Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Při dobržďování asi od 10km na nulu mi začne do pedálu klepat ABS. Kontrolka nesvítí a jinak ABS funguje v pohodě. Tato závada se vyskytuje pouze při úplném dobrždění.

Řídící jednotku ABS jsem zkusil vyměnit ale závada trvá.

Díky za každou radu.

Odesláno
Původně zaslal: FrenkV

chtělo by to lépe rozepsat :myslim

no ja bych řekl už podle toho co píše že je to klasicka prace ABS ,nic divneho na tom nevidim.

Odesláno

on píše při dobržďování a né při brždění,mě při dobržďování rozhodně ABS nefunguje,to začíná fungovat až některé z kol stratí adhezi a zablokuje ale to většinou je až při razantnějším brždění a né dobržďování ale to znáš tak proto píši že by to chtělo trochu víc rozepsat :myslim

Odesláno

on píše při dobržďování a né při brždění,mě při dobržďování rozhodně ABS nefunguje,to začíná fungovat až některé z kol stratí adhezi a zablokuje ale to většinou je až při razantnějším brždění a né dobržďování ale to znáš tak proto píši že by to chtělo trochu víc rozepsat :myslim

uvidime co napiše ,mě to taky moc logiku nedává:myslim

Odesláno

Děkuji za zájem o problém. Tak tedy - normální funkčnost ABS poznám a to funguje zcela perfektně. Zkoušel jsem na vodě i na písku. Vždy makalo jak mělo. Pokud normálně jedu a přibržďuji, tak se brzdy chovají korektně. Problém nastává při dobržďování, když se již rychlost auta sníží asi k 10km/h ( na normální silnici, sucho,asfalt - žádný abnormality kdy má ABS fungovat) tak začne brát ABS. Diagnostika ukázala stav, že přední kola mají rychlost ještě cca 3-5 km/h přičemž zadní již 0 . A teď babo raď :nevim

Odesláno

to je divny , bych čekal že diagnostika abs řekne že je nějake čidlo v haji , takhle netušim , slyšim prvně že je rozdil v snimane rychlosti kol:myslim

a když tak obraceně pač větší učínek maji předni brzdy

[upravil dne 28/6/07 Pe.Tr]

Odesláno

třeba je měněná zadní náprava,původně byli bubny a teď tam třeba máš kotouče a naopak,a už může být problém :myslim (tipuji že při změně z bubnů na kotouče by to mělo být přebržděný ale to je jen můj osobní tip bez ověření),jestli tam původně byla ta nebo ta náprava se dá zjistit u Peugeotu podle VIN karoserie :super

Odesláno

třeba je měněná zadní náprava,původně byli bubny a teď tam třeba máš kotouče a naopak,a už může být problém :myslim (tipuji že při změně z bubnů na kotouče by to mělo být přebržděný ale to je jen můj osobní tip bez ověření),jestli tam původně byla ta nebo ta náprava se dá zjistit u Peugeotu podle VIN karoserie :super

dost pochybuju že by někdo misto kotouču daval bubny.ale možne je vše

Odesláno

Ked ti predne kolesa ukazuju inu rychlost ako zadne /predpokladam, ze len pri tom dobrzdovani - to treba este upresnit/, potom sa nediv ze ti zapracuje ABS a moduluje brzdovy tlak ...

Ak mas rovnaky pocet zubov na venci ABS /napr. 48/, nie su poskodene, rovnake rozmery pneu, snimace, ich privod. kabely, RJ - to vsetko je O.K., potom treba na diagnostike zmerat pomer Umax/Umin zo snimacov a jeho zavislost od uhlovej rychlosti kolesa. Obvykla zavislost je taka, ze pri znizeni tejto uhl. rychlosti tento pomer napati klesa. Je mozne, ze vstupne obvody v RJ /zosilovac a tvarovac /Schmidt. KO// nie su schopne vyhodnotit tento maly pomer Umax/Umin a koleso sa pre RJ javi ako stojace.

Pomoze zmensenie vzduchovej medzery medzery medzi snimacom a vencom, resp. vymena snimaca /zoslabenie magnetu v cievke snimaca/.

Dalsia moznost - nespravne hodnoty v Setupe RJ /tu si snad vylucil vymenou RJ/. Softy roznych vyrobcov ABS maju rozne moznosti, ale obecne mozno nastavit obvod kolesa a jeho korekciu. Korekcia az v rozmedzi /-10 az +10%/.

Nutne vidiet a poznat typ ABS a RJ ... Ine priciny samozrejme nevylucujem ...

Obvykly pomer Umax/Umin, pri ktorom RJ spolahlivo pracuju 1,6 az 3.

Enjoy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...