vendelinek Odesláno 23. říjen 2007 Odesláno 23. říjen 2007 Původně zaslal: Peto670 Původně zaslal: vix koukám, že má ta 309 na obrázku má problém ... tak za 6-10 tKč A zkrutná tyč je opravdu jen zkrutná, tedy pérující... jo jo presne tak, repas tak chlapy ,abych vás vyved z omylu.Ta 309 je moje a neni už nemocná!Je po repasy nápravy včetně torzky, ložisek a všeho co k tomu patří.Normálně by mě to stálo 8a půl litru,ale dělal mi to můj dobrej známej automechanik u něj v servisu ,takže sem platil jen materiál a nějakou tu svačinu a proto mě to vyšlo na 4apůl litru.Takže asi takle ta 309ka je v naprostym pořádku,Já sem na svoje autí HODNEJ a rozmazluju je ,jak 309ku tak i naše druhý autí 306ku.HAU DOMLUVIL SEM:super:potlesk:papa Citovat
sana Odesláno 23. říjen 2007 Autor Odesláno 23. říjen 2007 no zhanam nahradnu napravu na skusku a idem to vyskusat nacvicit rozobranie zadnej napravy Moju som prozatimne vyriesil navrtanim diery na maznicu nastriekal WD a trosicka to rozhybal je to lepsie a trvalo mi to15min no som len skusal a osvedcilo sa takze sa tomu povenujem viacej a hadam to bude este lepsie este ako tie torzkyAk tak skuste mi hodit neaky postup budem vdacny A este otazocka ktore peugeoty maju rovnake napravy zadne myslim 306 rovnaku napr. s 405 Citovat
mio Odesláno 23. říjen 2007 Odesláno 23. říjen 2007 Náprava 306 je stejná jako na citroen xsara.Je to stejný podvozek. Citovat
sana Odesláno 24. říjen 2007 Autor Odesláno 24. říjen 2007 Takze 15 min prace na skusku som navrtzal diedu na maznicu striekol tam zopar krat WD a ejha naprava vna jednej strane zacala sa trocha hybat takze zostav to dokoncit aj na druhej strane a royhzbat viacej+ troch dvihnut torzky aEste poprosim neaky navod postup alebo tak na rozobratie zadnej napravy a ktore napravy su rovnake napr.309 ma rovnaku trebars 205,106 a pod to je len priklad Citovat
sana Odesláno 24. říjen 2007 Autor Odesláno 24. říjen 2007 ktore peugeoty a citroeny maju rovnake zadne napravy Citovat
oddie Odesláno 24. říjen 2007 Odesláno 24. říjen 2007 306 = zx = xsara, 106 = saxo, 405 = berlingo = partner. 309 má nápravu jen a pouze svoji. Navrtáním děr a nastříkáním WDčka jsi moc nevyhrál, sice se to rozhýbe, ale stejně jsou ložiska, čepy a pouzdra zrezlé, a jak se to pokusíš rozebrat (což taky nebude pr*el, když je to zarezlé), tak se ti to rozsype na kousky. A dávat nová ložiska do vyžrané nápravnice a cpát do nich zrezlé čepy je vyhazování peněz. Citovat
Martin.405 Odesláno 24. říjen 2007 Odesláno 24. říjen 2007 no ale jestli nemá ty ramena vyvrácený, tak by to možná stálo za to nacpat je vazelínou, ne? třeba by to nějakou tu chvilku vydrželo Citovat
vendelinek Odesláno 24. říjen 2007 Odesláno 24. říjen 2007 Původně zaslal: oddie 306 = zx = xsara, 106 = saxo, 405 = berlingo = partner. 309 má nápravu jen a pouze svoji. Navrtáním děr a nastříkáním WDčka jsi moc nevyhrál, sice se to rozhýbe, ale stejně jsou ložiska, čepy a pouzdra zrezlé, a jak se to pokusíš rozebrat (což taky nebude pr*el, když je to zarezlé), tak se ti to rozsype na kousky. A dávat nová ložiska do vyžrané nápravnice a cpát do nich zrezlé čepy je vyhazování peněz. Čistá pravda,jen s tebou souhlasim,je vidět,že vo tom něco víš.Souhlas:potlesk Citovat
sana Odesláno 24. říjen 2007 Autor Odesláno 24. říjen 2007 takze planujem rozobrat druhu napravu A pohladom na ten cap cez dieru pri otacani napravy tak ten nezhrdzaveny No potom sa podelim co a ako a co ten navod Citovat
sana Odesláno 25. říjen 2007 Autor Odesláno 25. říjen 2007 Původně zaslal: oddie 306 = zx = xsara, 106 = saxo, 405 = berlingo = partner. 309 má nápravu jen a pouze svoji. Navrtáním děr a nastříkáním WDčka jsi moc nevyhrál, sice se to rozhýbe, ale stejně jsou ložiska, čepy a pouzdra zrezlé, a jak se to pokusíš rozebrat (což taky nebude pr*el, když je to zarezlé), tak se ti to rozsype na kousky. A dávat nová ložiska do vyžrané nápravnice a cpát do nich zrezlé čepy je vyhazování peněz. ok chapem a co 205 ma tiez svoju Citovat
oddie Odesláno 25. říjen 2007 Odesláno 25. říjen 2007 205 má také svojí, od 309 se liší délkou nápravnice, jinak jsou stejné a i držáky jsou stejné, takže se s oblibou ta 309-ková dává na 205-ky, kvůli širšímu rozchodu asi o 5cm. Opačně bych to nedělal... Citovat
sana Odesláno 25. říjen 2007 Autor Odesláno 25. říjen 2007 a tak teda slo bi pouzit neake veci z napravy 205 na napravu 309 mozna sa mi podari zohnat zlu 205 napravu na tej si to xcem nacvicit Citovat
oddie Odesláno 25. říjen 2007 Odesláno 25. říjen 2007 To ano, klidně můžeš použít celá ramena i s čepy (pokud budou dobré), jiná - delší - je jen nápravnice (ta roura), a torzky. Citovat
sana Odesláno 25. říjen 2007 Autor Odesláno 25. říjen 2007 to mi je jasne ze su dlhsie tie torzky a napravnica tak to je super A uz si skusal rozobrat tu napravu pozeral som tak loziska vydu na cca2000 sk ak bude napravnica s capmi O.K teraz neriesme ale ako vybrat torzky ktorim smerom?Mam celkom obstaojne vybavenu garay naradim aj som manualne zrucny tak nie je naky problem ak netreba neake specialne stahovaky a pod Citovat
sana Odesláno 25. říjen 2007 Autor Odesláno 25. říjen 2007 a este ako poznam novy model od stareho Citovat
oddie Odesláno 25. říjen 2007 Odesláno 25. říjen 2007 Nejprv odpojíš a sundáš tlumiče. Pak, v ramenou jsou proti torzkám šrouby s torxovou hlavou a excentrické podložky, ty musíš vyndat. Plus sundat ten bazmek, co je v rameni v ose toho čepu. No a pak si přichystej 10kg palici, a to rameno z toho srazíš... leckdy, když je to krutě zarezlé, je třeba to rameno nahřát autogenem. Citovat
oddie Odesláno 25. říjen 2007 Odesláno 25. říjen 2007 Jo a starý a nový model se nijak neliší... Citovat
sana Odesláno 25. říjen 2007 Autor Odesláno 25. říjen 2007 ani palubovkou ,svetlami to myslim mam totiz aj popraskanu palubovku som videl jednu a ta mi pripadaal trocha ina Citovat
sana Odesláno 25. říjen 2007 Autor Odesláno 25. říjen 2007 a co sa tika toho ramena a vytiahnutia z torzky ja som len tak na to zbezne pozeral a tam bi slo uplatnit reverzne kladivo bolo by to setrnejsie ale nic to v pripade potreby nastupi ja horak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.