Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

405 Gli 1.6, r.v. 90 ,130najeto (měla by to být skutečnost) stříbrná,střešní okno,tažné,zadní křídlo s brzdovým světlem (celkem decentní a slušivé) jo a má to i plyn.Jakou to může mít cenu.vypadá pěkně.

Odesláno

No zaleží hodně na stavu auta a hlavne jaka tam byla \"oprava\" pokud do toho auta nikdo neinvestoval nejakych par let tak by jsem do toho uz asi nesel ! (vlastni zkusenost)....... jinak k te cene cca max 60.000 kč ;)

Odesláno

No, plyn není špatná věc (i když já bych ho nechtěl, radši tu naftu, ale pár známých plyn má, a v poho). Ale mám pár zkušeností, že při prodeji na to nikdo moc nebere ohled - dost lidí to dokonce odradí, a koho to neodradí, ten nedá navíc ani korunu. Jediné auto, co pamatuju že se prodalo dráž kvůli LPG, byl karburátorový Forman s plynem. U 405 1,6i pochybuju, tyhle auta měly s LPG dost problémy se střílením do sání.

Odesláno

Nedavno jsem taky kupoval 405 a je dobre zjistit-nejlepe si vzit nekoho sebou kolik do auta je treba jeste vrazit. Ono muze vypadat pekne ale jen na prvni pohled. Tu moji chtel za 45 tis. a kdyz zacaly vyplavavat na povrch celkem dulezite veci sel az na 30 tis! Je pravda ze musela byt potom v servise kde¨ji dali do kupy a za dalsich 20 tis. ale kdybych pristoupil hned na jeho cenu stejne bych tech dvacet v servise dat musel a prislo by mne to o dost draz.

Odesláno

Dát za něj víc by mělo smysl v jediném případě - pokud by bylo skutečně v 1A stavu, a znal bych prodávajícího a historii toho auta. Tj. po žádné levné opravě po bouračce, žádná koroze, žádné náznaky utahané zadní nápravy, poloos, převodovky atd... (těm 130tis km nevěřím), a nejlépe s udělanými rozvody apod, na dobrých gumách - prostě auto, u kterého stačí natankovat a jezdit. Takové auto by pak mohlo být i dražší (za 60tis by ale mělo být i pozlacené :) ). Aut v podobném stavu je ale hodně málo.

Fakt ovšem je, že lidi zkoušej prodat cokoliv, a o cenách maj občas neuvěřitelné představy. Pro zajímavost, tuhle perličku jsem našel v Annonci:

\"Peugeot 405 1.6r. v. 91 lpg 145 000km cena 99 000kc nebo vymenim za male 4dv v nafte do obsahu motoru 1800cm v cene do 25000kc(fiesta, golf, p 205.. \"

K tomu fakt nemám slov...

Odesláno

Vypadá slušně.Díval jsem se na závady které se u Peugeotů vyskytují dost často (např. Oddiem zmiňovaná zadní náprava,sám jsem již dvě repasoval) a celkem jsem se až divil,ale všechno se zdálo být v pohodě.Človíček za to chce max. 55 litrů a je to auto od člověka u kterého se ví jak s tím jezdil a celkem na servis dbal,což odpovídá i tomu jak vypadá.No a těch 130 tis. jsem se taky divil,ale vypadá to fakt na takový stav.ten člověk to má od 97 roku a jezdil s tím pár km sem tam do práce a jednou ročně dovolená.Když jsme to počítali,tak ročně najel cca 7 tisíc.

Odesláno

Jestli je to fakt pěkné, tak ho stlač na 50 a vezmi to :)

Ten plyn je doufám zapsaný v TP?!

A jinak bacha, oproti tvým předešlým autům to bude pěkný lenoch...;)

Odesláno

Je zapsaný.Pro sebe to nechci :-) (známý by to ale chtěl,tak mě zajímalo jestli je to pro něj alespoň trošku zajímavé) línější je to dost rapidně :-( Já čekám na nějakou zajímavou koupi té 406.Ale měl jsem možnost ji mít půjčenou a nějak bych asi spíše chtěl řešit kombíka,bylo to nějak \"malé\".Teď mám toho Renaulta a zatím jsem spokojený,ale zvažuji nějaké GTI na zábavu (brzo,když jsem jednoho spolehlivého s výborným motorem dal pryč :-( ) Dokonce mělo i \"nové\" topení... :-)))

Odesláno

čus, již v životě bych nešel do auta na LPG, zažil jsem si s tím dost starostí nejen jak dojet, ale i jak přežít. Podle zkušeností nejen mých (resp. matky mé draho polovičky) se ježděním na plyn nic moc neušetří a navíc je to o hubu - zažil jsem v jednom týdnu - 1. bouračku na dálnici s výbuchem plynu, 2. hořící auto na parkovišti (údajně nevydrželo nějaká hadice při těch hicech.. - zhořely další 3 auta kolem), 3. zůstal jsem viset v oktávce na plyn cca 80 km od nejbližší civilizace a auto nejelo.... Plyn nikdy ani vidět... J.

