Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Me tak napadlo, ono bych zjistil spravnou funkcnost lambdy taky tim, ze bych ji odpojil, ze jo? Ja mam totiz takovy pocit, ze jsem ji tenkrat zkousel odpojit a ze to nemelo vubec zadnej vliv, ze to auto jelo uplne stejne. To by mel byt asi sakra rozdil, ne?

Odesláno

To Ferry:

Jak ti to cukalo s těma Briskama? Vyměnil jsi svíčky za nové a ty nové cukaly? Před tím něž mi to začalo cukat, tak jsem taky měnil svíčky, ale tak dva týdny jsem na nich normálně jezdil, tím to asi nebude. Zkoušel jsem výměnou z jiného auta ten MAP senzor jak jsi psal a bez úspěchu.

BTW - nepsal jsi tady někdy o tom, že ti to blblo se špatným katalizátorem?

Odesláno

me to s tema briskama cukalo ihned po vymene, kdyz jsem dal stare originaly tak to jezdilo v pohode, ale bylo to takovy liny po pridani plynu a nez se to dostalo nad 2500otacek tak to moc nejelo, pak se to trochu rozhoupalo ale do vysokych otacek se tomu taky moc nechtelo. Pak jsem vymenil vysypanej a ucpanej kat, to se zlepsilo tak, ze uz to slo do vysokych otacek, ale furt to ze zacatku bylo liny, to jsem pak po ty vymene zkousel jeste i ty brisky a bylo to stejny, furt cukaly. Tak jsem koupil Eyquem, ty byly v podstate stejny jak ty puvodni originaly no a ted jsem tam dal jeste tu lambdu a teprve ted to jezdi.

Rano jsem schvalne zkousel to s tim plynem, kdyz jsem drive nastartoval a jen malinko jsem hned po startu prislapl plyn tak to melo tendenci chcipat nebo chciplo, dneska rano jsem to natocil a tenhle projev nikde, proste jen otocim klickem a naskoci to na volnobeh a kdyz pridam plyn tak to krasne jde do otacek bez zavahani :super

[upravil dne 2/4/07 Ferry]

Odesláno

Jo, tak to ti celkem dost závidím. Už absolutně nevím co s tím - klasicky už absolutně naví ani v servisu a dávají od toho ruky pryč - moc práce a nejistý výsledek, nestojí jim to za to. Jediné co už mě napadá je spojitost s tím vysypaným katalizátorem, jestli teda mohl ucpat třeba výfuk, ale moc se mi to nezdá. Kde jsi kupoval katalizátor a kolik tě stál? Dík.

Odesláno

ja jsem si kat nechal udelat v Benesove u Parizek a syn, stal tusim 2600 (ted nevim presne, ale nekde jsem to tu uz jednouo psal ) a s praci to bylo asi 3400. Jako muzes zkusit ze ten kat sundas a vyklepes ten zbytek ven a das tam tu prazdnou rouru, tim nic nezkazis, ja to tak mel taky tejden, nez jsem jel pro novej kat, byl jsem s tim dokonce v Madarsku :) To poznas okamzite, ja to mel fakt hodne ucpany, kdyz jsem to vymlatil tak to hned bylo poznat, ale me to s tim vysypanym necukalo, ale spis to nechtelo jit do otacek a ke konci to ani nejelo vic jak 130kmh, ale porad byl plynulej chod motoru

Odesláno

Dej si inzerat, ze koupis kat a treba budes mit stesti. Ja koupil kat z 1.8 16V r.v. 2003 a dal jsem za nej 1000Kc. Byl to celej prvni dil, ten clovek, co mi ho prodal, otocil nekolik dni predtim auto pres strechu, vyfuk prezil. Ten kat byl vlastne necely 3 roky starej, uz ho mam asi rok a pul. Jestli ne dyl. Ja ten svuj starej kat mel vybranej, taky to melo zvuk jak traktor.

Hodne lidi rika, ze to auto bez katu pojede lip, ale ani nahodou tomu tak neni, to aute je totalne od spodu liny, ten kat tam proste bejt musi.

[upravil dne 2.4.07 Petr X]

Odesláno

jj kdyz tam zustane jen ta prazdna plechovka od katu tak to je hlucny, musela by se tam asi navarit rovna roura stejneho prumeru.

Ja menil kat uz dvakrat, pred tremi roky jsem daval kat z vrakace za 1500 a vydrzel jen dva a pul roku (asi 30 000km ), pak se vysypal znova, tak kdyz jsem sehnal ten fungl novej za 2600 tak jsem nevahal, ted si ale nejsem jist, auto z roku 2003 bude mit asi dve diry na lambdy ne ? jednu pred katem a druhou za nim, ta za katem by se musela zaslepit

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jj kdyz tam zustane jen ta prazdna plechovka od katu tak to je hlucny, musela by se tam asi navarit rovna roura stejneho prumeru.

Ja menil kat uz dvakrat, pred tremi roky jsem daval kat z vrakace za 1500 a vydrzel jen dva a pul roku (asi 30 000km ), pak se vysypal znova, tak kdyz jsem sehnal ten fungl novej za 2600 tak jsem nevahal, ted si ale nejsem jist, auto z roku 2003 bude mit asi dve diry na lambdy ne ? jednu pred katem a druhou za nim, ta za katem by se musela zaslepit

Ne, byla tam jen jedna dira. Nejsem si uz jistej, jestli to byl r 03 nebo 02, mozna to byla 2002ka. Ale dira tam byla jen jedna.

Ted porad premyslim o te lambde, nasadils mi brouka do hlavy. To auto jede pekne, jsem s tim ted spokojenej, jen to kolisani otacek na volnobeh. Mozna zkusim nejdrive ty svicky a pak uvidim, fakt nevim.

Odesláno

Mě ta výměna lambdy taky trošku uklidnila volnoběh a taky bych řekl že se zlepšil ten problém při přidání plynu při studeném startu jak popisuje Ferry. Akorát přešly dva měsíce a začalo to cukat...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak už jsem tu párkrát psal - zkus najít někoho se stejným motorem a vyměnit si s ním modul zapalování (ten dekl na svíčkách) - já to vyměnil a od té doby je po cukání... Nový stojí asi 8000, ale z vrakáče (jako já) se dá sehnat kolem 2000... Ale lepší je to nejdřív s někým zkusit, může to dělat milion jiných věcí - já měnil MAP, svíčky, celé sání, klapku, nakonec jsem nechal komplet přetěsnit motor a stejně nic nepomohlo. Až pak ten modul. I když je zajímavé, že jeden jsem tam zkoušel hned na začátek a nepomohlo to... Ten můj jak se nakonec po rozebrání ukázalo měl vevnitř prasklý plošňák a proto to blblo... Diagnostika ale nic nepoznala...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...