Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No muj názor zase je,že jak píšeš o různých čidlech,tak ty nejsou potřeba,stačí pouze,aby ECU po jednom drátě dodalo informaci o době otevření vstřikovacích ventilů do BSI,ta vypočte spotřebu.Už se to někde i psalo.V mém autě mám u hodin pouze 4 dráty,což je málo a dle schématu vedou s pojistek a od spínače světel,kvuli stlumeni atd.Od BSI nevede ani jeden drát,tudíž bych určitě od tama musel nějaký drát dovezt.Ti co nemají jen hodiny,ale i display,co jim ukazuje názvy stanic místo,tak asi už tam mají všechny potřebné dráty(to ale určitě nevím).Po té co pořádně opravím auto po technické ztrance,tak se začnu plně věnovat tomu PPC,doufám,že hodně brzy.

Tak ať nám to dobře dopadne.

Nechcete někdo kdo máte multiplex a rok výrovy cca 2002 vyfotit stítek od BSI??

Já viděl z roku 2005 z Partnera a tam byla úplně jiná i vzhledově.V Citroen Xsara,vzhledově zase vypadá stejně,má multiplex,ale bohužel typ jsem neviděl.

Jo a v Amaterským radiu tenkrát vyšlo schema na výrobu PPC,který to počítalo jen z délky vstřiků,ale nevím ve kterým.

Dle mě to naše BSI umí,jen je to potřeba aktivovat,či přehrát novějším Softwarem.

[upravil dne 13.5.07 kmil]

Odesláno
Původně zaslal: denoo

to zafon , tak ty mas dvojriadkovy displey? Posli tu prosim ta foto ako to vyzera na tom dvojriadkovom displey ten palubny pc ked ho mas zapaty , mi nejde do hlavy ako sa to tam vsetko pomesti :myslim radio,hodiny, teplomer ... a este aj pc

oki zítra udělám foto a pošlu ...

Odesláno
Původně zaslal: kmil

No muj názor zase je,že jak píšeš o různých čidlech,tak ty nejsou potřeba,stačí pouze,aby ECU po jednom drátě dodalo informaci o době otevření vstřikovacích ventilů do BSI,ta vypočte spotřebu.Už se to někde i psalo.V mém autě mám u hodin pouze 4 dráty,což je málo a dle schématu vedou s pojistek a od spínače světel,kvuli stlumeni atd.Od BSI nevede ani jeden drát,tudíž bych určitě od tama musel nějaký drát dovezt.Ti co nemají jen hodiny,ale i display,co jim ukazuje názvy stanic místo,tak asi už tam mají všechny potřebné dráty(to ale určitě nevím).Po té co pořádně opravím auto po technické ztrance,tak se začnu plně věnovat tomu PPC,doufám,že hodně brzy.

Tak ať nám to dobře dopadne.

Nechcete někdo kdo máte multiplex a rok výrovy cca 2002 vyfotit stítek od BSI??

Já viděl z roku 2005 z Partnera a tam byla úplně jiná i vzhledově.V Citroen Xsara,vzhledově zase vypadá stejně,má multiplex,ale bohužel typ jsem neviděl.

Jo a v Amaterským radiu tenkrát vyšlo schema na výrobu PPC,který to počítalo jen z délky vstřiků,ale nevím ve kterým.

Dle mě to naše BSI umí,jen je to potřeba aktivovat,či přehrát novějším Softwarem.

Fajn, neříkám, že nemáš pravdu a navíc to má i určitou logiku, takže se přikláním k tomu, že "různá čidla" nejsou potřeba - vycházím z toho, že by to určitě i automobilku vyšlo levněji - a vše BSI (potažmo PPC) posílá ECU. Ale stejně to hodně pravděpodobně znamená výměnu ECU (nebo minimálně přehrání SW) a skoro určitě BSIčka.

Pořád ale zůstává prioritou č.1 zjistit, jestli se i v roce 2000 dělaly verze s PPC jako doplňkovou výbavou.

mimochodem, Leško, oprav si svůj příspěvek - je zakomponovaný v mé citaci :super

[upravil dne 13.5.2007 ICEMAN]

Odesláno

Taaakze. "Osobne som videl " auto virobene 1999, s ovalnymi packami, ktore "MALO PP". Takze urcite to existuje a urcite sa to da. Je pravda, ze to auto bolo dovezene z jUeSejA. a malo automaticku klimu.

Odesláno
Původně zaslal: tibor

Taaakze. "Osobne som videl " auto virobene 1999, s ovalnymi packami, ktore "MALO PP". Takze urcite to existuje a urcite sa to da. Je pravda, ze to auto bolo dovezene z jUeSejA. a malo automaticku klimu.

Výborně. určitě máš na majitele veškeré kontakty včetně čísla zdravotní pojistky, BSIčko nafocené ze všech stran a displej také, že???

Odesláno

No BSI nafotene nemam. Ale uz to tu aj niekde bolo pisane BSI mali aj starsie modeli rozdiel bol v tom ze MULTIPLEXOVU siet mali az modeli roku <2001. Dolezite je ze PP ide aj bez MUX a mozno je to jednoduchsie staci natahat drati, zohnat dysplej (Myslim) PP30, mux mali PP40. Ja tahat draty nemusim , ale zato musim kupit stredovy panel, alebo zohnat packu

Odesláno
Původně zaslal: tibor

No BSI nafotene nemam. Ale uz to tu aj niekde bolo pisane BSI mali aj starsie modeli rozdiel bol v tom ze MULTIPLEXOVU siet mali az modeli roku <2001. Dolezite je ze PP ide aj bez MUX a mozno je to jednoduchsie staci natahat drati, zohnat dysplej (Myslim) PP30, mux mali PP40. Ja tahat draty nemusim , ale zato musim kupit stredovy panel, alebo zohnat packu

