Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tvoji otázku bych nejdřív dpolnil, aby to vůbec mělo smysl:

Jaké otáčky máš nyní na 5-ku při 100 km/h?

A jaká otáčky mají ti co mají 6, na 6-ku při 100 km/h.

Protože u 607 se nejedná o tzv. rychloběh, ale jen o rozdělení rozsahu na více drobných dílů.

Já mám (HDi) na 5-ku 2000 ot/min při 98 km/h. A kolega má stejný motor šestikvalt a při 2000 ot/min. má 102 km/h. Ten rozdíl nestojí za to, akorát víc "šmátrá klackem".

Napište svoje názory a údaje.

[upravil dne 17.10.2007 P607Olda]

Odesláno

Myslím jsi uplně to samé co P607Olda já mám Hdi a na 5 při 3000 ot mám 150 km/h a kámoš i když na oktávce 4x4 TDI na 6 při 3000 ot taky 150 km/h.myslím jsi že je jedno jestli škoda nebo peugeot,ty 6 ti kvalty jsou + - stejně zpřevodované takže jen víc řadíš a zdá se ti že to líp jede protože má 6ti kvalt víc nakrácené převody o žádnou ůsporu paliva atd. tu nemůže být vůbec řeč......:papa

Odesláno

P607Olda, Přema, ještě má jednu (myslím že i levnější) možnost jak získat šestý stupeň, se zachováním stávajících převodů.

Obstará si ozub.kolečko "rychlejší" než má pětka a nechá si ho namontovat namísto stávajícího ozub.kolečka zpátečky, takže po zařazení zpátečky by pak zařadil šestku :mrk

To jen teoreticky informativně k teoretickému dotazu lukashe (nepředpokládám však že by někdo měl zájem přijít o možnost couvat) :nevim

Odesláno
Původně zaslal: ART

P607Olda, Přema, ještě má jednu (myslím že i levnější) možnost jak získat šestý stupeň, se zachováním stávajících převodů.

Obstará si ozub.kolečko "rychlejší" než má pětka a nechá si ho namontovat namísto stávajícího ozub.kolečka zpátečky, takže po zařazení zpátečky by pak zařadil šestku :mrk

To jen teoreticky informativně k teoretickému dotazu lukashe (nepředpokládám však že by někdo měl zájem přijít o možnost couvat) :nevim

Škoda, že na to francouzští inženýři nepřišli sami.

Odesláno
Původně zaslal: lukash

ja ale HDi nemam, a po dalnici stovkou nejezdim... a pri 170 motor toci dost, bohuzel nemuzu ted zjistit kolik mam ot. pri 100 na petku...

Diky L

Počítej že je to skoro jedno jestli nafta nebo benzím,musel bys tam samo sebou dát 6ti kvalt z benzína,kvuli převodům ale myslím že to bude stejné 5 u benzína stejné otáčky jak 6 u benzína.....:myslim:myslim

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Já mám třeba 307 benzín 1.6 a při 100km/h na 5 rychlostní stupeň,točím necelých 3000 ot/min. Což se mi zdá docela hodně. Proto by mě taky zajímalo kolik má otáček 6-ti kvalt při 100km/h. (jen tak informačně):roker

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Tvoji otázku bych nejdřív dpolnil, aby to vůbec mělo smysl:

Jaké otáčky máš nyní na 5-ku při 100 km/h?

A jaká otáčky mají ti co mají 6, na 6-ku při 100 km/h.

Protože u 607 se nejedná o tzv. rychloběh, ale jen o rozdělení rozsahu na více drobných dílů.

Já mám (HDi) na 5-ku 2000 ot/min při 98 km/h. A kolega má stejný motor šestikvalt a při 2000 ot/min. má 102 km/h. Ten rozdíl nestojí za to, akorát víc \"šmátrá klackem\".

Napište svoje názory a údaje.

[upravil dne 17.10.2007 P607Olda]

Přesně tak já mám při 3000 ot. 150 km/h a kámoš na 6tku to samé nemá to cenu jse jen o efekt a bude se ti zdát že to auto jede líp protože má víc nakrácené převody,tot vše nic jiného na tom není

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

skoda, chtel jsem namontovat 7kvalt :-D abych jezdil za 2 litry :-D

Jenom 7kvalt? Trochu žabař ne? :D

Jinak je to podle mě zcela zbytečná věc.

[upravil dne 13/3/08 BoneDaddy]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...