Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

30-ti denní reklamační lhůta

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Obecně vzato se dá předpokládat, že ONI TEBE budou informovat poté, co se dovědí výsledek přezkumu. Přeci tam nemusím bivakovat před obchodem, nebo denně volat, či dojíždět, abych se ptal, jak je to daleko. Pokud bych tam třeba volal, či jezdil, teoreticky bych mohl požadovat i náklady s tímto spojené.

[upravil dne 17.7.07 Kdo]

jb.gif

Prodejce nemá ze zákona povinost informovat o ukončení reklamace.. Prodavač ti může reklamaci zamítnout na místě i bez jakéhokoliv vyjádření servisu. Máš nárok na úhradu nákladů vzniklých s vyřízením reklamace a na úhradu vzniklé škody, ušlych zisků.. ALE JEN NEZBYTNĚ NUTNÝCH NÁKLADŮ !!! V praxi to znamená asi to, že máš nárok tak na poštovné k prodejci.. Když uplatňješ na něco reklamaci, tak VŽDY musíš dostat reklamační protokol, jestli někdo odejde bez protokolu tak je cvok.. V protokolu, mimo jiné, musí být uvedeno datum uplatnění reklace. Od následujího dne běží 30 denníá lhůta, kdy musí být reklamace vyřešena. V tvém případě buď zamítnutí, výměna za nový, nebo vrácení peněz.

Odesláno

Ale do protokolu uvedl své telefonní číslo na kontakt. Takže z toho plyne, že by měl být vyrozuměn. Divím se, že taková firma, jako je Auto Kelly danou nevyměnila.:o

Odesláno
Původně zaslal: OK406

kdo: tak jim dáváš den k dobru;) A dej prosím tě vědět, jak si dopadl. Držím ti palce.

Díky, dnes odpoledne tam jedu. Den k dobru jim asi nedávám, IMHO už je jedno, kdy se tam ukážu, do 30ti dnů se neozvali (vím, že nemuseli).

Jiná situace nastane, když se opravdu dozvím, že tam to vyjádření je (nakonec tam asi ani nemusí mít nic písemně), nebo se prostě rozhodnou, že reklamaci zamítnou. Oni budou vědět, že mně nemusí vyrozumět a vyjádření bude negativní. Tedy, že na výměnu, ev. vrácení peněz nemám nárok. Co můžu pak?? Teď nemám nic. Vrátí mi prázdný sprej.... a co? Můžu se pak nějak bránit? Jde mi o to, že takhle vypadám jako podvodník, který vyprskal, co šlo a zbytek tam vrátil. Jak a komu můžu tvrdit, že ten sprej byl opravdu prázdný. To jsem tam mohl na stůl položit skoro čtyři kila a jít, měl bych to bez starostí. To se nikdy při těch milionech vyrobených sprejů nestalo, že by jeden byl defektní? Asi jo, ale proč to jako firma přiznávat a z druhé strany, jak to dokázat.

Edit: vzpoměl jsem si, že ten první prodavač, s kterým jsem mluvil (ten u kkterého jsem to den před tím kupoval), chtěl hned psát dobropis, ale nastoupil jiný a rozhodl o tom, že se to pošle někam a že do 30-ti dnů....

[upravil dne 18.7.07 Kdo]

Odesláno

stejně si myslím, že u takové blbosti ti buď dají nový sprej (jednodušší varianta pro ně) nebo ti vrátí prachy.. Prostě jejich dodavatel reklamaci do 30ti dnů nevyřešil - protože dodavatel jim nemusí řešit reklamace do 30ti dnů, bežně se nám reklamace vrácí po dvou, třech měsících.. A předpokládám, že není v možnostech AutoKelly hlídat termíny reklamací, proč taky? zálazník se po 30ti dnech sám ozve, a třeba to do té doby přijde, pokud ne, tak mu vrátí prachy, když si přijde..

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Písemně to mít musí, pač tam musí mít vyjádření výrobce/dovozce/... v tom reklamačním protokolu.

Písemně ano, ale stačí vyjádření prodavače, reklamaci můžou zamítnou přímo na prodejně...

Odesláno

a ještě bych dodal, že pokud již teda uplnulo 30 dnů a reklamace ještě nebude vyřešena a budou se cukat, že jim to přijde třeba zítra, tak TRVEJ NA PÍSEMNÉM VYJÁDŘENÍ, ŽE ŽÁDÁŠ PO 30TI DNECH O ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY a není ti vyhověno. Vsaď se že ti ho nedají a vrátí ti prachy.. Pokud dostaneš takové vyjádření, tak není nic jednoduššího než podat podnět na místní ČOI-ku a pokud nudeš mít v ruce papír, že reklamace nebyla vyřízena do 30ti dnů a přesto ti nechtějí vrátit peníze, tak je to jasné.. Dostanou pokutu od čoiky (sice směšnou.. omg) a vrátí ti prachy..

Odesláno

Puávě jsem se uátiu z Puažského huadu, abych uám sděuiu, že puan puezident demisi puijal - uááááá.

No nic, to byl návrat do minulosti - poznali jste??? :D

Dnešní resumé je jednodušší. Přijel jsem tam, vrazil jsem prodavači ten reklamační protokol s tím, že uběhlo zákonem stanovených 30 dní od reklamace na vyřízení, od nich jsem nedostal žádné vyjádření a tak si jdu pro peníze. Vyjel na počítači dobropis, sáhnul pro peníze, dal mi podepsat kopii a já šel. Ani nevím, jestli a jak to řešili s výrobcem.

Přesto všem děkuji za pomoc - nabyté zkušenosti se (bohužel) budou hodit.

Odesláno

No, oni ze zákona nemají povinnost ti dát vědět, zkrátka buď to do 30 dnů vyřeší nebo ne, ale to abys zjistil, jestli to udělali, je na tobě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...