Gotrek Odesláno 1. únor 2007 Odesláno 1. únor 2007 Původně zaslal: Radek Hurvajz No někomu to stačí, ale jinak je to nic moc, ale vysvětlování by bylo na dlouho, ale pokud jsi ty s ním spokojený tak pro tebe je asi dostačující A taky ten tvuj není tak uplně malinkej foťák. [upravil dne 31/1/07 Radek Hurvajz] Asi takhle. Když jsem ho před lety kupoval, byl to první foťák, který měl zoom víc než 4x (má 6x). Není úplně nejmenší, ale ani úplně největší. Teď už se asi dá sehnat jen po bazarech a netroufám si odhadnout cenu, nicméně tehdy rozhodně nespadal do kategorie 6000,-. Nejsem profesionální fotograf a kvalita fotek z tohoto stařičkého digitálu mi postačuje apokud můžu porovnat s kamarády, tak mám lepší fotky než oni ze svých novějších Canonů, Olympusů, Panasoniců atd. (Ale to možná bude i oněčem jiném, než jen o foťáku... ) Nebudu tvrdit, že bych si nepořídil něco novějšího - mým favoritem je FinePix S9600 - kupodivu opět Fuji, ale momentálně mám bohužel jiné finanční priority než nový foťák. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. únor 2007 Odesláno 1. únor 2007 Panasonicy šumí i při ISO 50.. sry.. Panasonicy jsou vyhlášené softwarovou redukci šumu !!! Žehlí detaily už při nejnižší citlivosti! Výhoda Panasonicu je optický stabilizátor O.I.S., bohužel má jednu obrovskou nevýhodu, má strašně neinteligentní logiku a jelikož má stabilizátor, tak nastavuje dvakrát delší časy než kterýkoliv jiný foťák. Takže když Canon nastaví v místnosti na AUTO čas 1/40s tak panasonic nastaví 1/20s !!! A to už nezachrání ani stabilizátor, navíc to nijak nezabrání pohybové neostrosti. A jelikož teda Panasonicy v místnostech nastavují časy nad 1/40s, tak je to pro normální focení osob nepoužitelné.. Panasonic ti na přímem slunci je schopný na AUTO nastavit ISO 400, což se mi u žádného jiného foťáku nepovedlo.. Jestli tvrdíš, cituji \"Panasonic příliš neodšumuje, proto je na fotce více šumu, nechává to na uživateli zda ten šum odstraní v počitači.\" tak asi mluvíš o nějaké jiné značce.. Protože fotka z panasonicu na 1:1 na ISO 200 je jako složená z mozaiky.. A to se chlubí citlivosti ISO 1600!! Ale už na ISO 200 jsou fotky absolutně nepoužitelné.. Výřez 1:1 bez úprav z Panas. LZ2 O Panasonicích se říká, že fotky jsou jako nakreslené vodovkama a něco na tom bude.. Jasně že šumí v podstatě všechny kompakty. (kdybych chtěl kompakt co nešumí, tak jediný je Sony R1) Ale je logické, že kompakt který bude používat malý obrazový snímač 1/2.5\" bude ve stejném rozlišení šumět mnohem více, než foťák se snímačem 1/1.7\" ! Panasonic používá 1/2.5\" a má vetšinou 6MPx. Nikon Coolpix 5900 má snímač 1/1.8\" a jen 5MPx.. Tohle neokecáš.. Ta fotka je focená na iso 400, každý kdo trochu fotí ví že tahle citlivost je velmi málo použitelná u foťáků s malým čipem, a musím říct že tohle:o jsem ještě neviděl, u mýho FZ 30 s čipem 1/1.8 ale bohužel 8Mpix se dá jakž takž iso 200 použít, ale i pokud nastavím iso 400 tak s toho nevyleze taková hrůza, je fakt že má větší čip než malej kompaktík. Pokud by výrobci nervaly na malý čip 8Mpx tak by to bylo určitě lepší, ale je to boj o zákazníka, většina se jich na to chytne. Jo a Sony R1 je uplně