Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kulíšek

Původně zaslal: KoNG

Původně zaslal: XDanielS

Podle mne je nejlepší si to nechat nalepit. Záruka, homologace......

Za celou 307 SW včetně předních bočních jsem dal 4500 a mám klid.

Moje řeč než se stím drbat :)

Nazdárek :papa

tak tak, taky jsem si je nechal nalepit odborníkem, s homologačními štítky + kartička a vyšlo mě to na 3000,- Kč 6x boční skla (v mém případě zadní zatmaveno od výroby:D)

A proč tak výhodná cena? Protože ten týpek to dělá většině sklo servisů a jiným společnostem na Karvinsku :mrk a tí si přihodí dokonce až 100% navíc :grr

no ono by si sa cudoval, ale ta folia vyjde nejakych max. 800-1000,- korun v nakupe na cele auto, hovorim o kvalitnej folii ta obycajna je este lacnejsia takze aj tych 3000,- je cena o 300% nadhodnotena, teda pokial nepocitam pracu :mrk

Odesláno
Původně zaslal: Schreek

XDanielS: Neměl bys pár fotek, jak Ti to udělali? Na předních bočních oknech nějakou folii máš taky?

Fotečky nemám, musel bych udělat, ale není co na tom vidět :)

Odesláno
Původně zaslal: slavco25

Původně zaslal: KoNG

Podle mne je nejlepší si to nechat nalepit. Záruka, homologace......

Za celou 307 SW včetně předních bočních jsem dal 4500 a mám klid.

Moje řeč než se stím drbat :)

Nazdárek :papa

tak tak, taky jsem si je nechal nalepit odborníkem, s homologačními štítky + kartička a vyšlo mě to na 3000,- Kč 6x boční skla (v mém případě zadní zatmaveno od výroby:D)

A proč tak výhodná cena? Protože ten týpek to dělá většině sklo servisů a jiným společnostem na Karvinsku :mrk a tí si přihodí dokonce až 100% navíc :grr

no ono by si sa cudoval, ale ta folia vyjde nejakych max. 800-1000,- korun v nakupe na cele auto, hovorim o kvalitnej folii ta obycajna je este lacnejsia takze aj tych 3000,- je cena o 300% nadhodnotena, teda pokial nepocitam pracu :mrk

To je jasné že zadarmo ti to nikdo dělat nebude :aut , ale i ten profík má někdy problém udělat zadní sklo na poprvé, což potom amater, který to lepí poprvé v životě, kolik si musí přikoupit fólie na zničení ? A co ATEST a doklad o legalnosti :myslim. Dá se ušetřit, ale ne na všem :bojim

Odesláno

XDanielS : Zajímá mě jestli vepředu když je tam folie s atestem, jestli to vůbec je aspon trochu vidět, že je to zatmavený.... :myslim

Odesláno

XDanielS : Zajímá mě jestli vepředu když je tam folie s atestem, jestli to vůbec je aspon trochu vidět, že je to zatmavený.... :myslim

Do předu jsem měl problém někoho sehnat, aby mi tam ty folie s atestem vůbec dal. Skla jsou od výroby zatmavena na maximální v Čr příspustnou úroveň. Nakonec mi tam cápek hodil nějaký jen snad 2%. Chtěl jsem je tam skrze zabezpečení. Jukni na mýho avatara, to je ono.

Odesláno

XDanielS: To sem chtěl vědět, takže s tim bude problém :( Díky :super

Nevím jestli to má stejně 206 jako 307SW :-o V Brně mohu doporučit.

Podle českých nařízení, pokuď je již zatmavení předních skel od výroby, je již na max přípustnou mez tušim 70 % propustnosti, takže aplikace dalších zatmavovacích prostředků je nepřípusné :( . Štítky s číslem ATESTU xxxx nejsou určené na jakém skle jsou nalepené, ale že ta daná fólie byla schválená pro provoz na pozemních komunikacích. Už je to horší s kartičkou, kde přední skla s nepřípustným zatmavením vám asi nikdo nenapíše :aut

Odesláno

Kulíšek: Dobře, ale jak poznám,že okna už z výroby tonovaná jsou?

ak mas biele tak tam mozes dat foliu ak su tmave/ zelene, hnede atd... od vyroby/ priprav sa ze ti policajti zoberu technicak ci tam budes mat atest alebo nie to oste aj na celne sklo kadejake pasiky su NEPRIPUSTNE iba s atestom a vyzeraju 20cm siroke a idu z tmava az do cira.

