Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teorie 2: +12V jde od baterky (pojistkovky) do žárovky, kostra od žárovky do spínače na dveřích, kterej je samozřejmě ukostřen šroubkem. Když jsou dveře zavřený, kostra není, a když je Voštíku otevřeš kostra je a světýlko svítí. A ušetřil jsem pár metrů na jednom autínku

Odesláno

Je to udelany, tak jak pise Venca. Voštík to popsal trochu zvlastne, ale popsal to samy. Od pojistek jede 12V primo do zarovky. Z druheho konce zarovky to jde bud primo na ten spinac, nebo do zpozdovace. Dverni spinac nebo zpozdovac maji ted stejnou funkci: pri otevreni dveri spojit ten druhy fous zarovky s kostrou. Tim se uzavre obvod a zarovka sviti. Ve zpozdovaci je na to spinani tranzistor.

To NBT: Merakem ta tom dratu nameris 12V pri zavrenejch dverich - to je v poradku. Je to elektrikarska zalezitost, nevim, jak to vysvetlit, ale kdyz tou zarovkou jeste netece proud, tak na ni nevznika ubytek napeti a ty merakem nameris 12V, protoze tim merakem prakticky zadnej proud netece... Ted nevim, jestli jsem Ti to jeste vic nezamlzil, ale proste to mas v poradku.:):)

Odesláno

prave ze na tom dratu bylo 12V i kdyz jsem odpojil ten spinac. to je celkem jedno. ;) hlavne chci vedet, kam presne pricvaknout pridavny svetlo do interieru aby se rozsvitilo spolecne s vnitrnim osvetlenim. jak to bude nejjednodussi na motaz...

Odesláno

To NBT: Tak to ma byt. Proste to mas v poradku. Ten spinac se uplatni jenom, kdyz otevres dvere - spoji ten drat, co k nemu vede s kostrou. Pridavnou zarovku bych zapojil nasledovne: jeden konec bych zapojil na pojistku, a druhy konec na drat od toho dverniho spinace. Uvidis, ze to bude fungovat. Tolik z hlediska elektriky.

Odesláno

když už jsme u toho>

na 205-ce mi zhruba měsíc fugovala akustická signalizace rozvícených světel, ale už jaxi rok a půl nefunguje.

tak se chci zeptat kde to pípátko mám případně hledat a zajímalo by mě jak je to zapojený...

Odesláno

u me je to pod plastem pod volantem - ten velkej, co je v nem ten odkladaci prosturek pod pojistkama. Vypada to jako relatko a na vrsku je takove kulate cosi - to je ten piezzopipak. Zkus tam zavrtet tim konektorem, treba to pomuze.

BTW: a sviti ti to svetylko v kabine? Jestli ne, tak to muze byt prave tim dvernim spinacem.

Venca: TEORIE Č.3 tak to jsi trochu popletl neeee? Od zarovky nejde kostra, ale porad +12V jak tady pise Petr. A teprve na tom spinaci se to ukostruje. Ta plechova vec, ktere se rika karoserie funguje cela jako kostra. Kapisto? :cool:

Odesláno

Tak tedy nevím. Od začátku popisuju alternativu s jedním drátem ke spínači, ale netvrdil jsem, že neexistuje jinej systém, pouze u aut, u kterejch jsem řešil něco s dveřními spínači tomu tak bylo.

Pokud půjde +12 do spínače, tak musí jít druhym drátem +12 do žárovky a ta musí být trvale ukostřena. Protože na dveřní spínač bývá závislýćh víc věcí (pípák na světla) je nejjednodušší, když jsou ty spotřebiče pod stálým proudem a z dveřního spínače k tomu pouštíš kostru.

Odesláno

smarjaaaaa, tocim eporad o tom stejnym oba dva ! Vono je to trochu jinak nez pises. Ten drat co je na spinaci vede do pojiskove desky, tam se to vselijak deli na ty spotrebice a jeden z nich je i ta blba zarovka a nejaky ten pipacek :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...