Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: C.J.

no Ati již vlastně neexistuje, takže jen nVidia vs Intel vs AMD :D

jak se to vezme, ja myslim, ze porad se to prodava pod zneckou ati, ikdyz je AMD zkoupilo, ne?

Odesláno

2 jaudax: 8800 GTX (a i všechny ostatní karty řady 8xxx) je určena pouze pro sběrnici PCI-Express 16x, pokud chceš tuhle grafiku a máš základní desku pouze se slotem AGP (existují i hybridní s oběma druhy slotů), tak budeš muset koupit i novou základní desku. Obvykle pak musíš koupit i nový procesor, protože tvůj starý bude mít zřejmě ještě patici, která se dnes již do mainboardů nemontuje, dále zřejmě i RAMky, protože podpora DDR 400 již skončila, ale i tak se ještě někde dají sehnat hybridní základny podporující oba druhy pamětí (DDR i DDRII) a možná budeš muset měnit i harddisk, pokud máš 2 mechaniky v počítači s konektorem Ultra-ATA, protože dnešní mainboardy mají maximálně jen jeden Ultra-ATA konektor, dneska je v módě Serial-ATA neboli SATA a SATAII, takže kvůli grafice se nevyplatí měnit celý počítač, pokud už to není nevyhnutelné. Jinými slovy pokud nemáš Pentium II a hodně peněz, tak to zatím nevyměňuj.

Dále tu byla řeč o Shader Modelu 3.0, ten je bohužel hardwarový, takže s ním nikdo nic neudělá ani přetaktováním ani přehráním biosu, ani jakýmkoliv tuningem. A co se týče výměny grafárny kvůli jedný hře vyžadující verzi 3.0, tak nikam nespěchejte, protože se na pulty prodejen již derou karty podporující verzi 4.0 (GeForce 8xxx) a též nové AMD (ATi), jinak co se týče DirectX 10, tak tuto opravdu jinde než ve Windows Vista a pár nejnáročnějších hrách nevyužijete, takže jen kvůli tomu se měnit kartu nevyplatí.

Já mám kartu podporující Shader Model 3.0, max. DirectX 9.0c a Visty mi běží jak z praku a to nemluvim o nejnáročnějších hrách - já měnit hned tak nehodlám, obzvlášť, když za dva roky už bude na trhu nástupce Vist....

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

když za dva roky už bude na trhu nástupce Vist....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Tak tomu snad neveris :D:D:D:D:D

Visty se vyvijely TAK dlouho, ze to snad ani neni mozne... Puvodne to mel byt Longhorn, prvni screeny z nej mam z druhe pulky roku 2003... Navic nez vychytaji vistam mouchy :roll:roll:roll

Odesláno

No, Vista budou mít mouchy pořád, jádro systému Vist nemá budoucnost, budou muset přijít s něčim úplně jinym....zlatý osvědčený XPéčka....no, vzhledem k potřebě změny vývoje jinym směrem, tak jim na to asi ty dva roky stačit nebudou, ale nástupce Vist už existuje, sice zatim jen v laboratořích Microsoftu, ale přece je........ :D

Odesláno
Původně zaslal: Pata

Navic nez vychytaji vistam mouchy :roll:roll:roll

Vy už jste někdo viděli "FUNKČNÍ" Visty?? jb.gif

To by bylo na samostatné nekonečné vlákno.. Microsoft bych hnal svinským krokem, za to co provedli.. A XP definitivně zkončily, doprodávají se skladové zásoby.. Lidé mi vracejí notebooky s Vistama, že to je nepoužitelné a ja jim bohužel musím dat za pravdu, když v Microsoftích Vistách nefunguje ani Microsoft debilní USB myš, nefungují obyčejné USB disky, že s nimi nekomunikují přes LAN síťové routery, o tiskarnách ani nemluvím.. Co takové PCMCIA datové karty a soft.. :grrat.gif

[upravil dne 6.7.07 C.J.]

Odesláno

C.J.: verim... a proto rikam, ze XP jsou moje posledni Windowsy... (ne)podporou se Visty stavi daleko za linuxy...

Pokud budu nekdy Visty nahazovat, tak az bude SP2 :D:D:D :papa

Edit: a bude to nejspis kvuli skole, jako je to i ted...

[upravil dne 6/7/2007 Pata]

Odesláno

No a co se týká XPéček, tak s těma budeme mít brzo útrum všichni: http://www.programujte.com/view.php?cisloclanku=2006061902

Všechno jednou končí, Microsoft nás chce tlačit k tomu, abysme byli nucení v rámci své počítačové existence neustále přestupovat na novější operační systémy a s tím i často spojeným upgradem konfigurace počítače...

Odesláno

2 Pata: jj, řešení se vždycky najde......ale ony i XPéčka bez podpory budou fungovat ještě hezky dlouho.....mam kamaráda, který je stále spokojen s Win98 a o změně OS neuvažuje...

Odesláno

2 Pata: no, každej má počítač na něco jinýho, já dával po dílech dohromady kompa na hry a teď už jsem asi 3/4 roku nic nehrál, takže upgrade za 80.000,- Kč tak nějak zbytečně...takže operační systémy tak nějak neřešim...hlavně, když mi funguje to, co sám potřebuju... ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...