jaudax Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 jojo. není špatná... viz http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=8026&Itemid=44&limit=1&limitstart=3 Určitě lepší než 9800 Citovat
ALFWORKS Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 a co tak rovno kupit NVidia 8800 GTX.. alebo aspon GTS Ja budem drtit na kamosovom kompe.. on tam ma GTX, tak poreferujem ako to pojde Citovat
f3Rd@ Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 za chvilku se nam to tu zvrhne na fandy ATI vs. nVidia a AMD vs Intel.... Citovat
C.J. Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 no Ati již vlastně neexistuje, takže jen nVidia vs Intel vs AMD Citovat
f3Rd@ Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Původně zaslal: C.J. no Ati již vlastně neexistuje, takže jen nVidia vs Intel vs AMD jak se to vezme, ja myslim, ze porad se to prodava pod zneckou ati, ikdyz je AMD zkoupilo, ne? Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 2 jaudax: 8800 GTX (a i všechny ostatní karty řady 8xxx) je určena pouze pro sběrnici PCI-Express 16x, pokud chceš tuhle grafiku a máš základní desku pouze se slotem AGP (existují i hybridní s oběma druhy slotů), tak budeš muset koupit i novou základní desku. Obvykle pak musíš koupit i nový procesor, protože tvůj starý bude mít zřejmě ještě patici, která se dnes již do mainboardů nemontuje, dále zřejmě i RAMky, protože podpora DDR 400 již skončila, ale i tak se ještě někde dají sehnat hybridní základny podporující oba druhy pamětí (DDR i DDRII) a možná budeš muset měnit i harddisk, pokud máš 2 mechaniky v počítači s konektorem Ultra-ATA, protože dnešní mainboardy mají maximálně jen jeden Ultra-ATA konektor, dneska je v módě Serial-ATA neboli SATA a SATAII, takže kvůli grafice se nevyplatí měnit celý počítač, pokud už to není nevyhnutelné. Jinými slovy pokud nemáš Pentium II a hodně peněz, tak to zatím nevyměňuj. Dále tu byla řeč o Shader Modelu 3.0, ten je bohužel hardwarový, takže s ním nikdo nic neudělá ani přetaktováním ani přehráním biosu, ani jakýmkoliv tuningem. A co se týče výměny grafárny kvůli jedný hře vyžadující verzi 3.0, tak nikam nespěchejte, protože se na pulty prodejen již derou karty podporující verzi 4.0 (GeForce 8xxx) a též nové AMD (ATi), jinak co se týče DirectX 10, tak tuto opravdu jinde než ve Windows Vista a pár nejnáročnějších hrách nevyužijete, takže jen kvůli tomu se měnit kartu nevyplatí. Já mám kartu podporující Shader Model 3.0, max. DirectX 9.0c a Visty mi běží jak z praku a to nemluvim o nejnáročnějších hrách - já měnit hned tak nehodlám, obzvlášť, když za dva roky už bude na trhu nástupce Vist.... Citovat
Pata Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Původně zaslal: Stifler když za dva roky už bude na trhu nástupce Vist.... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Tak tomu snad neveris :D:D:D:D Visty se vyvijely TAK dlouho, ze to snad ani neni mozne... Puvodne to mel byt Longhorn, prvni screeny z nej mam z druhe pulky roku 2003... Navic nez vychytaji vistam mouchy :roll:roll Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 No, Vista budou mít mouchy pořád, jádro systému Vist nemá budoucnost, budou muset přijít s něčim úplně jinym....zlatý osvědčený XPéčka....no, vzhledem k potřebě změny vývoje jinym směrem, tak jim na to asi ty dva roky stačit nebudou, ale nástupce Vist už existuje, sice zatim jen v laboratořích Microsoftu, ale přece je........ Citovat
C.J. Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Původně zaslal: Pata Navic nez vychytaji vistam mouchy :roll:roll Vy už jste někdo viděli "FUNKČNÍ" Visty?? To by bylo na samostatné nekonečné vlákno.. Microsoft bych hnal svinským krokem, za to co provedli.. A XP definitivně zkončily, doprodávají se skladové zásoby.. Lidé mi vracejí notebooky s Vistama, že to je nepoužitelné a ja jim bohužel musím dat za pravdu, když v Microsoftích Vistách nefunguje ani Microsoft debilní USB myš, nefungují obyčejné USB disky, že s nimi nekomunikují přes LAN síťové routery, o tiskarnách ani nemluvím.. Co takové PCMCIA datové karty a soft.. [upravil dne 6.7.07 C.J.] Citovat
Pata Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 C.J.: verim... a proto rikam, ze XP jsou moje posledni Windowsy... (ne)podporou se Visty stavi daleko za linuxy... Pokud budu nekdy Visty nahazovat, tak az bude SP2 :D:D Edit: a bude to nejspis kvuli skole, jako je to i ted... [upravil dne 6/7/2007 Pata] Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 2 Pata: Jinak nástupce Vist slíbil Microsoft sám osobně, stejně jako to, že Visty budou na trhu již v září 2006... jinak tady je něco málo o tom novym nástupci s kódovým označením Vienna: http://www.novinky.cz/internet/software/pripravuje-se-naslednik-windows-vista---system-vienna_109213_hqfhc.html Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 No a co se týká XPéček, tak s těma budeme mít brzo útrum všichni: http://www.programujte.com/view.php?cisloclanku=2006061902 Všechno jednou končí, Microsoft nás chce tlačit k tomu, abysme byli nucení v rámci své počítačové existence neustále přestupovat na novější operační systémy a s tím i často spojeným upgradem konfigurace počítače... Citovat
Pata Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Stifler: radsi to ani nebudu otvirat :D:D Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 2 Pata: ale klidně můžeš.....ale nadšený z toho nebudeš.... Citovat
Pata Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Stifler: me nenaserou, prebootuju na ubuntu a jedu dale :potlesk:potlesk Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 2 Pata: jj, řešení se vždycky najde......ale ony i XPéčka bez podpory budou fungovat ještě hezky dlouho.....mam kamaráda, který je stále spokojen s Win98 a o změně OS neuvažuje... Citovat
Pata Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Stifler: tak ono dost zalezi i na HW a sluzbach, ktere chces provozovat. Uz se vidim, jak programuju javu na 98kach [upravil dne 6/7/2007 Pata] Citovat
Stifler Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 2 Pata: no, každej má počítač na něco jinýho, já dával po dílech dohromady kompa na hry a teď už jsem asi 3/4 roku nic nehrál, takže upgrade za 80.000,- Kč tak nějak zbytečně...takže operační systémy tak nějak neřešim...hlavně, když mi funguje to, co sám potřebuju... Citovat
Pata Odesláno 6. červenec 2007 Odesláno 6. červenec 2007 Stifler: me uz moc hry neberou, resp. uz na ne nemam tolika casu, co driv... o OS se bavit nebudu, to je na dlouho Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.