někde jinde, šumí taky a bez chyb taky není. Ono ten čip v něm je sice větší ale na druhou stranu je na něm 10 Mpix. [upravil dne 1/2/07 Radek Hurvajz] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. únor 2007 Odesláno 1. únor 2007 Původně zaslal: C.J. Že někdo něco prodá, ještě neznamená, že se v tom vyzná.. Ale tady je dobrá stránka, kde si můžete mězi sebou porovnat dva foťáky, vyberete značku a typ a vyplivne to porovnací fotky.. Můžete si zvolit z několik scén a výžezů.. Fakt dobré.. http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=241&p1=1389&ma2=60&mo2=253&p2=1445&ph=7 Ty stránky jsou sice asi dobrý, ale proč namají u těch fotografii metadata, že by třeba někdo kdo víc zaplatí pak měl lepší výsledky:myslim Já používám tyhle http://www.dpreview.com [upravil dne 1/2/07 Radek Hurvajz] Citovat
C.J. Odesláno 1. únor 2007 Odesláno 1. únor 2007 Původně zaslal: chuck11 To =>> C.J. ta fotka s tím panasonicem je rozmazaná protože při focení měl blbý mód. :o:o Je to focené na AUTO (nic jiného tam není..) Klidně dodám spouuustu dalších fotek z Panasonicu na ISO 400 (které foťák nastaví sám..) a je to stejná mazanice.. Jasně že fotky ze všech kompaktů jsou na ISO 400 téměř nepoužitelné, ale jen jsem chtěl ukázat, jak Panasonic softwarově neredukuje šum.. hahaha Taková mazanice vyleze jen z Panasonicu.. Ale já jsem to asi podal blbě, je Panasonic a Panasonic.. Kompakty se moc nepovedly, ale třeba FZ 20/30/50 jsou super, LX1, LX2 jsou taky špička a velice povedená je celá řada FX, obzvláště se širokoúhlým objektivem. FX03 za 4900,- je taky bezkonkurenční.. V šeru velice dobře ostří všechny pasonicy.. Ale na Panasech nesnáším to, že samy nastavují i za dobrých světelných podmínek nesmyslně vysoké ISO.. FujiFilmy jsou dobré, netuším co kdo proti ním má.. Ale model S6500fd se nepovedl.. Super je zoom na prstenci, ale kvalita fotek nic moc.. Strašně moc hotpixelů a nelze nastavit redukce šumu pro dlouhou expozici! [upravil dne 1.2.07 C.J.] Citovat
Kvasky Odesláno 1. únor 2007 Autor Odesláno 1. únor 2007 Původně zaslal: chuck11 To =>> Kvasky a co by si řekl na Panasonic DMC- TZ1:papa 2 Chuck: No možná to je dobrej foťák, ale nespada do kategorie do 6tis. 2 all: Stále vážně uvažuji o P. FX3 No ještě počkám na novinku od Sony W55 a pak se rozhodnu. Je fakt, že Sony má dražší příslušenství (kartu), ale zase je to jedinná investice navíc. Citovat
purkmistr Odesláno 2. únor 2007 Odesláno 2. únor 2007 Já sem koupil před vánocemi Panasonic Lumix DMC-TZ1, je to ultra zoom a delá super foto akorát mě nasralo že sem ho koupil za 8 250,- a po 2 měsících se dá sehnat za 6 500,- i s 512MB kartou:grr:grr:grr foťák se má 10x zoom a jsem max spokojen Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. únor 2007 Odesláno 2. únor 2007 Ale na Panasech nesnáším to, že samy nastavují i za dobrých světelných podmínek nesmyslně vysoké ISO.. [upravil dne 1.2.07 C.J.]No u LZ 2 jde iso nastavit ručně, tak jako u většiny ostatních, alespoň to uvádí specifikace. A potom už si nemuže nastavit sám co ho napadne, prostě nastaviš nejnišší iso a až v případě nutnosti si ho manualně zvedneš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.