Kroky01 Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Původně zaslal: ajven Původně zaslal: Kroky01 Urcite jsi vymontoval spravnou vec, tohle je EGR Ventil. Ale obavam se, ze vypada presne tak, jak popisuje obrazek na schematu. Ze zadni strany motoru, tedy na strane, kde je EGR mam motor taky zaneradenej nejakyma sazema, ale jak sam vis, neda se tam moc dobre dostat, tak nevim presne jestli to je od netesniciho EGR nebo od turba. Zeptam se, jak jsi postupoval pri demontazi toho EGRu? Delal jsi to zeshora, nebo jsi byl pod autem? Co jsi pouzil za naradi? Co jsi vsechno vymontoval, nez ses k nemu dostal? dostal som sa k nemu z vrchu, zo spodu nie je sanca. potrebujes 10mm ockovy kluc na povolenie spodnej priruby ventila a na druhej strane imbusovy kluc 6mm tam je dobry pristup. Horsie je s tym pristupom k tym 10mm maticam. Tam je to zapecene od vysokej teploty a skorodovane. Potom uz len 3mm imbus na rozobratie samotneho EGR ventilu. Tam su tri sroby ktore drzia vrchnu cast s membranou. Nechapem, ale preco tento moj EGR nema vobec taky tvar ako tu je v tejto teme odfoteny. Ja tam vobec nemozem volozit ziadnu plechovu podlozku, lebo nemam co zapchat, nic take som tam nenasiel:myslim Aha tak to mas docela dobrej pristup, ja mam 2.1 TD a tam je motor vic nakloneny a pristup daleko horsi, ale diky za zkusenosti. Ted spravne nerozumim, co presne chces ucpat a nevim o jake fotce presne mluvis, ale ucpanim EGR ventilu se rozumi, vlozit plny plisek (nejlepe nerez male tloustky) mezi vyfukove potrubi a litinovou cast EGR ventilu. To znamena presne v miste, kde se Ventil (jeho litinove teleso) pripevni na vyfukove potrubi. Ten plisek vystrihnout dle tvaru dosedaci plochy ventilu na vyfuk, vyvrtat diry a hotovo. Jeste bych dal obycejne tesneni pro utesneni spalin, abys to nemel zase spinave. Tedy poradi: 1. Saci potrubi, na nej original tesneni, na nej zaslepovaci plisek tvaru potrubi a nakonec EGR ventil. Snad ti to pomuze. Kroky01 Citovat
Kroky01 Odesláno 22. červen 2009 Odesláno 22. červen 2009 Původně zaslal: ajven Původně zaslal: Kroky01 Urcite jsi vymontoval spravnou vec, tohle je EGR Ventil. Ale obavam se, ze vypada presne tak, jak popisuje obrazek na schematu. Ze zadni strany motoru, tedy na strane, kde je EGR mam motor taky zaneradenej nejakyma sazema, ale jak sam vis, neda se tam moc dobre dostat, tak nevim presne jestli to je od netesniciho EGR nebo od turba. Zeptam se, jak jsi postupoval pri demontazi toho EGRu? Delal jsi to zeshora, nebo jsi byl pod autem? Co jsi pouzil za naradi? Co jsi vsechno vymontoval, nez ses k nemu dostal? dostal som sa k nemu z vrchu, zo spodu nie je sanca. potrebujes 10mm ockovy kluc na povolenie spodnej priruby ventila a na druhej strane imbusovy kluc 6mm tam je dobry pristup. Horsie je s tym pristupom k tym 10mm maticam. Tam je to zapecene od vysokej teploty a skorodovane. Potom uz len 3mm imbus na rozobratie samotneho EGR ventilu. Tam su tri sroby ktore drzia vrchnu cast s membranou. Nechapem, ale preco tento moj EGR nema vobec taky tvar ako tu je v tejto teme odfoteny. Ja tam vobec nemozem volozit ziadnu plechovu podlozku, lebo nemam co zapchat, nic take som tam nenasiel:myslim Aha tak to mas docela dobrej pristup, ja mam 2.1 TD a tam je motor vic nakloneny a pristup daleko horsi, ale diky za zkusenosti. Ted spravne nerozumim, co presne chces ucpat a nevim o jake fotce presne mluvis, ale ucpanim EGR ventilu se rozumi, vlozit plny plisek (nejlepe nerez male tloustky) mezi vyfukove potrubi a litinovou cast EGR ventilu. To znamena presne v miste, kde se Ventil (jeho litinove teleso) pripevni na vyfukove potrubi. Ten plisek vystrihnout dle tvaru dosedaci plochy ventilu na vyfuk, vyvrtat diry a hotovo. Jeste bych dal obycejne tesneni pro utesneni spalin, abys to nemel zase spinave. Tedy poradi: 1. Saci potrubi, na nej original tesneni, na nej zaslepovaci plisek tvaru potrubi a nakonec EGR ventil. Snad ti to pomuze. Kroky01 Citovat
