Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nahod sem fotku auta, at Ti můžem poradit :super Takhe se to těžko určuje... :myslim Ikdyž já kdybych měl Tmavé auto, asi bych neváhal jít do tmavších druhů optik, nejsem moc zastánce kontrastu, ale jak říkám takhle na blind, těžko radit...

Jinak ty neledkový, tak ty chromový jsem schopen Ti sehnat 1800,- v podstatě okamžitě, ale moc je nedoporučuju v reálu nevypadaj moc dobře

251204101

Jinak ty tmavé neledkové, jsou sice trošku takový tuctový, dělá se jich spousta, který sou si strašně podobný, ale viděl jsem je na autě (tušim že zelená metla) a vypadali moc hezky :super

Vše je otázka vkusu, záleží co by se Ti na tom líbilo :D

Jinak pro ostatní, koukal jsem na ty ledkový, o kterých jsem psal a já si určitě objednal ty se stříbrných lemem, takže až budou, určitě se podělím o to jak budou vypadat :papa

Odesláno

Dneska jsem se byl ještě stavit v servisu, tak jsem tam ještě mobilem cvaknul moje autí, abyste tedy viděli, na co že by ty lampy měly přijít. Omluvte prosím tragickou kvalitu obrazu, můj telefon to líp neumí. ;)

post-0-14109596685864_thumb.jpg

Odesláno

Jojo, koukal jsem právě ze žárovkových na tohle:

86cb913717315adf79363ef2ef61ea47.image.733x550.jpg

nebo z LEDkových na tohle:

610602.jpg

Klaním se spíš asi k té druhé... Jde v podstatě o totéž světlo, které jsi popisoval, jen má červené krycí sklo v místě LEDek.

[upravil dne 12/10/07 Fakir]

Odesláno
Původně zaslal: Schreek

Ty druhý jsou 100%ně lepší :super, z tý fotky je to špatně vidět, ale dělají se i kopmlet v tmavé variantě...

48334.jpg

Tzn. s kouřovým krycím sklem? Hlavně by mně zajímalo, co se s tím ještě musí dělat. Od světla je tam tuším pěti, nebo šestipinovej konektor, tak jestli stačí nacvaknout a svítí, nebo jestli tam jsou nějaké složitosti kolem. :)

Odesláno

Nene, myslim, že by měli mít ten vnitřek tmavej, jakoby takovej chrom, ale hodně do tmava, nědke jsem to viděl... Jinak světla jsou tam tušim na nějakym tom šroubu, takže přišroubovat, zapojit a mělo by to být bez problému :super

Odesláno

Nene, myslim, že by měli mít ten vnitřek tmavej, jakoby takovej chrom, ale hodně do tmava, nědke jsem to viděl... Jinak světla jsou tam tušim na nějakym tom šroubu, takže přišroubovat, zapojit a mělo by to být bez problému :super

Schválně, kdy mají přijít ty tvoje? :) Jsem celkem zvědavej, až to budeš mít vyzkoušené. ;)

Odesláno

Nejpozději v druhý polovině listopadu a jak se znám na autě budou, tak hodinu po tom, co je dostanu do ruky :D Ale pokud jde o motáž, vím o člověku, který si montoval ty neledkový, pokud bys měl zájem, můžu Ti dát jeho ICQ

Odesláno

Uznávam, myslim, že na Tvym autě by vůbec nevypadali špatně :super

Že jo? :D Navíc stojí naprosto směšný peníze:

http://www.tuningshop.cz/zadni-svetla-peugeot-206-cernychrom.htm

Od tohoto světla jsou teda tři verze - celo"chromová", matná černá a tahle poslední, což je tmavý "chrom". Ač ty LEDky vypadají pěkně, tahle poslední asi vyhraje. Jen tam kvůli konstrukci reflektoru obrysovek/brzdovek asi nepůjdou LED žárovky a v čirých blinkrech a couvačkách by byly beztak hnusný... :D Tak tam budou žárovky, no... :aut

//edit: tak jsem to předhodil Photoshopu a výsledek kombinace těchto dvou bídných fotek je něco jako tohle: :D

post-0-14109596687851_thumb.jpg

Odesláno

Je, tak tyhle přesně sem nedávno pořizoval.

Sice sem je asi po měsíci reklamoval (teklo do nich), ale napodruhy uz sou vporadku

Na tmavym aute docela ujdou, ne? :super

A ty ledkovy zarovky by v tom nevypadaly spatne (oranzovy blinkry a bily couvacky). Mam cirou mlhovku a v te vypada LEDkova zarovka vcelku dobre (cire ledky, svitici cervene)

[upravil dne 12.10.07 tanagy]

post-0-14109596688141_thumb.jpg

Odesláno

Právě, na tmavém autě to vypadá celkem fajn. Jdu je objednat. ;)

LED žárovky tu nejdou dát do obrysovek/brzdovek nejspíš proto, že tam je ta odrazka, tudíž to není přímo vyzařující, ale odrazem, okolo té odrazky. LED žárovka svítí bodově dopředu, ne do stran. Problém s LED žárovkama je ještě v blinkrech, kde by sice byly pěkné, ale jelikož mají oproti žárovce zanedbatelnou spotřebu, zblbne to přerušovač a bliká to pak rychleji (aspoň co jsem tu někde četl; je to ale logické). V takovém případě by se musel vřadit paralelně k LED žárovce výkonový rezistor, který by přerušovači "nasimuloval" spotřebu žárovky tím, že by vytápěl v zadní části vozu. :) To není příliš šťastné řešení, zajímalo by mně, jestli to nejde vyřešit líp, což by ale zřejmě znamenalo zásah do přerušovače. No a jediná bezproblémová světla jsou parkovačky, těm jsou LEDky ukradené... :D

Odesláno

ja trochu rozmyslam, zas ti co maju 2001 a nizsi rocnik, tam je ina zbernica, a treba to dat prerobit kabelaz, to sa tyka svetiel kde su pouzite diody, moc som necel zas cvakat kable, lebo ina svetla nepojdu :xvul

Odesláno
Původně zaslal: tanagy

K blinkrum bych dal odpor seriove

To je špatně, tím bysis nepomohl. Ty potřebuješ zvýšit proud, který tam teče z přerušovače. Pokud tam dáš LED žárovku, poteče tím nula-nula-nic a odporem v sérii bys to ještě omezil a tím ještě snížil napětí na LEDkách. Přerušovač si bude logicky myslet, že žárovka praskla a rozbliká se 2x rychleji, aby tě o tom informoval. Pokud dáš ale odpor paralelně k LED žárovce, tak v okamžiku, kdy přerušovač sepne, budeš mít za prvé na LEDkách správné napětí a za druhé ti správně zvolený odpor vytvoří dostatečnou proudovou zátěž, aby si přerušovač myslel, že tam má klasickou žárovku a bude blikat normálně. Jen to chce zvolit ten odpor v provedení pro vyšší ztrátové výkony, protože energie, kterou ten odpor "sežere" namísto klasické žárovky jde prachsprostě do tepla.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...