Steiner Odesláno 28. červen 2007 Odesláno 28. červen 2007 Vykašli se na nápravu z vrakáče. Dají Ti na ní záruku? Dost pochybuju. A může být ve stejným nebo ještě horším stavu... A navíc ji budeš vybírat nezatíženou... Věř mi, dělal jsem osobně dvě 405-ky. Když máš slušnou 405, jak píšes, jednu z posledních, je to ještě "dělník":super na delší dobu. Určitě stojí za to udělat dobrou komplet repasi. Poznáš to na komfortu, jízdě, stabilitě auta i pohodlí z jízdy. Dobře udělaná repase auto již přežije! A jak psali kluci, dlouhodobě se to ztratí v dalších nákladech. Pokud ovšem si chceš auto delší dobu nechat. Citovat
Steiner Odesláno 28. červen 2007 Odesláno 28. červen 2007 A málem bych zapomněl! Pokud si dobře vzpomínám:myslim, někde jsem to četl, tak není náprava jako náprava. Verze Kombi, diesely a silnější benziny s těžším motorem a větší celkovou hmotností (je to logické) mají o něco silnější torzní tyče na průměru (asi 0 0,5-1,0 mm, přesně nevím), než-li slabší benzinové verze. Proto jsou na torzkách takové barevné proužky (mimochodem i na předních pružinách dle váhy předku) toto charakterizující. U starých a rezavých náprav to již nelze většinou poznat... Barevné prožky jsóu na všech francouzách s torzkama od koncernu PSA. Myslím, že byly min. 2-3 síly torzek. Všechny verze Kombi, bez ohledu na motor, by měly mít stejné torzky, sedany se ale liší dle typu motoru. Tak dej bacha, ať se nezbavíš své nápravy silnější verze, jeslti ji máš, a neosadíš tam třeba "nejslabší" torzky z benzínových verzí 1,4 nebo 1,6 GLI. Všechny ostatní by měly mít silnější... Proto bych nikdy si nenechal dát do svého auta jinou nápravu, když nevím z čeho je a co má za sebou! Citovat
oddie Odesláno 28. červen 2007 Odesláno 28. červen 2007 Těch torzek na tyhle nápravy bude ještě mnohem víc, protože stejnou nápravu má Partner/Berlingo... Citovat
Sektor Odesláno 29. červen 2007 Autor Odesláno 29. červen 2007 ... [upravil dne 2/11/11 00:51 od Sektor] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.