ajven Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 Ted spravne nerozumim, co presne chces ucpat a nevim o jake fotce presne mluvis, ale ucpanim EGR ventilu se rozumi, vlozit plny plisek (nejlepe nerez male tloustky) mezi vyfukove potrubi a litinovou cast EGR ventilu. To znamena presne v miste, kde se Ventil (jeho litinove teleso) pripevni na vyfukove potrubi. Ten plisek vystrihnout dle tvaru dosedaci plochy ventilu na vyfuk, vyvrtat diry a hotovo. Jeste bych dal obycejne tesneni pro utesneni spalin, abys to nemel zase spinave. Tedy poradi: 1. Saci potrubi, na nej original tesneni, na nej zaslepovaci plisek tvaru potrubi a nakonec EGR ventil. Snad ti to pomuze. Kroky01 pridam obrazok EGR co tu je na nete, ale ja tam nemam taku prirubu, takze nemam kde dat na to podlozku pod EGR ventil. Mozem tak dat akurat podlozku na opacnu stranu, vpravo Citovat
ajven Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 pridam foto, kde moja priruba vyzera uplne inak. Na mojom EGR ventile je len elipsa s jednou dierou, kdezto tu odfoteny ventil ma dvere diery jednu kruhovu, druhu stvorcovu. Ja dokazem dat plechovu podlazku akurat na opacnu stranu tej kovovej rury, ktora vedie vpravo na prirubu motora. Citovat
Kroky01 Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 Aha, bylo by sice pekny videt fotku tvoji priruby zespoda, ale pokud rikas, ze to z nejakyho duvodu nejde, tak dobre. Ja sam jsem si na zaklade rad od lidi na foru zaslepil EGR taky na vystupu, predne kvuli testovani a v pripade neuspechu, snadne demontaze zpatky do puvodniho stavu. Jako plisek jsem pouzil nerez 0,5 mm. Priruba a mosazna hadice na sebe dosedaji kuzelovou dosedaci plochou (moje 2.1TD) a ten plisek je tloustky 0,5 mm je dostatecne podajny a pekne se vytvaruje podle toho kuzelu. Na stazeni pri teto tloustce staci original spona co tam mam. Kdyz budes vychazet z principu EGRu, tak je uplne jedno, zda je zaslepen vstup (vyfukove potrubi) nebo vystup ( sani motoru). de o to, aby spaliny nesli zpatky do sani. Videl bych jen jediny problem a tim je utesneni v miste, kde ti to coudilo. Netesnilo ti to kdyz byl ventil otevreny a ted kdyz ho zaslepis, tak se v tej trubce a v miste toho spoje ventilu s potrubim jeste zvysi tlak. Pravdepodobne nijak markantne. Dal bych si teda pozor na peclive utesneni egru na vyfuk. potrubi. Na vystupu to zaslepis snadno, vystrihnout plisek v mem pripade prumer 28 mm, demontaz spony, vlozeni plisku mezi, montaz spony, cca 30 minut, kdyz to vystrihavat dlouho:-) Citovat
ajven Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 skusim to este raz rozobrat a odfotim to aj zo spodu pod EGR ventilom. Dam tam aj tu podlozku, skusim ju spravit z hlinikoveho plechu. Citovat
ajven Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 skúsil som to odfotiť, včera som to znova odmontoval a dal tam tesnenie z klingeritu, na opačnú starnu potrubia som dal plechu podložku. Pre istotu. Citovat
