Jenda - BATMAN Posted June 12, 2002 Share Posted June 12, 2002 Mám 306 sedana pouze 1.6i, které velice rychle vadnou brzdy a tak bych chtěl vyměnit zadní nápravu a dát namísto ní nápravu z 306 2.0!! .....Když ji koupím komplet se vším, tak by tam měla jít bez dalších úprav????? Jako je tomu třeba u Škůdky Octavie!! NEBO SE mejlim????? ...prosímk poraďte -díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted June 13, 2002 Share Posted June 13, 2002 Ja bych se spíš zamýšlel proč vadnou moc brzo Ostatně - největčí brzdný účinek je na předku a proto bych spíš uvažoval o ventilovaných předních kotoučích a třeba i jiných brzdičích - řekl bych, že to vyjde na stejné peníze jako celá zadní náprava...... BTW: ta zadní náprava s kotoučema je mnohem víc zranitelnější a náročnější na údržbu :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted June 13, 2002 Share Posted June 13, 2002 mám dojem, že dát dozadu kotoučové brzdy není tak špatný nápad, ale chce to mít vychytané i vpředu, aby pak auto vzadu nebrzdilo víc než má. Taky bacha na to, že jsou u 306 různé velikosti kotoučů, např. S16 120kW může mít jen 15" kola, do menších disků se vpředu už kotouče nevejdou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted June 13, 2002 Share Posted June 13, 2002 Vždy? to říkám, že vpředu je důležitější mít dobré brzdy. Ale kotouče vzadu nezatracuju - přesto všechno si myslím, že tam nemají zas tak fatální význam v tom brždění. Protož zadek při brždění spíš to auto jenom stabilizuje v přímém směru a nejvíc práce udělá předek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenda - BATMAN Posted June 16, 2002 Author Share Posted June 16, 2002 To je sice samozřejmě pravda, ale něco trošičku málo o tom vim:). Pokuď se nemejlim, tak nastrojená náprava s kotoučema na OCTAVII stojí cca 3.000kč (cena vrakáč) a ceny dílů těchto dvou vozů jsou někdy velice podobné!!! ...BRZDY ve předu jsou komplet FERODO, ale stejnak to vubec neni ono!!! A zas nechávat předělávt celej předek příjde na pěkný majlant!!! :mad:Nehledně bych rád nasadil elektrony 16 palců a z bubnama v zádu by to nevypadalo dobre!! :D Kdyby Vás ještě cokoliv napadlo tak neváhejte s sem s tim!! Hlavně bych potřeboval zjistit jest-li jsou zadní napravy na 306 stejné (mám SEDANA)!!! nebo v tom jsou nějaké rozdíli????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miukoslav306 Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 prepáčte že vyťahujem takéto staré témy ale dosť ma to zaujíma a váš názor tiež Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marty777 Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 můžu jen doporučit.dal jsem dozadu kotoučovou nápravu z HDI a vrtaný kotouče s keramickejma deskama od EBC a nedá se to srovnat s bubnama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fakir Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Původně zaslal: marty777 můžu jen doporučit.dal jsem dozadu kotoučovou nápravu z HDI a vrtaný kotouče s keramickejma deskama od EBC a nedá se to srovnat s bubnama. Jak dlouho zahříváš ty keramický desky, než to začne rozumně brzdit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olda Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Taky jsem měnil bubnovou za kotoučovou a při prvním zašlápnutí jsem políbil volant.:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marty777 Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: marty777 můžu jen doporučit.dal jsem dozadu kotoučovou nápravu z HDI a vrtaný kotouče s keramickejma deskama od EBC a nedá se to srovnat s bubnama. Jak dlouho zahříváš ty keramický desky, než to začne rozumně brzdit? Tyhle se zahřívat nemusej,brzdí to hned......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miukoslav306 Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Původně zaslal: marty777 můžu jen doporučit.dal jsem dozadu kotoučovou nápravu z HDI a vrtaný kotouče s keramickejma deskama od EBC a nedá se to srovnat s bubnama. a na kolko ťa to vyšlo? aj ja nad tým uvažujem docela rozumný nápad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marty777 Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Původně zaslal: miukoslav306 Původně zaslal: marty777 můžu jen doporučit.dal jsem dozadu kotoučovou nápravu z HDI a vrtaný kotouče s keramickejma deskama od EBC a nedá se to srovnat s bubnama. a na kolko ťa to vyšlo? aj ja nad tým uvažujem docela rozumný nápad náprava - 4000,- Kotouče EBC Turbo Goove - cca 2700,- Destičky EBC Red Stuff - cca 1800,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miukoslav306 Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 náprava - 4000,- Kotouče EBC Turbo Goove - cca 2700,- Destičky EBC Red Stuff - cca 1800,- Tak to je pekná kôpka penazí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts