systému asi nebudou to pravé, ale podlahovka se už myslím použít dá. Jen se bojím, že se nevyhnu řízenému větrání. Jeden barák z be-tongu jsem už navštívil, ale v té době jsem byl na začátku hledání stavebních materiálů a tak jsem si moc nevšímal detailů a teď hledám další dům z tohoto systému. Ale projektanti nejsou zvyklí na vnitřní zateplení a všichni raději přesvědčují na cihlu a polyš venku To se neboj, nevyhneš. Protože pokud tam tohle neuděláš, tak jako bys to neudělal vůbec. Podlahovka jo, ale musíš bohužel v takto " komfortním" domě vyměnit vzduch, protože v momentě, když v létě otvřeš okna a dostane se Ti teplo dovnitř, tak tam chcípneš, stejně tak zima. Ty zdi nepojmou absolutně nic z tepla ani zimy. Citovat
Vvitty Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 v cem ma takovou vyhodu vnitrni zatepleni? zejmena u trvale vytapeneho domu... Citovat
buml Odesláno 25. prosinec 2007 Autor Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: Vvitty v cem ma takovou vyhodu vnitrni zatepleni? zejmena u trvale vytapeneho domu... no ono ikdyz je vytapen trvale, tak musis vytapet trvale i ty zdi;) Citovat
Hadra Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: buml Původně zaslal: Vvitty v cem ma takovou vyhodu vnitrni zatepleni? zejmena u trvale vytapeneho domu... no ono ikdyz je vytapen trvale, tak musis vytapet trvale i ty zdi;) ..a máš teoreticky nulovou ztrátu tepla. Citovat
p406b Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 zatepleni zevnitr lze pouze s rizenou vymenou vzduchu tzv.rekuperaci jinak bude plisen! Videl jsem popis a foto drevostavby(sendvič,ne srub) pasivniho domu a nosna zed uprostred domu byla z nepalenych cihel-absorbovala a uvolnovala, teplo a vlhkost jak bylo potreba-super napad. Byl tam i krb,jako pridavny topeni k rekuperaci. Cena za vytapeni byla asi 10tiskc za rok a melo to patro. Citovat
buml Odesláno 25. prosinec 2007 Autor Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: p406b zatepleni zevnitr lze pouze s rizenou vymenou vzduchu tzv.rekuperaci jinak bude plisen! Videl jsem popis a foto drevostavby(sendvič,ne srub) pasivniho domu a nosna zed uprostred domu byla z nepalenych cihel-absorbovala a uvolnovala, teplo a vlhkost jak bylo potreba-super napad. Byl tam i krb,jako pridavny topeni k rekuperaci. Cena za vytapeni byla asi 10tiskc za rok a melo to patro. tak takova cena by se mi taky libila:o Citovat
Vvitty Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 jenze tim ze hodim izolaci dovnitr, tak zrusim akumulacni vlastnosti tech zdi... a to, ze se vytapi i zdi, pokud potom teplo neunika dal ven by nemel byt takovej problem, ne? teda pokud to samozrejme neni chalupa, na kteoru clovek v patek prijede, zatopi, a v nedeli kdy odjizdi je tam konecne jakztakz teplo... Citovat
buml Odesláno 25. prosinec 2007 Autor Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: Vvitty jenze tim ze hodim izolaci dovnitr, tak zrusim akumulacni vlastnosti tech zdi... a to, ze se vytapi i zdi, pokud potom teplo neunika dal ven by nemel byt takovej problem, ne? teda pokud to samozrejme neni chalupa, na kteoru clovek v patek prijede, zatopi, a v nedeli kdy odjizdi je tam konecne jakztakz teplo... samozrejme pokud mas izolaci uvnitr ja zpusob vytapeni ponekud jiny, teplo ti ze zdi unika i po zatepleni, ale doba po kterou setak deje se prodluzuje. ale stale tu zed musis udrzovat v naky teplote a to je masa navic. Citovat
Dave405 Odesláno 25. prosinec 2007 Odesláno 25. prosinec 2007 Původně zaslal: p406b zatepleni zevnitr lze pouze s rizenou vymenou vzduchu tzv.rekuperaci jinak bude plisen! Videl jsem popis a foto drevostavby(sendvič,ne srub) pasivniho domu a nosna zed uprostred domu byla z nepalenych cihel-absorbovala a uvolnovala, teplo a vlhkost jak bylo potreba-super napad. Byl tam i krb,jako pridavny topeni k rekuperaci. Cena za vytapeni byla asi 10tiskc za rok a melo to patro. Jasně že z be-tongu by byly pouze vnější nosné zdi, které by byly zatepleny zevnitř. Příčky bych chtěl udělat z materiálu, který by alespoň částečně reguloval vlhkost. Kompletní rekuperaci nechci, maximálně větrání. Je to zatím jen vize, ale na veletrhnu jsem si obešel materiály které mě zajímaly nejvíce (porotherm - zástupce cihel , ytong, velox, durisol) a nenadchlo mě to tolik, jako články o těch materiálech. Při odchodu z pavylonů a cestě na šalinu jsem ještě navštívil stánek z Be-Tongem, který byl venku a kupodivu mě to přesvědčilo asi nejvíce. Chlápek přesně věděl o čem mluví a dokázal to porovnat s jinýma materiálama a to i prakticky na cihlách a tvárnicích, které tam měl. Ukázal mi provzdušnost jednotlivých materiálu, nasákavost ve vodě a křehkost, což nikdo jiný nepředvedl. Navíc cena těchto tvárnic zatím nemá konkurenci. Já nikoho nechci přesvědčovat na tenhle materiál, ale mě osobně to oslovilo. Spousta lidí si myslí, že vnitřní zateplení je bláznovství, ale v západních zemích si myslí opak a cihla s vnějším zateplením ji u nich dávno překonaný systém. Pravda je, že cihla s vnitřním zateplením fungovat nebude, ale o tom se s nikým nepřu. Ale jak říkám, pokud neseženu projektanta a zedníky, kteří z tohodle budou chtít stavět, tak se budu muset přeorientovat na materiály u nás rozšířené. Citovat
buml Odesláno 25. prosinec 2007 Autor Odesláno 25. prosinec 2007 takze sem prolit snad celej internet a jdu do Porothermu P+D, maj kompletni system na obe sirky (400 i 300mm) ktery potrebuju a rozdil cen neni az tak propastnej. Timto dekuji vsem, ale obzvlaste clenu Hadra:super za vycerpavajici info Citovat
Hadra Odesláno 26. prosinec 2007 Odesláno 26. prosinec 2007 Já děkuji:). Rozhodně s PTH chybu neuděláš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.