ajven Odesláno 29. červen 2009 Odesláno 29. červen 2009 zatial nejaku vadu alebo zazrak som nezaznamenal na vykone motora. Co sa tyka cistoty za EGR ventilom, tak motorovy priestor je cistejsi, takze uz tam nic nefrka. Co sa tyka hadicky, tu som na ventil nasadil opat, na palubnej doske zatial nic nesvieti. Takze to vakuum zatial nema asi ziaden vplyv. Citovat
Kroky01 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Vakuum je pokud vim pouze na ovladani EGRu, jinak na nic. Citovat
Kroky01 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: punkac pokaď necvakaj hydroštely...... nene opravdu mi nic v motoru necvaká jinak na to čerpadlo bacha. většinou se projevuje rachotivým zvukem nebo když vypneš zapalování, motor ještě pár sekund běží atd. je fakt divný, že jak jsi psal motorovej prostor zašlej věkem a čerpadlo jak nový - to je divný! je to paskvil nenabízí nic převratnýho, všechno o co příjdeš vymontováním lucase jde nahradit, teda kromě palubního PC, ten jsem ještě nevymyslel ale já na něj příjdu hehe Drz mi palce, dneska jsem odvezl auto k odbornikovi, co se mi na cerpadlo podiva. Proste bud a nebo. Jak jsem rikal, ze je jako jedinej dil v aute takovej lesklej nezaslej a srouby zaaretovany a diagnostika rika \"nastaveni cerpadla - docasna zavada\", sehnal jsem typa, co je prej hodne sikovnej na LUCASY a vi co a jak a kam sahnout. Domluvili jsme se, ze se pokusi provest nastaveni cerpadla primo na tomhle aute - teda muj predpoklad je, ze ho tam nekdo strcil a nenastavil spravne na aute. Pro auto si jedu zitra odpoledne s tim, ze bud se to zlepsi a vymizi problem na diagnostice anebo ma forotni kus za 7000 + prace. Neni novy, ale prej stoprocentni, takze 0% jistota:-( Kdyby ani to nevalilo, pak BOSCH. O vikendu jsem byl v Plzni na vrakarne pro zrcatka a dal jsem si s autickem asi 450 km pohodova jizsa kolem 120 km kde se dalo a proste me strasne rozciluje, kdyz pridam, tak lehkej nastup, ale kdyz jdu s plynem zpatky, v jisty chvili to vystreli:-) Mam spotrebu po ujetych 10000 km 6,3 litru prumer. Auto nekouri chyta napoprve chcipa normalne cerpadlo netece kdyz mam optimalne plyn, tahne jak blazen ikdyz to normalne nedelam, otacky jdou v tahu plynule az na 4000 bez schodu, vis jsem na otackomeru nikdy nemel neskube (jen kdyz neni v tahu pri nizkych rychlostech nekdy pocituju nepravidelny chod) a kdyz sundam nohu z plynu, a pak znovu pridam, je tam prodleva, takovy cuknuti - to me taky stve. Takze drz mi palce:-) Citovat
punkac Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Kroky01 Vakuum je pokud vim pouze na ovladani EGRu, jinak na nic. omyl, hlavně je na posilovač brzd! upraveno by punkac aneb neumím citovat aby byly dvě citace v jednom následném příspěvku hele a jak ti cuká ten plyn? normálně jedeš třeba 120 na 5. stupeň a sundáš rychleji nohu z plynu (to samý třeba 70 na 4. nebo 45 na 3.) a auto jakoby škubne ??? To samý při rozjezdu na 1. pustíš rychle plyn dáš 2. a hodně přidáš a škubne??? To bych se podíval na silentbloky motoru, já měl v pánu ten spodní, co jím prochází dlouhá pravá poloosa (hodně dobře se vyndavá) napiš jak jsi dopadl na diagu [upravil dne 1/7/09 punkac] Citovat
