Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Zesilovač a subák ? Vyřešeno !!

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu jak zapojit zesilovač a pasivní "subák" k origo rádiu na CD.Bratránek to měl ve skříni a srdečně mi to věnoval.Že prý už to nepotřebuje !:roll Ale mate mě,že na tom basáku jsou 4 vstupy !:nevim A jak k zesáku tak k autorádiu nemám manuál.:( Pomozte prosím !

[upravil dne 10/5/07 Leitlik]

post-0-14109595024892_thumb.jpg

Odesláno

ten sub je dvoucívkovej, chtělo by to ale vědět jistli jsou ty cívky 2ohm nebo 4ohm, pak se dá zapojit paralerne nebo seriově a měnit výslednou ohmáž za učelem získání vyššího výkonu zesilovače, je ale nutné vědět jakou minimální ohmáž zesím umí aby neschořel ...

zesík:

http://www.blaupunkt.com/au/7607792037_main.asp

píšou RMS power 2 x 50 W / 1 x 160 W takže v můstku 160W a ty budou nejspíše na 4ohm (malokterej dvoukanál umí 2ohm)

basák:

není tam někde napsáno ohm a výkon??? vetšinou to tam bývá, ideálni by bylo aby to byl 2x2ohm a zapojit na 4ohm...

Odesláno

k origu rádiu to bude problém připojit, protože to nemá RCA výstupy (cinche) a nedostaneš signál do zesíku...., jedině by to šlo zapojit přes jeden pár výstupů na repra, pokud to zesík umí a má Hi vstup, ale kvalitá je pak o dost horší a příjde o zadní repro, kdyžtak nafot ten zesík ještě z boku

Odesláno

Ozaj by sa zisla fotka zboku.Ak ma zosik Hi vstup neni problem ho zapojit na vystup zadnych repro. Preco by mal prist o zadne repra? Ak ma zosik Hi vstup mozno ho pripojit bez obav aj zo zadnymi repro k vystupu z radia. Ak nema, mozno dokupit krabicku ktora ma Hi vstup a na vystupe su RCA pre zosik , popripade ma aj vyhybku na subik,ak neni v zosiku.

Z tym zhorsenim kvality to pre subik nebude az take dramaticke, a pri pouzitych komponentoch snad aj nepostrehnutelne.

Odesláno

bohuže o subu se mi nepodařilo nic najít:(

ten zesík má jen nížkoúrovnový signál vstup takže jedině tu krabičku, ale osobně bych asi do toho asi nešel (kvalita jde do háje), spíš bych vyměnil rádio:myslim

• O 5 měsíců později...
Odesláno

to ze mas rozdilne hodnoty bylo podle me roznym pritlacenim mericich krotu na kontakty v tak malejch odporech hraje veklou roli cokoli. Je to tedy 2x 2ohm. Jestli chces muzu ti to pomoct zapojit, jsem ze stepanova a audii sem uz par delal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...