Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 205 diesel a když jsme měnil vzduch. filtr tak mě docela překvapilo, že v boxu a na filtru je olej, hlavně v jednom místě kde ústí ta tenči hadice ( asi odvětrávání mot. prostoru). Buď mě tam neco chybí nebo to je normální? Porad?e , díky .:mad:

Odesláno

Je to normální, už se to tu i řešilo, vyhledej si to v diskuzi. Ta molitanová vložka má být vlhká, jináč správně nefiltruje, při výměně by se správně měla postříkat olejem ve spreji (je to většinou i v obrázkovém návodu na obalu od filtru, ale dělá to málokdo...)

Odesláno

Jak, klasický filtr? Je tam takový vysoký plastový kyblík? Tak do něj patří molitanová roura...

205D/309D se dělaly jen s tímhle typem filtru, jestli tam máš něco jiného, tak to není orig. Do toho kyblíku sice pasuje i papírový filtr, ale ten molitan je lepší.

Odesláno

Molitanový, jako vložku? Tu koupíš novou za 200,- Kč... Nebo myslíš celý ten kyblík? To podle mě není nutné kupovat, hlavně že tam nějakej filtr je... A jak vypadá ten kyblík, co tam teď je? Není v tom ten papírovej filtr obdélníkovej? Ten se dával do 405-ky.

Odesláno

Já mam v 205 GRD taky papírovej, ten molitanovej řikal předchozí majitel že šel už do háje, tak tam fouknul papírovej a taky filtruje ... pohoda ;)

Odesláno

Oddie: Mám tam kulatý papírák náhrada za orig. Champion W117 ( Purolator). To je ten co by tam měl být. Jestli ten molitanový co myslíš ty má ještě takovou plastovou klec tak to jsem u někoho viděl.

jenomže kde mám sehnat i ten plast. Kyblík vypadá přesně tak jak popisuješ. Kulatý, hluboký, má v sobě dvě díry. Jedna vede do masky na sáni a ta druhá do toho motoru. No a na víku je hadice do sání.

Odesláno

No, ta molitanová vložka, to se prodává i s tou klecí, plastovou nebo kovovou sí?kou. Prostě to celé, co se strčí do toho kyblíku. Orig. u pažouta stojí myslím 230,- Kč, Fram jsem kupoval tuším za 180,- ? už si to zas tolik nepamatuju... Ten molitan se dá kdyžtak i vyprat, ale za dvě stovky radši koupím nový, než bych se s tím patlal.

Tu papírovou vložku si tam dává dost lidí, já to nikdy nezkoušel, ale někdo mi říkal, že to s tím malinko hůř jede a víc žere, tak nevim.

Každopádně, mokro od oleje tam bude vždycky, hází ho tam to odvětrávání klikovky. Já si u motorů držím olej u spodní rysky, mám zkušenost z pár motorů, že když se naleje na horní rysku, vyplive toho do filtru mnohem víc. Takže při výměně oleje dávám 4 litry, a nemusím dolévat...

Odesláno

No, u autoriz. prodejce Peugeot jí určitě budou mít skladem, a já jinak tyhle věcičky dost často kupuju v takovém malém krámku s filtry a podobnámi věcmi, těch je na každém rohu dost...

Odesláno

prat to de krasne, me to dost fluse olej, tak furt nekupuju novej filtr jen to obcas vyperu v technickym benzinu a je to to jak novy staci na to kapnout a olej hned mizi. Pak jeste v jarovy vode zbytek bordelu necham pres noc proschnout a pohoda filtr jak novej :cool:

Odesláno

Já tam dávám papírovou vložku a měním ji po 10 tisících - spíš bych řekl, že to jede líp. Předtím tam ale byla pěkně špinavá molitanová - cena 170/230 ve prospěch papírové. A jsem ke všemu ještě líný kupovat olej :-)

Jo, mám taky diesla.

Odesláno

Hm. Doma mám jeden fungl nový molitan, tak až bude čas a nálada, zkusím koupit ještě papírák, a chvilku je střídat - pro porovnání, kterej se bude jevit lépe. Pak dám vědět :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...