Kroky01 Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 No to jo, ja myslel vakuum, ktery jde do ovladani EGRu, brzdy jsou jasna vec:-) - o brzdach snad nebyla rec v tomhle foru, no mozna jsem prehlid:-( S tim plynem jsem to myslel tak, ze sundam nohu z plynu, treba i rychle a nic, normalne brzdim motorem, ale pak chci znovu pridat, seslapnu plyn a je tam takovy mrtvy misto - ja nevim centimetr na plynovym pedalu, kdy se nic nedeje a pak to zabere a pri tom je citit raz. Jako u fichtla, kdyz mas vytahany plynovy lanko. Bud je nastup od zacatku, nebo nejdriv lanko natahnes a az potom zvednes soupatko. Silentbloky na motoru jsou meneny. Kdyz mi delali rozvody, museli ten silentblok sundat aby si udelali misto a pak to vymenili. neni to jako raz v prevodovce nebo tak neco, ale proste reakce od ovladani plynoveho pedalu. Pro auto jdu odpoledne po praci, respektive po obede mam zavolat, jestli je to hotovy, ale vcera me ujistoval, ze dneska to bude. No uz jsem napjatej jak struna, jestli to seridil:-) Citovat
Kroky01 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: punkac Původně zaslal: Kroky01 Vakuum je pokud vim pouze na ovladani EGRu, jinak na nic. omyl, hlavně je na posilovač brzd! upraveno by punkac aneb neumím citovat aby byly dvě citace v jednom následném příspěvku hele a jak ti cuká ten plyn? normálně jedeš třeba 120 na 5. stupeň a sundáš rychleji nohu z plynu (to samý třeba 70 na 4. nebo 45 na 3.) a auto jakoby škubne ??? To samý při rozjezdu na 1. pustíš rychle plyn dáš 2. a hodně přidáš a škubne??? To bych se podíval na silentbloky motoru, já měl v pánu ten spodní, co jím prochází dlouhá pravá poloosa (hodně dobře se vyndavá) napiš jak jsi dopadl na diagu [upravil dne 1/7/09 punkac] No tak davam vedet, jak jsem dopad. Auto bylo v BOSCH service, kde ho pripojili na nejaky zarizeni. Cerpadlo bylo stale na aute! Tam vypad papir z tiskarny, kde byl vypis problemu. Tech bylo celkem devet a predpokladana cena opravy 15-20000. Celkem nechapu, jak to muze jeste jezdit, kdyz to ma tolik problemu:-( Tak jako tak, musi ven, zatim jezdi - najezdil jsem od koupi 10000km a je to porad stejny, tak sned jeste chvili vydrzi a pak holt jiny. Nejakej znamej ma tLUcase z nejaky bouracky doma a byl by ochotnej ho prodat kolem 8000,- a po vymene by s nim zase zajeli na tu masinu do BOSCHE, zda je OK nebo vyrizeny. Radsi bych ale nejdriv nechal to cerpadlo zkontrolovat jeste pred tim, nez se bude moje z auta sundavat. Jinak poldik67 nabizi boschku ze svoji 605tky, tak jsem na vazkach. Ma i trubky a dva vstriky - ja mam doma cirou nahodou taky dva z XMka. Takze ted se jen rozhodnout. Chce za nej 3000 s ŘJ. Tak ted babo rad, zase nevim, kdo dela ty prestavby v mojim okoli:-( Navic asi by bylo dobry i tu Bosku nechat zkontrolovat a mozna seridit. Ta prestavba je beh na dlouhou trat nebo jedno odpoledne a jezdi se? Kolik si tak berou za praci? Citovat
Burisek Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 to Kroky01 - ta přestavba není zase tak složitá jen se musí správně nasadit čepradlo.Šikovnej automechanik ti to za jeden den sfoukne,ale počítej s tím že je dobré dát rovnou nové uni plyn.lanko,pak je tam potřeba mít seřízený a přetěsněný to čerpadlo se vstřikama,dát novej rozvoďák a eventuelně vodní pumpu. Jinak nevím nepíšeš jak jsi na tom s rozvodama,eventuelně rovnou udělat i ty..... pokud to bude rozkuchany tak vše z jedné vody.... S tím Lucasem,jak jsi psal že ho má někdo doma..... jde o to jestli ho nakonzervoval,protože pokud ne,tak je už na hovno.... a i kdyby bylo nakonzervovaný tak do servisu aby ho projeli na mašině jestli je O.K. .... jen tak bych ho tam nedával bez kontroly na stanici.... ale počítej že si za sjetí na stanici řeknou pálku..... mě jeden ze servisu