Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jasně, normálně přes agenturu (i České - jakoby cestovky - co tam odbavují České turisty z autobusů:papa), nikdy jsem tam neměl předem nic rezervované....jsou tam vcelku v hojném počtu, když se zrovna netrefíš do jejich svátků, tak i s velkym výběrem se nebudeš moci rozhodnout. Zadáš si požadavky, kolik hvězdiček, bazén, balkon apod. oni Ti nabídnou různé cenové kategorie a ukaží na mapě.

Agentuře zaplatíš nějaké Eura za zprostředkování, ale oni Ti je potom odečtou z celkové ceny ubytování, většinou tě agentura pošle přímo za majitelem hotelu, ve stanovený čas, s nim se pak dohodneš jak je libo.

Jednou jsme byli ubytovaný v apartmánu, co patřil čechovi z Prahy, pořád nás zval na český pivo, peníze chtěl až na konci ubytování a ještě nám dal slevu...

Podruhý jsme byli ve 3*** hotelu, majitel nám nabídnul, když zaplatíme 100Euro, můžem tam být ještě 10 dní do konce měsíce...

Proč vůbec!?

Prostě se rozhodnu, že se zítra jede na dovču, že se to hodí, tak jedem:cool:

Doma na krku nám leží 200 hektarů, a nikdy nevíme kdy se rozjedou žně....

Mezi tím nám tam běhají 2 koně, a i o ně se někdo musí postarat....

Teď, i kdybych neměl žádné podobné závazky, jel bych znovu na blint....je to prostě dobrodružství, jasně dovolená, kde se odpočívá, ale nějaká akce musí být....

Jednou jsme přijeli brzy ráno, tak jsme ještě v autě dospali, když jsme se probudili a otevřeli oči, netušili jsme....všude kolem nás běhali lidi, stály stánky, parkovali auta....trochu jsme zapoměli, že je Úterý a to jsou velké trhy....takže krásné probuzení uprostřed rozjetého trhu....:D

Dovolená, nemůže být jen o pláži a lízání zmrzliny....musí být nějaký zážitky...:papa

[upravil dne 2/7/07 Alek]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se v neděli vrátil z itálie :)

ad. nafta byla kvalitnější než v česku natankoval jsem plnou na Totalce u Benátek a auto bylo o poznání živější aktuálně stál litr 1,148 Euro

ad. silnice Itálie bez problémů po dálnici průjezdné u benátek trošku ucpané ale jsou 3 pruhy :) Rakousko od Vídně průjezdné po Graz v pohodě od Graze je vetšinu úseku dálnice v rekonstrukci takže se jede 80 nebo 100km/h a hezky to tam blikalo (Radar)

a ubytování v kempu Serenissima u Benátek bylo dobré (14Euro na osobu/den - v chajdě:)

Jinak jsem to tam trošku procestoval Comachio, Trieste, Udine, Corle a Benátky :)

[upravil dne 11.7.2007 KoNG]

Odesláno

já se chystám do RIMINI za 14 dní.... přemýšlím jestli jet přes Německo nebo ne,sice je to rychlejší ale o 100km delší...

A pak čtu tady o jetí na blind, že se tam dá vždy někde něco sehnat, co vy na to?

Odesláno

Já si rači dycky něco zajistím předem, přece jen člověk nikdy neví, nenervuje se atd. Můžu se někde na cestě zdržet a kde pak budu o půlnoci něco shánět. Navíc tak můžu dycky vybrat variantu nejbližší mé peněžence. Na místě už pak těžko. :myslim

Odesláno

ferin007: přesně tak raději něco zarezervuji než pak jezdit kolem a hledat kemp či jiné ubytování. Hlavně v sezónu bývá vše dosti narvané

Odesláno

Zdarec.Chtěl bych se zeptat jake množství alkoholu nrbo nafty mužu převest přes hranice.Když si chci třeba vzít karton piva nebo 10L kanystr nafty,jestli nebudou mít někde namítky.:papa

Odesláno

Limit je plná nádrž + 10 l v kanystru. Pití tě nemusí trápit, je to tuším 10 l tvrdýho, 60 l vína, piva teď přesně nevím, ale je to eště víc. Navíc ty limity jsou jen čistě teoretický, nikdo tě kontrolovat nebude. Je to jen k tomu, aby si to lidi nepřevážely v kamionech. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Michal.B

Kolik stojí polplatky za dalnici a ruzné průjezdy?

No základ je rakouská dálniční známka ta se dá pořídit +/- 260kč (10 dní)

Cesta Tarviso - Venezia - 10,90 EUR

Další poplatky si bohužel už nepamatuji

Odesláno

U těch poplatků hodně záleží kde jezdíš a s čím jezdíš. Já když tahám karavan a vezmu to sem tam přes nějaký most a tunel (nedej bůh trajekt) tak můžu velmi hrubě počítat, že to co dám za plyn (příp. benzín) dám i za poplatky. Dost drahé je na toto i Chorvatsko. Super je to v Rakousku, dáš 250 Kč a jezdíš.

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

U těch poplatků hodně záleží kde jezdíš a s čím jezdíš. Já když tahám karavan a vezmu to sem tam přes nějaký most a tunel (nedej bůh trajekt) tak můžu velmi hrubě počítat, že to co dám za plyn (příp. benzín) dám i za poplatky. Dost drahé je na toto i Chorvatsko. Super je to v Rakousku, dáš 250 Kč a jezdíš.

To je svatá pravda. Já pokud to de a nespěchám, tak v zahraničí jezdím mimo dálnice. Je to aji příjemnější a člověk toho daleko víc vidí. :super

Samozřejmě to nede moc praktikovat v Belgii a Nizozemsku, s jejich hustotou obyvatelstva je to jedno velký město. Super je na to Francie, tam vede většinou podél dálnice rychlostní čtyřproudovka zadara. :super

Odesláno

Přesně jak říká Ferin, ale je dobré si cestu perfektně nastudovat. Já třeba jsem chtěl ušetřit na přejezdu napříč Itálií na Palmovou riviéru. Zlom, 100km klikatě nahoru, pak zlom, 100 km klikatě dolů. Nechápu jak to tehdy ještě Favorit mohl přežít.

Ale podívaná fakt nádherná (bohužel já jsem se moc nekochal jak jsem měl plné ruce řízení a manželka se taky moc nekochala jak jí z té klikaté jízdy bylo špatně:D)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...