@re Odesláno 30. listopad 2006 Odesláno 30. listopad 2006 Původně zaslal: dry Zdravim, taky shanim 406 coupe, spotreba a povinny ruceni mi zas tak nevadi, takze po vasem doporuceni sahnu po trilitru. Shanim po webech uz mesice a porad se mi nedari sehnat do 6000EUR, coz je zhruba strop aby mi zbylo na uvodni servis. Mate nejakej typ kde shanet? Predem diky. ono je to fakt problem, ja jsem projel kazdy den snad vsechny inzertni servery v cr a nemecku cely mesic. Taky jsem zkoušel hledat na ofic.webech peugeotů. Zkus tam... Měl jsem stesti a nasel jsem inzerat (majitel ho zadal a ja se mu za necelou hodinu ozval ) nechapal ... jak jsem tam prijel, rikal, ze mu volalo 6lidi... Myslim si, že jsem měl štěstí... auti slape jak hodinky(snad to nezakriknu)... Ted akorát musím vymenit termostat 700kc v peugeotu, coz nepovazuji za vazny problem... Takže hledat, hledat, hledat... tipcars bych predem vynechal (predrazene)... přeji hodně štěstí... Muzu poslat zalozky, kde jsem hledal ve wordu... napiste maila a ja je poslu [upravil dne 30/11/2006 @re] Citovat
dry Odesláno 1. prosinec 2006 Odesláno 1. prosinec 2006 Linky se hodej, posli prosim na dry{at}seznam.cz. Nasel sem ted zajimavej inzerat na slovensku, vypsal pomerne dost oprav co nechal udelat a po telefonu vypada seriozne. Doporucite mi na co se pri prohlidce podivat? Nebo to laik nema sanci posoudit a je nutny s tim zajet na diagnostiku? Taky by me zajimalo co znamena auto dovezt, tj. jaky papiry musim zaridit v zemi puvodu a jaky pak tady. Diky. Citovat
MPavel Odesláno 3. prosinec 2006 Odesláno 3. prosinec 2006 Původně zaslal: dry Linky se hodej, posli prosim na dry{at}seznam.cz. Nasel sem ted zajimavej inzerat na slovensku, vypsal pomerne dost oprav co nechal udelat a po telefonu vypada seriozne. Doporucite mi na co se pri prohlidce podivat? Nebo to laik nema sanci posoudit a je nutny s tim zajet na diagnostiku? Taky by me zajimalo co znamena auto dovezt, tj. jaky papiry musim zaridit v zemi puvodu a jaky pak tady. Diky. Jak píše @re hleda a hledat... Na co si dát pozor... Mno je toho hodně a v každém případě vzít s sebou odborníka nejlépe nějakého známého, kterýmu věříš pokud žádného nemáš tak postačí normál servis, lepší než nic. Popř. pokud budeš mít něco kolem Prahy můžem se domluvit a mrknout na to spolu.... Na co se podívat: - zkontrolovat nosníky ve předu, v zádu, prahy, (jákákoliv nerovnost svědčí o havárce) důkladně si prohlédnout lak zda nemá různé odstíny, mezery mezi jednotlivými díly, jak pasujou světla a určitě si auto nechat zvednout, zde zkontrolovat též nosníky, pozor na netěsnost olejové vany a převodovky, stav výfuku a zkontrolovat vůle (peugeoti trpí na stabilizátory) - peugeoti trpí na zadní nápravu takže zda zadní kola nejsou do A - u motoru si důkladně poslechnout běh a zaměřit se hodně na volnoběžné otáčky (bývají nerovnoměrné, to mam já.... ), nesmí být žádné pazvuky, rachtání apod., při běhu motoru oddělej víčko na dolévání oleje - motor MUSÍ běžet pořád normálně a když na otvor přitiskneš ruku, musí jí to lehce nasávat (to svědčí o dobé kompresy) - při samotné jízdě se zaměřit zda auto někam netáhne jak při akceleraci tak i při brždění, jinak řečeno dej autu pořádnej čoud, ale taky zkus s ním chvili jet mírně jak se chová při nízkých otáčkách a jak reaguje na brždění motorem a opětovném přidání...., po jízdě zase zkontrolovat zvuk a chod motoru.... Díagnostiku určitě udělej.... Co se týče dovozu. Na netu jsem našel výborný popis krok za krokem. Podívám se zda mam ještě odkaz, kdyžtak pošlu.... Kdyby nějaké dotazy, určitě napiš.... Jo a ještě doupravím na víčku od oleje na spodní straně nesmí být emulze, taková blemtanina. To svědčí o tom, že chladicí kapalina se míchá s olejem. [upravil dne 3.12.06 MPavel] Citovat