v Brně řekl jen strčení do tý mašiny 8 - 15 tisíc..... tak teď můžeš přemýšlet co je lepší..... Jinak ten Bosch ti opravý skoro všude v Bosch servise a nebude to taková pálka jako za ten Lucas,akorát se v autě rozluč s PP a immmo . Já za seřízení a přetěsnění toho Bosche dal v Motorpalu v Jihlavě 15 stovek a autí jezdí jak fík jsem max.spokojen Lucas nikdy víc..... jinak pokud by jsi se chtěl ohledně toho na něco zeptat tak piš a ptej se..... jinak pokud by jsi chtěl a měl zájem tak bych ti přetěsnění a seřízení toho Bosche se vstřikama mohl tady v Jihlavě zařídit to by nebyl problém..... [upravil dne 2/7/09 Burisek] Citovat
Kroky01 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Diky za rady a nabidku. Primo tady v Budejovicich u nas je taky BOSCH Diesel Service, kde mi diagnostikovali toho LUCASE - clovek co mi to tam dohodil tam ma znamyho, takze postup je nasledovnej: 1. Vzit nabizene cerpadlo a zkusit ho pres toho cloveka zkontrolovat na masince - uvidime jak je sikovnej, ale bez kontroly to tam davat nechci - z blata do louze kdyz neni jistota. Kdyz to nepujde, pak prijde naradu BOSCH. 2. BOSCH - nekdo tady na foru nabizi BOSCH cerpadlo s RJ za 3000,- Da mi k tomu dva vstriky, ja mam shodou okolnosti taky dva z XMka, takze komplet sada. Ma k tomu i trubky. Problem vidim v tom lanku, ale to jen proto, ze jsem se s tim jeste nezabyval, asi to nebude problem. Jen nevim, jak ho natahnu od plynu az k cerpadlu, ted tam mam relativne kratky k elektronickymu plynu. Samosrejme cerpadlo neni novy - takze repase a serizeni a kontrola, pripadne vycisteni vstrikovacich trysek. Co se tyka rozvodu, tak mam je fungl novy najeto asi 6000 km - meneny vsechny kladky i sponovak a vodni pumpa taky. Takze bych sel jen do remenu. Takze ted je otazka, co by staly ty srandy, co jsem ted popsal - lanko, serizeni, popripade oprava cerpadla a vstrikovacu? Mas nejakou radovou predstavu, kdyz budeme pocitat se spatnym stavem. Nicmene tohle je druhy reseni, nejdriv pockam na vyjadreni ohledne kontroly druheho LUCASe. A jeste, ty by ses neptal koupit starou BOSku v nespecifikovanem stavu? Citovat
Kroky01 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Jo imobilizer je mi ukradenej, spis me otravuje pred kazdou jizdou nejdriv zavolat a pak startovat:-) PP stejne nemam a ani nepotrebuju, tachometr ukazuje a spotrebu si merim jinym zpusobem:-) Citovat
Kroky01 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 to Burisek: Mel bych na tebe jeste jednu konkretni prosbu a sice. Co ty na to - Cerpadlo BOSCH, dva vstriky a trubky + RJ za cenu 2500,- co ty na to rikas? Sel bys do toho? Jezdilo v peugeotu 605 a najeto na nem cca 100000km. Ocenil bych tvuj nazor. Diky Citovat
Kroky01 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 to Burisek: koukni na tohle: a jeste jedna vec, co ridici jednotka? Bude mi s tim chodit ta co mam na LUCASe? Nebo se musi taky vymenit? Diky Citovat
Micky Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Ahoj kluci, nerad se vměšuji do vaší diskuze, rád bych se jen zeptal, když tady řešíte mimo jiné ERG ventil. Mám 406HDI a zjistili mi v Peugeotu na diagnostice, že ERG ventil je nefunkční. Prý to ale nemusím řešit, že je tam k ničemu. Nicméně ten ventil je celý mastný a smrká z něj trošku olej, či co. Mám to nějak řešit nebo ho odpojit podobným zbůsobem, jak to tady popisujete nebo to mám nehcat tak? Díky za názor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.