Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute, kúpil som si P 406 1.8 16V r.v.97, dostal som dva kľúče v tom jednom bol vypadnutý gombík na ovládanie centrálu, myslel som že to dokážem opraviť ale asi to neviem. Vymenil som baterky skúšal som či ide LED dióda-tá ide skúšal som to s digitálnym fotoaparátom vydáva infra svetlo (kľúč má iba jeden gombík na ovládanie centrálneho zamykania, infra) , ale auto nereaguje na pokyn kľúča spojil som to nakrátko šrobovákom lebo mi chýba ten gombík. Prosím o radu a nemá niekto starší nepotrebný kľúč kde by ten gombík bol. V servise Peugeota za to chceli 4.000,-!!! len za ten kúsok plastu.

Ďakujem za pomoc.

Odesláno

Ten gombík sa normálne dodáva, asi za 100 Kč.

Skús cez stránky autofrance.cz, zastúpenie na Slovensku, napr. http://www.autofrance.cz/index.asp?kraj=-2

Ak im pošleš fotku a rozmer (existuje tuším niekoľko veľkostí), tak by ti mohli poslať.

Ak nie, skúsime zariadiť z Čiech.

Prečo ti to nefunguje, nedokážem poradiť, s tými infra ovladačmi býva dosť problém. Možno by sa dalo na osciloskope (pamäťovom) určiť, či kód oboch kľúčov je rovnaký. (K našej 306 máme len jeden kľúč s infra, druhý je len železo).

Odesláno

už som to spojazdnil, bol chybný kontakt v príjmači, ešte sa pokúsim vymeniť mikro spínač v kľúči čo mi urobí kamoš elektrikár, potom ten gombík a bude to, ináč mi to už otvára a zatvára centrálne tým kľúčom ale zatiaľ len pomocou šrobováka

Odesláno
Původně zaslal: mirec.dk.406

už som to spojazdnil, bol chybný kontakt v príjmači, ešte sa pokúsim vymeniť mikro spínač v kľúči čo mi urobí kamoš elektrikár, potom ten gombík a bude to, ináč mi to už otvára a zatvára centrálne tým kľúčom ale zatiaľ len pomocou šrobováka

Ten prijímač si kde nenašiel?Myslíš ten v aute?

[upravil dne 11.3.07 ajven]

Odesláno

Mám stejný problém - na ovládání u klíče chybí mikrospínač a membrána. Jinak ovládání chodí - stačí propojit šroubovákem krajní a střední kontakt. Nemám vhodný mikrospínač jako náhradu. Chybějící membránku jsem koupil v servisu Peugeot - 170,- Kč - je to jen gumové víčko.

Takže potřebuji náhradu - poradí mi někdo? Díky a přeji hezký den.

post-0-14109595373269_thumb.jpg

Odesláno

Choď do nejakého elektra kde majú rôzne súčiastky pre amatérov ako sú odpory. integráče, kondíky a podobne alebo do opravy rádiía TV, tam si pýtaj mikrospínač, zober zo sebou kľúč a ukáž ho opravárovi alebo predajcovi. Ten čo mi to predával povedal, že to je normálna veľkosť ktorá sa montuje na plošné spoje a podobné veci. Kľúč rozober na dve časti, plošný spoj opatrne vyber, v druhej časti ti ostanú dve batérie. Opatrne to vypajkuj mikropájkou, nezabudni si to poznačiť ako je otočený. Ten spínač spája iba jeden obvod z tých krajných k strednému spoju ako si to odfotil. Potom pripajkuj nový mikrospínač. Ak si netrúfaš tak to zver do rúk nejkému opravárovi elektro. Mne to tiež priletoval kamoš, a už mi to fachčí. Ten mikrospínaš stál 18,-Sk. Ak to pôjde tak ti to musí signalizovať ta červená LED dioda, že je to OK.

Odesláno

Jen malý dodatek : červená kontrolka signalizuje dobrý stav baterií. Funkčnost infra diody lze spolehlivě ověřit digitálním foťákem - před objektivem stiskni ovládání a na displeji se ti musí objevit světlý bod.

Odesláno

Tak a dnes som zohnal ten gombík do kľúča v servise peugeota chceli iba 210,-Sk takže som dal. Vložil som to do kľúča a už to fachčí tak ako má, celá oprava, výmena batérií, nový mikrospínač a gombík ma stála cca 400,-Sk čím som ušetril oproti pôvodnému plánu 3.500,-

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...