MPavel Odesláno 3. prosinec 2006 Odesláno 3. prosinec 2006 Tady jsou ty odkazy: http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=3785 http://prodej.unas.cz/dovoz.htm Citovat
Marek1234 Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Ahoj, zdravím všechny.Je to 14 dní co jsem se stal také majitelem 406 Coupe a tak jsem se dnes take zaregistroval jako člen Peugeot Clubu.Autí mám zatim jen 14 dní,ale jsem opravdu spokojenej.Mám 2.0i a zatím si opravdu nestěžuju a hodně mě tento motor mile překvapil a myslím si že jeho jizdní vlastnosti jsou fajn.Když chceš jet rychleji tak není problem a hezky táhne takže zatim opravdu ani trošku nelutuji že nemám 3.0 V6 spiše naopak.Mám ted také nějaké zkušenosti se scháněním tohoto Coupe objel jsem téměř celou republiku a nakonec jsem auto zakoupil 40km od mého bydlíště jak už to tak většinou chodíMoje požadavky byly hlavně aby auto bylo bez kosmetických vad a jistě že také aby vše fungovalo tak jak má,ale raději vyměním kotouče, nějaké to rameno než nechat lakovat dveře atd.jelikož nemám rád když auto má v jiném odstínu dveře,blatník atd.možná to znáte když to koupite tak vám to nevadí,ale pak Vás to začne štvát a tak jsem hlavně scháněl auto které bude zvenku téměř bez chyby i na ukor toho že jsem musel slevit z kůže a automatcké klimatizace protože najít kousek který by tohle všechno měl a byl bez škrábanců se mi nepodařilo ale na druhou stranu moje 406 už má 17\" Kola BBS takže nemusim kupovat jiný akorát jsem musel koupit new pneu 235/45 R17 a jinak je auto téměř bez ivestic teda aspoň doufám) Citovat
Ferry Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: MPavel Původně zaslal: dry Linky se hodej, posli prosim na dry{at}seznam.cz. Nasel sem ted zajimavej inzerat na slovensku, vypsal pomerne dost oprav co nechal udelat a po telefonu vypada seriozne. Doporucite mi na co se pri prohlidce podivat? Nebo to laik nema sanci posoudit a je nutny s tim zajet na diagnostiku? Taky by me zajimalo co znamena auto dovezt, tj. jaky papiry musim zaridit v zemi puvodu a jaky pak tady. Diky. Jak píše @re hleda a hledat... Na co si dát pozor... Mno je toho hodně a v každém případě vzít s sebou odborníka nejlépe nějakého známého, kterýmu věříš pokud žádného nemáš tak postačí normál servis, lepší než nic. Popř. pokud budeš mít něco kolem Prahy můžem se domluvit a mrknout na to spolu.... Na co se podívat: - zkontrolovat nosníky ve předu, v zádu, prahy, (jákákoliv nerovnost svědčí o havárce) důkladně si prohlédnout lak zda nemá různé odstíny, mezery mezi jednotlivými díly, jak pasujou světla a určitě si auto nechat zvednout, zde zkontrolovat též nosníky, pozor na netěsnost olejové vany a převodovky, stav výfuku a zkontrolovat vůle (peugeoti trpí na stabilizátory) - peugeoti trpí na zadní nápravu takže zda zadní kola