Jo a navíc to dost razatně ubírá na výkonu, na té 1,6ce to bude znát...

Odesláno

To jbily: Já měl plyn již v Alfě Romeo s 1.5 boxer motorem s 2 karbeci Weber a pohodička.Jelo to mnohem lépe (vyšší oCHcanové číslo!).Každý rok jsem si s tím zajel do GAS servisu,aby to zkontrolovali.Po cca 15 tis. se vždy vyměnila membrána ve směšovači (ztvrdne a pak to blbě funguje) ale jinak pohodička.Znám několik lidi co to mají v octávkách a nemají problém.Takovéty případy,kdy to někomu bouchlo ap. snad v 99% (co já se doslechl) bylo při montáží doma,přečerpávaní z PB ap. sračkách.Bezpečnost LPG je mnohem vyšší než benzínu.Byly tam např. \"jen\" 4 ochranné ventily,hadice (byly to mosazné či jaké trubky!!!) jsou taky dimenzovány na mnohem větší nároky!Nádrž musí vydržet dost vysoké přetížení a hlavně když to začne unikat je to hned cítit,což u benzínu není tak jasně zřetelné!Taková plastová benzínová nádrž je si myslím daleko nebezpečnější!!!

Odesláno

Cus. Co sem precetl vsechny prizpevky k tomuto tematu.... sem usoudil jednu vec.... PORAD VOZITE BOMBU SEBOU.... a kdyz to do vas nekdo nesikovne narazí tak nevim,nevim co by se mohlo stat.....

Je pravda ze auto na LPG ma mnohem vyssi naroky na bezpecnost(hadice,nadrze,atd) ale i tak mas porad bombu v kufru... :) Ja osobne bych LPG nechtel....

[Editován dne 1/8/03 KoZLiK]

Odesláno

To je přesně to co jsem tím myslel.Při bouračce mnohem jednodušeji zapálíš benzín než LPG!Proto tvrzení typu \"vozíte bombu v autě\" je úplně mimo.Hromada vys. vozíků,autobusů jezdí na LPG...a bude toho víc a víc...měli byste se smířit s tím,že takové auta jezdí.idioti jsou Ti co si to sami montují,údržba žádná a když jim zteří hadice,vezmou x let používanou zahradní a mají vyhráno :-(((((

Odesláno

Zas tak úplně mimo to není. Samotná plynová nádrž je sice dost předimenzovaná, a vydrží leccos, ale v tom autě furt ještě zůstává ta původní benzínová nádrž - a málokdo jezdí a startuje pouze na plyn, takže v ní zůstává i benzín...

V tomhle ohledu je asi nejbezpečnější diesel - nafta se zapaluje docela špatně, rozhodně jí nestačí jen tak nějaká jiskřička...

Odesláno

To sice ano,ale nemůže někdo říct,že je to nebezpečné.To je to co jsem psal,že benzín je daleko v tomto směru horší.Jinak neměl jsem problém startovat přímo na plyn a benzín jsem tím pádem vůbec nepotřeboval :-) Naftové šílenství mne zatím nějak nepostihlo.Nenajedu svým autem tolik aby se mi to nějak vyplatilo :-( Ale uvidíme jak dopadnu s tou 406...

Odesláno

Jo jo, znám lidi, kterým to na plyn v pohodě nastartuje i studené (no, v pohodě, točí se to trochu dýl, ale nastartuje...). Na druhou stranu znám lidi, kteří maj s LPG problémy, hlavně s těmi zpětnými zášlehy (někteří zas mají vychytané fórky, jako např. nezapáskované některé hadice - zpětný šleh pouze vyrazí hadici, a neroztrhne sání... jo, to je věda).

Sám jsem o LPG uvažoval kdysi dávno dom žigula. Teď už bych to nechtěl - ani ne kvůli tomu, že by to bylo nebezpečné, ale spíš, že mi to smrdí - v každém LPG autě ten plyn prostě cítím, a pak to taky žere kufr.

Nicméně, výhody LPG jsou jasné - levný provoz, a pak je to taky podstatně ekologičtější, než ty staré diesely a karburátorové benzíny...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...