No ale o to právě jde. Každý si něco myslí, ale nikdo neví jistě, jaký by měl být správný postup. Kdyby to znamenalo investici dejme tomu 2.000,- tak to vyzkouším i když bych neměl jistotu, že to nakonec bude fungovat, ale ono to vychází na 1.500,- za displej (a navíc ještě vědět, jaký) a počítám tak 2.000 - 3.000,- za BSI (pokud se musí měnit, ale to tady taky nikdo neví jistě) + dejme tomu 500,- za různé konektory,atd. Proto je potřeba sehnat majitele starého modelového typu, který tam má PPC (pokud se takové vyráběly) a zjistit, jak to tam má udělané. Ale tolik peněz do toho dávat nebudu. Co kdyby se nakonec přišlo na to, že se to BSI měnit nemusí. Ležely by mi v něm 2.000 - 3.000,- a co s tím...... :nevim

[upravil dne 17.5.2007 ICEMAN]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak dneka jsem sehnal displej ted mi už zbývá vyřešit páčku (respektive ji vyměnit)

Netuší někdo jestli jde vývod na PC nějak nasimulovat jinak než výměnou pačky ? (respektive celého bloku s páčkami)

[upravil dne 13.7.2007 KoNG]

Odesláno
Původně zaslal: KoNG

tak dneka jsem sehnal displej ted mi už zbývá vyřešit páčku (respektive ji vyměnit)

Netuší někdo jestli jde vývod na PC nějak nasimulovat jinak než výměnou pačky ? (respektive celého bloku s páčkami)

[upravil dne 13.7.2007 KoNG]

Tak bohužel budu muset páčku vyměnit respektive celý ovládací prvek, páčku jsme rozdělanou měl (vysypala se na mě pružinka a plíšek ovládání zad. stěrače) Netušíte jestli se dá vyměnit jenom páčka nebo budu muset měnit celý ovladač pod volantem ?

Odesláno

To KONG:

Co se týká té páčky, tak stačilo si projít toto téma podrobněji a byl tu tento odkaz, kde to máš popsané " http://www.tuningclub206.com/forum/viewtopic.php?t=604 "

Další věc, páčky jsou řešené v podstatě stejně, jako např. u Felicií, tzn. že na volantové tyči je přidělaná konzole a do té se zacvakávají páčky. Tyto páčky se samozřejmě dají koupit i samostatně, ale nové stjí 1ks cca 800,- (mám takový dojem).

A co se týká intenzity svícení displeje na středové kapličce, tak to se koukni sem " ".

Odesláno
Původně zaslal: ICEMAN

To KONG:

Co se týká té páčky, tak stačilo si projít toto téma podrobněji a byl tu tento odkaz, kde to máš popsané " http://www.tuningclub206.com/forum/viewtopic.php?t=604 "

Další věc, páčky jsou řešené v podstatě stejně, jako např. u Felicií, tzn. že na volantové tyči je přidělaná konzole a do té se zacvakávají páčky. Tyto páčky se samozřejmě dají koupit i samostatně, ale nové stjí 1ks cca 800,- (mám takový dojem).

A co se týká intenzity svícení displeje na středové kapličce, tak to se koukni sem " ".

Super tak jsme si sehnal jenom ten pravý ovladač jeom ho objednat a napojit :D

Díky našel jsme to potřebné

Ad. intenzita mě spíše zajimalo jestli to dělá každému taky mám auto. světla a displej svití pořád stejně ikdyž se zapnou světla. Proto se ptám ostatních na intenzitu

Odesláno

No, mě osobně při zapnutí světel displej ztmavne, ale tak by to mělo být správně, aby při jízdě v noci neoslňoval. Holt výrobci tenkrát nepočítali s tím, že by se mělo svítit celodenně. Na novějších BSI by mělo jít jednoduše zapojit automatické rozsvicování světel po nastartování, ale v tom případě nevím, jak je to s displejem v kapličce. Rozumné by každopádně bylo, kdyby při automatickém rozsvícení displej nezmavl, aby byl dobře čitelný i při jízdě ve dne a ztmavnutí bylo závislé na ručním zapnutí na páčce. Ale to už jsme trošku :xvul

Odesláno
Původně zaslal: KoNG

ještě dotaz mimo soutěž :D

Když rožnete světla změní se podsvícení i velkého dipslej B ? Me svití pořád stejnou intenzitou ?

Mne sa mení intenzita s nastavením intenzity budíkov.

Odesláno

Ještě k te intenzitě displeje. :roll

Mam r.v. 2006 s automatickým denním svícením :P, při kterém intenzita je na max. a po ručním přepnutím světel ztlumí na požedovanou intenzitu.

Pal. PC taky nemám (nechápu proč do 1,4 jak benzín tak hdi to nedávali od výroby):(

Ja přes elektro nejsem tak mi zase zbyde denní počítadlo a kalkulačka :nevim

Odesláno

kazdy peugeot s BSI ma palubak ... ikdyz ma jen hodiny ...

hodnoty palubniho pocitace vidi technik kdyz se spoji s autem na diagnostice

cely figl je v tom ze za tech xxx tisic kc, ti jen namontuji vetsi displej a packu s prepinanim, popripade i jiny svazek pokud by dana verze mela v serii jen hodiny a ne displej typ A ...

edit:

jediny problem bych videl u 1.9D ktery ma klasicke mechanicke komurkove cerpadlo nafty ... tj. nevim jestli tam dali nejaky prutokomer na naftu a nebo u 1.9D palubak nejde

[upravil dne 19/7/07 ajsik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...