nejsou do A - u motoru si důkladně poslechnout běh a zaměřit se hodně na volnoběžné otáčky (bývají nerovnoměrné, to mam já.... ), nesmí být žádné pazvuky, rachtání apod., při běhu motoru oddělej víčko na dolévání oleje - motor MUSÍ běžet pořád normálně a když na otvor přitiskneš ruku, musí jí to lehce nasávat (to svědčí o dobé kompresy) - při samotné jízdě se zaměřit zda auto někam netáhne jak při akceleraci tak i při brždění, jinak řečeno dej autu pořádnej čoud, ale taky zkus s ním chvili jet mírně jak se chová při nízkých otáčkách a jak reaguje na brždění motorem a opětovném přidání...., po jízdě zase zkontrolovat zvuk a chod motoru.... Díagnostiku určitě udělej.... Co se týče dovozu. Na netu jsem našel výborný popis krok za krokem. Podívám se zda mam ještě odkaz, kdyžtak pošlu.... Kdyby nějaké dotazy, určitě napiš.... Jo a ještě doupravím na víčku od oleje na spodní straně nesmí být emulze, taková blemtanina. To svědčí o tom, že chladicí kapalina se míchá s olejem. [upravil dne 3.12.06 MPavel] trosku poupravim, problemy zadni napravy se 406 a 406coupe netykaji, ty maji samostatne zaveseni kazdeho kola ( to co popisujes postihuje pouze modely 106, 205, 309, 306 a 405 ktere maji jednu napravnici se zavesenymy rameny na koncich) A ta bila blemcanina jak pises se muze udelat i pri castych kratkych jizdach se studenym motorem, kdyz se smisi zkondenzovana vodni para s olejem a ucpe pak odvetravani do sani ( muze to skoncit az vystrelenim merky oleje a oblemcani celeho motoroveho prostoru olejem ) ale tohle se vyskytovalo taky spise u starsich modelu s dlouhou odvetravaci trubkou, kde snaze kondenzuje voda. Ovsem pravda je ze je treba zpozornit, pokud se neco takoveho projevi, ale ze je spatne tesneni by se pak projevilo napriklad i tlakovanim chladiciho okruhu, \"tvrde\" hadice od a ke chladici pri bezicim motoru apod. [upravil dne 6/12/06 Ferry] Citovat
@re Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: Marek1234 Ahoj, zdravím všechny.Je to 14 dní co jsem se stal také majitelem 406 Coupe a tak jsem se dnes take zaregistroval jako člen Peugeot Clubu.Autí mám zatim jen 14 dní,ale jsem opravdu spokojenej.Mám 2.0i a zatím si opravdu nestěžuju a hodně mě tento motor mile překvapil a myslím si že jeho jizdní vlastnosti jsou fajn.Když chceš jet rychleji tak není problem a hezky táhne takže zatim opravdu ani trošku nelutuji že nemám 3.0 V6 spiše naopak.Mám ted také nějaké zkušenosti se scháněním tohoto Coupe objel jsem téměř celou republiku a nakonec jsem auto zakoupil 40km od mého bydlíště jak už to tak většinou chodíMoje požadavky byly hlavně aby auto bylo bez kosmetických vad a jistě že také aby vše fungovalo tak jak má,ale raději vyměním kotouče, nějaké to rameno než nechat lakovat dveře atd.jelikož nemám rád když auto má v jiném odstínu dveře,blatník atd.možná to znáte když to koupite tak vám to nevadí,ale pak Vás to začne štvát a tak jsem hlavně scháněl auto které bude zvenku téměř bez chyby i na ukor toho že jsem musel slevit z kůže a automatcké klimatizace protože najít kousek který by tohle všechno měl a byl bez škrábanců se mi nepodařilo ale na druhou stranu moje 406 už má 17\" Kola BBS takže nemusim kupovat jiný akorát jsem musel koupit new pneu 235/45 R17 a jinak je auto téměř bez ivestic teda aspoň doufám) Tak tě vítám a přeji mnoho šťastných km bez nehody Citovat