JE TO TAK a NIJAK INAK.

[upravil dne 12.5.2008 robozv]

Odesláno

Jak to poznáš? Jednoduše, pootevří si okynko a porovnej pozadí přes sklo a bez něj. U 206 to zatmavení je tak trochu do černo-zelena :myslim , nebo to zjistíš ,jak ti bude svítit sluníčko přes tónované sklo a bez něj třeba na ruku, tak uvidíš přechod, jakoby stín.

Každopádně já jsem si nechal zatmavit všechny skla propustností světla 20%, mám i na předních sklech štítek ATESTU a couvání v noci, je při tomto zatmavení podle zrcátek v pohodě :roker A co se týče vzhledu, mě osobně se rozdílné zatmavení bočních skel nelíbí, ale toje každého věc :papa .

Odesláno

Zjistit to jde jednoduše :-) Pokud se dobře pamatuji, je to na skle napsané v %. A jak zde bylo zmíněno, mám dojem, že přední boční mají v CZ i SK maximálně 70%. Kdo může ať se jukne, já mám auto v garáži, páč kdo by v tomhle počasí jezdil autem :-D

Odesláno

Pokial chces dat folie na predne okna a ide ti o bezpecnost nie o frajerinu, tak si treba pytat priehladne folie - cire, ktore nieje vobec vidiet a maju tu vyhodu, ze po rozbiti sa ti okno nevysype, iba ostane v celku ako ked rozbijes predne okno. Na to sa sice nedava atest, lebo na prednych oknach nesmies mat folie ziadne, ale policajt to nezisti, pokial su folie dokonale orezane okolo hrany okna. Podobne folie ale trochu hrubsie sa lepia na predne kapoty, narazniky, podbehy a vsade tam, kde moze dojst k poskodeniu laku napr. v zime od kamienkov. Tu foliu nieje vobec vidiet a je trvacna na niekolko rokov, pokial ju neprederavy nejaky balvan :)

Odesláno

Jak to poznáš? Jednoduše, pootevří si okynko a porovnej pozadí přes sklo a bez něj. U 206 to zatmavení je tak trochu do černo-zelena :myslim , nebo to zjistíš ,jak ti bude svítit sluníčko přes tónované sklo a bez něj třeba na ruku, tak uvidíš přechod, jakoby stín.

Každopádně já jsem si nechal zatmavit všechny skla propustností světla 20%, mám i na předních sklech štítek ATESTU a couvání v noci, je při tomto zatmavení podle zrcátek v pohodě :roker A co se týče vzhledu, mě osobně se rozdílné zatmavení bočních skel nelíbí, ale toje každého věc :papa .

ten atest na prednych oknach je ti na prd, pretoze folie su tam zakazane. Ten kto ti vystavil ten atest je dobry somar, pretoze jemu hrozi tiez pokuta ako aj tebe.

Odesláno
Původně zaslal: slavco25

ten atest na prednych oknach je ti na prd, pretoze folie su tam zakazane. Ten kto ti vystavil ten atest je dobry somar, pretoze jemu hrozi tiez pokuta ako aj tebe.

Tak to slyším poprvé, že fólie na předních bočních sklech (řidič-spolujezdec) jsou zakázané. Pokuď já vím tak když jsou skla čirá, tak je povolené 70% propustnosti světla, neboli 30% zatmavení . Další věč je tá jak ti tu propustnost bude policajt měřit a hlavně čím, ta věcička na měření není dvakrát nejlevnější. A nakonec, štítek je pouze ATEST fólie ne na kterém skle je nalepená, jiná věc už je kartička s nalepením folií dodávaná, kde by ti jen sebevrah napsal, že ti lepil fólie s propustností 20% na přední skla.

[upravil dne 12/5/08 Kulíšek]

Odesláno

Souhlas s Kulíškem.

Neznám přesné znění zákona, ale: Od ramen řidiče do zadu může být klidně plech, od ramen dopředu mimo předního skla, maximálně 30% zatmavení.

Co jsem se bavil s borcem na technické, tak říkal, že mají nové nařízení. Nesmí nechat projít technickou nic, kde není vidět přes přední-boční do interiéru, i kdyby to mělo atest.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...