Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den všem.Prosím o radu.Dovezl jsem 406 hdi 109ps.Má najeto jem 43 000 km ale je starý 7 let.Mám měnit rozvody?Nebo jen řemen a kladky nechat a nebo počkat na 120000 km.

Díky za radu honza2

Odesláno
Původně zaslal: honza2

Dobrý den všem.Prosím o radu.Dovezl jsem 406 hdi 109ps.Má najeto jem 43 000 km ale je starý 7 let.Mám měnit rozvody?Nebo jen řemen a kladky nechat a nebo počkat na 120000 km.

Díky za radu honza2

Máš servisku, a máš jistotu že ty km jsou skutečný? Pokud není jistota tak je lepší to udělat.
Odesláno

Radku ještě mám jeden dotaz.Nečekal jsem tak rychlou reakci.Za dvě hoďky pro něho jedu a má přetažený olej o pětset kilometrů a cesta bude dalších pětset.Risknout to bez výměny oleje?.Za eura se mi nechce.

Odesláno

Ahoj.Jo ty km jsou na 100pro bohužel dědictví po otci.

Hm tak normálně dodržuj dál servisní intervaly doporučený servisem, akorát u některých typů motoru se rozvody dělaly o něco dřív než bylo původně doporučeno, nevim u kterých ale bylo to tuším 80000 km, myslím že se ti ještě nekdo ozve kdo do toho víc vidí, o HDi mnoho nevim.
Odesláno

Radku ještě mám jeden dotaz.Nečekal jsem tak rychlou reakci.Za dvě hoďky pro něho jedu a má přetažený olej o pětset kilometrů a cesta bude dalších pětset.Risknout to bez výměny oleje?.Za eura se mi nechce.

Pokud je ten olej dobrej tak by 1000 km měl navic vydržet, ale jak říkám je to HDi, o tech mnoho nevim, já bych vzal olej a filtr sebou a vyměnil ho, ale to ted už nekoupíš.

[upravil dne 10/10/06 Radek Hurvajz]

Odesláno

Já o 406 nevím vůbec nic a pojedu s ní poprvé.Ale auto jak auto.Je to jedno.Cestuji vlakem a autobusem 12 hodin a táhnout sebou olej a filtry+vercajk to jaksi nejde a v německém servisu se nedomluvím tak,že to asi risknu.Pokusím se najít servis hned u hranic ale cesta zpět bude asi až odpoledne než vyřídím odhlášení,pojištění a převozní značky tak nevím.

Odesláno

Já o 406 nevím vůbec nic a pojedu s ní poprvé.Ale auto jak auto.Je to jedno.Cestuji vlakem a autobusem 12 hodin a táhnout sebou olej a filtry+vercajk to jaksi nejde a v německém servisu se nedomluvím tak,že to asi risknu.Pokusím se najít servis hned u hranic ale cesta zpět bude asi až odpoledne než vyřídím odhlášení,pojištění a převozní značky tak nevím.

Na servisy pozor, né každej Peugeotům rozumí, a ve značkovym je to dražší, ale někdy tam musíš když si jinde nevi rady, na hlavní stránce klubu je seznam servisů, kdyžtak tam mrkni TADY
Odesláno

Díky za info.Servis v Budějicích má do 18 hodin.Toby šlo i těch 300km co mám z Budějic domů může znamenat nezničený motor.

Název HS AUTO spol. s.r.o.

Ulice Husova 1415

Město České Budějovice

Kraj CZ-Jihočeský

WWW hsauto.peugeot.cz

E-mail peugeot@hsauto.cz

Telefon 385 348 250

Typ aut Peugeot

Otv. doba 09:00-18:00

Autorizovaný servis

Odesláno

Já bych se toho oleje o 1000 km nebál (pokud je ho dost a pokud to přejetí o 500 km je férových) ale doma v PV bych preventivné vyměnil rozvoďák s kladkama a asi i vodní pumpu ( při té příležitosti i olej). Jestliže to auto má za 7 let nastáno 43 tkm, může být řemen rozpraskaný stářím, pumpa taky může po novém našponování rozvodů začít téct - prostě bych udělal základní servis jako při koupi jakéhokoli ojetého auta. Na mojí 406ce jsme po koupi zjistili, že má totálně zrezlý zadní kotouče - asi holka v tom Německým bázru chvilku stála, než si jí tam vyhlídl český překupník.

Odesláno

Abych řekl pravdu bojím se moderních aut plných elektroniky.Začínal jsem na škodovkách přes žigulíky a mercedes 300D a skončil jsem u audi 80 vajíčko.Všechny auta až na toho meďoura jsem hned hodil na plyn a maximální spokojenost.Plyn byl za 8 Kč a vždy jsem dojel a byly to i dlouhé zahraniční cesty.Generálky motorů a opravy jsem si dělal sám.I dnes při ceně plynu 14 Kč jezdím za kačku dvacet na kilometr.Bojím se že jak se peugeot zastaví tak jsem v p.....

Odesláno

Abych řekl pravdu bojím se moderních aut plných elektroniky.Začínal jsem na škodovkách přes žigulíky a mercedes 300D a skončil jsem u audi 80 vajíčko.Všechny auta až na toho meďoura jsem hned hodil na plyn a maximální spokojenost.Plyn byl za 8 Kč a vždy jsem dojel a byly to i dlouhé zahraniční cesty.Generálky motorů a opravy jsem si dělal sám.I dnes při ceně plynu 14 Kč jezdím za kačku dvacet na kilometr.Bojím se že jak se peugeot zastaví tak jsem v p.....

Udělej co radí Méďa a nezastaví se;)
Odesláno

Ale sory tohle není chat a téma bylo výměna rozvodů.Admine prosím pokud to zde vadí smázni to.Díky honza2

Jak po zítřku přijedu poprosím o radu kde to v okolí Prostějova nechat udělat.Za dvě hodiny mi to odjíždí z Olomouce tak se jdu pakovat.Díky všem a pěkný den.honza2

Odesláno

Ale sory tohle není chat a téma bylo výměna rozvodů.Admine prosím pokud to zde vadí smázni to.Díky honza2

Jak po zítřku přijedu poprosím o radu kde to v okolí Prostějova nechat udělat.Za dvě hodiny mi to odjíždí z Olomouce tak se jdu pakovat.Díky všem a pěkný den.honza2

Ať dobře dojedeš:papa
Odesláno

POZOR, POZOR, POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HDI mám od května, takže jsou tu jistě lepší borci, kteří poradí fundovaněji než já.

Psal jsem jen jak bych postupoval já s ohledem na to, že auto má JASNÝ PůVOD (tedy sedí km - a 43 tkm je opravdu ani ne zaběhnutý, to HDI musí podle mě při rozumným zacházení vydržel půl milionu km) a hlavně na to, že dlouhodobé stání škodí autu možná víc než denodenní ježdění (jedná se zejména o to, že veškerá gumová těsnění a hadice mohou spuchřet, ložiska zareznout atd., atp.). prostě až si piškota přivezeš neboj se ho s někým, kdo tomu hoví, pořádně prolézt.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...