Marek1234 Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Díky. A ještě jestli můžu k tomu tuningu 406 Coupe, tak to taky odsuzuju nějaký zbytečný spoilery v tomto připadě to není vůbec potřeba, stačí pěkný kola, pneu a neni co řešit ani ty černý folie mě osobně u aut moc nenadchnou.A hudba, někdo tu psal že standartní repro je hrůza já mám opačný názor nejsem na music v autě nějak zaměřenej ale mám rád čistej zvuk a to se mi zdá v 406 celkem v pohodě. A co se týče původu měho auta, také jsem nenarazil na kousek který by měl původ v ČR a mé auto je čerstvě dovezené z DE a zdá se že dokonce není ani lakované má to všelijaké příručky atd.ale serviska chybí čím to asi bude:))Ale na druhou stranu narazil jsem i na kousky které servisku měli ale serviska která má ušmudlaný razítka od kdejakýho garážkutila to opravdu nepovažuji za důvěryhodné takže není serviska jako serviska. [upravil dne 6.12.06 Marek1234] Citovat
@re Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: Marek1234 Díky. A ještě jestli můžu k tomu tuningu 406 Coupe, tak to taky odsuzuju nějaký zbytečný spoilery v tomto připadě to není vůbec potřeba, stačí pěkný kola, pneu a neni co řešit ani ty černý folie mě osobně u aut moc nenadchnou.A hudba, někdo tu psal že standartní repro je hrůza já mám opačný názor nejsem na music v autě nějak zaměřenej ale mám rád čistej zvuk a to se mi zdá v 406 celkem v pohodě. A co se týče původu měho auta, také jsem nenarazil na kousek který by měl původ v ČR a mé auto je čerstvě dovezené z DE a zdá se že dokonce není ani lakované má to všelijaké příručky atd.ale serviska chybí čím to asi bude:))Ale na druhou stranu narazil jsem i na kousky které servisku měli ale serviska která má ušmudlaný razítka od kdejakýho garážkutila to opravdu nepovažuji za důvěryhodné takže není serviska jako serviska. [upravil dne 6.12.06 Marek1234] jj třeba servisku na škodovku není vůbec složité pro dovozce sehnat a zfalšovat... nemyslím si, že by to bylo jiné u žabožroutů Nějaké foto nemáš? [upravil dne 6/12/2006 @re] Citovat
MPavel Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Další kupátko... Supeeer. Ukaž nějaké foto. Ty 17\" mě hodně zajímají. Není to auto pak strašná drncačka? Jinak přeju mnoho pohodových km.... to Ferry: Dík za opravu... to Marek 1234: Chtěl jsem se ještě zeptat co máš přesně za 2.0? [upravil dne 6.12.06 MPavel] Citovat
Rebik Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Tak a kdo přijede s Coupe zítra či v sobotu za týden na Džbán do Prahy?? Citovat
@re Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: Rebik Tak a kdo přijede s Coupe zítra či v sobotu za týden na Džbán do Prahy?? Bohužel já teda nedorazím... teď před vánocemi mám celkem frmol.. diplomka, práce... rád bych ale dorazil na ten letní sraz Citovat
MPavel Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Myslel jsem si, že se na Džbán konečně dostanu ale prdlačky naší babičky.... Nemůžu se na něj utrhnout... Letní sraz? Kde, kdy?? Citovat
@re Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: MPavel Myslel jsem si, že se na Džbán konečně dostanu ale prdlačky naší babičky.... Nemůžu se na něj utrhnout... Letní sraz? Kde, kdy?? tak je na jaře... přemiň... http://www.peugeot-club.com/topic/15387-sraz-jaro-2007---hlasovani-o-miste-konani---rozhodnuto/ Citovat
