Honzin Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 Já jsem zkusil nalít ten 100 okt. benzín a zlepšení markantní. Už asi třetí den to při startu nezdechlo, v podstatě můžu hned přidat plyn - úplně 100% to není, ale celkem dobré. Uvidím, co to udělá časem. U ně je to určitě někde ve spalovéní, zkusím ještě ten zázračný čistič FIC 2000, u nás v Kelly ho ale nemají.. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 27. listopad 2007 Autor Odesláno 27. listopad 2007 Tak pak prosím napiš, jak jsi s tím čističem pochodil :-) Citovat
stalmik Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 Tak zkušenost týkající se výměny ramp je následující. Rampa moje i Urdemaly je v pořádku. Já jsem nastartovaol jako obvykle to znaměná na dvakrát protože mi to poprvé chcíplo. A urdemala nastartoval naprosto bez problémů. Jinak poznatky: Reakce na plyn Urdemaly zcela jiná než moje. Řekl bych že tak jeho odezva je daleko lepší. Jinak s jeho rampou se ani nezlepšila jízda. On taky jezdil jako doposud. Jinými slovy vyloučil jsem další věc. Takže zbývá čidlo klepání, potenciometr, MAP. Nic jinýho už nevim. Maximálně baterie... Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 27. listopad 2007 Autor Odesláno 27. listopad 2007 Beterii mám novou a nezlepšilo se to (resp. 4 měsíce starou, ale koupil jsem jí jako novou :-) ) Je tedy pravdfou, že jsem ještě také neměnil čidlo klepání motoru, MAF ani potenciometr :-) Zybtek jsem už vyměnil nebo odzkoušel výměnou za jiný z pojízdného vozu... Citovat
Honzin Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 Jednou tady někdo psal, že mu nová baterie pomohla (nevím přesně kdo, nemůžu to najít). Já jsem ji zkoušel přehodit a žádná změna. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 27. listopad 2007 Autor Odesláno 27. listopad 2007 Pomohla mě, ale jen týden, takže to bylo něco jiného...Jenom náhoda!!! Pak jsem to tam s omluvou psal! Citovat
Honzin Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 V poho, tak já jsem akorát ráno v -5st. C napojoval přes kabely druhou baterku, aspoň mám cvik. :papa Citovat
Dalick Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 4 Honzin Gratuluji, že bych si nechal ten 100okt benzin patentovat? Ještěže si to po startu jen tak trochu cucne toho benálu a pak už jen LPG! Citovat
Honzin Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 Přesně tak chlape, měl jsi pravdu! Nevím jak dlouho tvůj stroj jezdí na LPG, můj už asi dost dlouho a na těch vstřicích se to projevilo. Aspoň si to myslím, protože nevím, co jiného by mělo být v háji. S touto vadou už koketuju dlouho, ale nenapadlo mě tam nalít ten 100 okt. Jinak to musí ale rychle přepnout na LPG, protože ta cena za litr je brutální. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 27. listopad 2007 Autor Odesláno 27. listopad 2007 Já nic jiného než 100 netankuji, takže u mě to nepomohlo :-( Citovat
Dalick Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 4 Georginho_cz406 hmm, to je mi líto Jinak je to docela legrační, protože ten 100oktaňák funguje ale vůbec nevím proč (já mám pro plyn vstřiky zvlášť a na LPG jezdím od letošního března) Napadá mě zda není nějaká souvislost mezi menším oktanovým číslem benzínu než plynu, tenhle stav si pak řídící jednotka zapamatuje a při následném startu prostě nastaví blbě předstih a než se to srovná tak to chcípne. Někde jsem četl o vyšším oktanovém čísle LPG. Možná je to blbost, nevím, ale mně to funguje! Citovat
stalmik Odesláno 27. listopad 2007 Odesláno 27. listopad 2007 no přátelé já vyzkouším jednu věc.. Jelikož mám v autě baterii cca 4-5let Banner 50Ah (což nic moc) nechám ji nabíjet přes noc a ráno uvidím jestli se něco zlepší.. Poradil mi to Sarkomi, že by šla takto otestovat.. Každopádně půjde do auta nějaká nová 74Ah, ale chci vědět jestli je teda v háji nebo ne.. Citovat
Guest servisman Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 baterie se řešily mám osobně 74 Ah vleze s chlupem Citovat
Honzin Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 Původně zaslal: stalmik no přátelé já vyzkouším jednu věc.. Jelikož mám v autě baterii cca 4-5let Banner 50Ah (což nic moc) nechám ji nabíjet přes noc a ráno uvidím jestli se něco zlepší.. Poradil mi to Sarkomi, že by šla takto otestovat.. Každopádně půjde do auta nějaká nová 74Ah, ale chci vědět jestli je teda v háji nebo ne.. Jestli můžu radit, zkoušel bych to jinak. Jakmile ji vypojíš pro nabytí, resetuješ ŘJ a to bude mít také vliv a pokud Ti to chytne, nebudeš mít jistotu ve špatné baterce. Raději připoj přes kabely druhou bez odpojení původní. Citovat
Guest servisman Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 se Stalmikem jsem komunikoval a říkal jsem mu at ji nabíjí na autě a pak dá vědět.Takže baterie odpojená nebude:papa Citovat
Ferry Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 Původně zaslal: sarkomi se Stalmikem jsem komunikoval a říkal jsem mu at ji nabíjí na autě a pak dá vědět.Takže baterie odpojená nebude:papa mno to neni zrovna dobrej napad, nahoda je blbec a jestli mu nabijecka pusti do palubni site auta nejakou spicku tak pak uz nebude ani muset resit nejaky cidla, pac mu to treba odpali ridici jednotku nebo kabelaz v pulce auta Citovat
Guest servisman Odesláno 28. listopad 2007 Odesláno 28. listopad 2007 jak tak to vypadá tak už nevím ,mne baterie drží takže na nabíječku nešla ani nepamatuji. náhoda je blbec to máš Ferry pravdu,ale co naděláš ,když se to tu řeší a k ničemu to nevede Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 14. leden 2008 Autor Odesláno 14. leden 2008 Tak prostě mi to dělá jen za určitý teploty nebo co!!! Když je venku teplo...nad 0, nebo velký mráz -6 tak vše ok--- Citovat
Guest COUPE406 Odesláno 18. leden 2008 Odesláno 18. leden 2008 Zdravím, mám sice Mercedes na LPG, ale dělá mi to úplně to stejné. Řešil jsem snad taky všechno od baterky,svíček čidel... a až naposledy jsem vyčistil - ale pořádně - r o z d ě l o v a č - nejlépe hadrou v benzínu a nechat pořádně vyschnout. Teď už je to týden co ráno normálně nastartuji, sice na plyn, pak přepnu opatrně benzín rozjedu se a znovu plyn. Takto mi to alespoň nějak funguje. Tak možná to někomu pomůže. Jinak v pondělí si jedu pro 406-ku coupe - červenou v LPG, tak doufám, že s ní nebudu mít taky problém. Těším se a MERCEDES-CLASSIC zdraví PEUGEOT Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 18. leden 2008 Autor Odesláno 18. leden 2008 No když ono to dělá i kolegovi bez LPG:myslim:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.