MPavel Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Já myslel, že jste si někde potají domluvili sraz coupátek.... Na tomhle se konečně všichni sejdem, aspoň doufám.... Citovat
@re Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: MPavel Já myslel, že jste si někde potají domluvili sraz coupátek.... Na tomhle se konečně všichni sejdem, aspoň doufám.... Doufejme udělám pro to, abych tam byl vše, co bude v mých silách Citovat
Marek1234 Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Já bych se taky rád zůčastnil srazu ale na jaře, ted je to všechno takovy uspěchaný.Motor mám benzín 2.0 99kw nebo oni jsou i jiny 2.0 ještě kromě nafty?Fotky rád ukážu jakmile něco nafotim ted to mám špinavý ale uvidim.Jinak jestli to je drncák já bych neřek, on ten peugeot je celkově si myslim pohodlnej a ty 17\" to ještě snese původně tam byly 235/40 R17, ale já dal 235/45 R17 mám je zapsaný i v těchničáku.Ještě jsem se chtěl zeptat jestli jsou u každého Coupečká podložky pod kolama, já je tam totiž mám,ale nevypadaj vůbec nějak amaterský.A další věc taky se Vám zdá posilovač řízení takovej docela hodně citlivej možná až moc, dělali to všechny ve kterých jse jel.Je to o zvyk,ale oproti jinym autum to je takový jiný. Citovat
Marek1234 Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Jo a ještě jsem se chtěl zeptat jestli máte někdo loketní opěrku, ted si nevybavuji jestli to maj ti co maj kůži, já jí nemám a docela jí postrádám ikdyž dá se bez toho jezdit to je jasný. A víte někdo na kolik zhruba vyjdou rozvody na 2.0i ?Mě to čeká tak abych měl představu a někde zbytečně nepřeplácel:))A jestli někdo doporučuje nějakej dobrej olej a popřípadě proč, díky za každou radu. [upravil dne 6.12.06 Marek1234] Citovat
@re Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: Marek1234 Jo a ještě jsem se chtěl zeptat jestli máte někdo loketní opěrku, ted si nevybavuji jestli to maj ti co maj kůži, já jí nemám a docela jí postrádám ikdyž dá se bez toho jezdit to je jasný. A víte někdo na kolik zhruba vyjdou rozvody na 2.0i ?Mě to čeká tak abych měl představu a někde zbytečně nepřeplácel:))A jestli někdo doporučuje nějakej dobrej olej a popřípadě proč, díky za každou radu. [upravil dne 6.12.06 Marek1234] Loketku i když mám kůži nemám. Možná až ty nové modely (facelift). Olej doporučuji Total 5w40 (doporučený peugeotem) není moc drahý (www.olejservis.cz). Rozvody na dvoulitra nevím, na třílitra jsem dal něco k deseti.. Citovat
Rebik Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 NO jednak napiš odkud jsi, dej si to do profilu, spustu rad to zjednodušší.Loketní opěrka není nikde, ani v kůži. Rozvody cca 3500 + pumpa 1000, takže + řemen alternátoru, práce, chladící kapalina, olej, filtry, svíčky, něco na podvozkz a máme to za obvyklých 12-15tKč. OLej bych volil Total Quarz 9000 (5W40), respektive cokoliv ve specifikaci API SL/CF, ACEA A3/B3/B4. POdložky samozřejmě nejsou originál, ono Coupe má strašně malý ET, takže jiná výrobce kol nemá shodné rozměry a honí se to podložkama, Peugeot tam nic než 16\" nedával. Posilovač je normální, počkej až by jsi jel v 3.0 c proměnlivým účinkem to je teprve bláto-)) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.