bagr Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 Ty talíře vypadaj super. Du se mrknout do králíkárny. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 Teda to je hustý, no to se poznaj milovníci zvířecích mazlíčků Citovat
aka Odesláno 20. říjen 2006 Odesláno 20. říjen 2006 vy ste snad vubec nepochopili, ze je kralik a Kralik.....:o Citovat
OK406 Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Jak jsem koukal na ty fotky, tak se jedná o Zakrslý beran madagaskarový (durynský). Jeden z rodičů byl žluté barvy. Všiml jsem si, že má delší srst tjz. angorysmus = vlohu pro delší srst. Jelikož chovám Malý Berany, tak musí pochválit péči a výživu. Trávu lze jen doporučit a to i mokrou ale v malém množství. V současné době už podávat jen suchý (seno-nejlépe luční).Beránek vypadá moc pěkně. Velikost se posuzuje podle hmotnosti : zakrslý do 1,5kg, malý do 3,5kg a velký nad 5kg. Přeji hodně chovatelských úspěchů. Je to velmi přítulmé a \"učenlivé\" plemeno. Citovat
OK406 Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Ikdyž chovám králíky, tak je nejím. Nechutnají mi.To čuník, kachnička, kuřátko jóóó to je něco jiného. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: OK406 Jak jsem koukal na ty fotky, tak se jedná o Zakrslý beran madagaskarový (durynský). Jeden z rodičů byl žluté barvy. Všiml jsem si, že má delší srst tjz. angorysmus = vlohu pro delší srst. Jelikož chovám Malý Berany, tak musí pochválit péči a výživu. Trávu lze jen doporučit a to i mokrou ale v malém množství. V současné době už podávat jen suchý (seno-nejlépe luční).Beránek vypadá moc pěkně. Velikost se posuzuje podle hmotnosti : zakrslý do 1,5kg, malý do 3,5kg a velký nad 5kg. Přeji hodně chovatelských úspěchů. Je to velmi přítulmé a \"učenlivé\" plemeno. Hele, šlechtitel králoušů Citovat
Aluška Odesláno 29. říjen 2006 Autor Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: OK406 Jak jsem koukal na ty fotky, tak se jedná o Zakrslý beran madagaskarový (durynský). Jeden z rodičů byl žluté barvy. Všiml jsem si, že má delší srst tjz. angorysmus = vlohu pro delší srst. Jelikož chovám Malý Berany, tak musí pochválit péči a výživu. Trávu lze jen doporučit a to i mokrou ale v malém množství. V současné době už podávat jen suchý (seno-nejlépe luční).Beránek vypadá moc pěkně. Velikost se posuzuje podle hmotnosti : zakrslý do 1,5kg, malý do 3,5kg a velký nad 5kg. Přeji hodně chovatelských úspěchů. Je to velmi přítulmé a \"učenlivé\" plemeno. Konečně se tady zase po delší době objevil někdo, kdo má rád králíky jako domácí mazlíčky a nemyslí pořád jen na jídlo . Ale že by byl Beníček učenlivý, to se mi moc nezdá . A k té hmotnosti: taky by mě docela zajímala, jenže jak ho zvážit?? Na váhu ho nedostanu ani náhodou . Citovat
OK406 Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Jak dostat ušáka na váhu? Buď jak je na kojence taková vanička (tu mám), nebo obyčejná kuchyňká váha. Já typuji hmotnost cca 2kg. Od oka. Učenlivý králík beranovitý je. A je i tvrdohlavý. To mohu jen potvrdit. Mám MaB a ty pouštím bez výběhu ven a ty pak za mnou chodí:super. Mohu li doporučit, tak mu dávat vždy něco na hryzání, jelikož je to hlodaves a předný zuby (hlodáky) mu stále dorůstají. Stačí např. suchý chéb, rohlík. V obchodě pro zvířeta mají vcelku kvalitní krmivo již namíchané. Já jim dávám jádro (ječmen, pšenice, slunečnice). Citovat
OK406 Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 A na tu váhu ho dávat v klidu, aby mu to na ní neklouzalo. Zvykne si. Jo a taky je třeba občas pročesat. To by člověk nevěřil, co je s ušáka ma práce. Pokud nemá pevnýpodklad, na kterém by si mohl bobrousit drápky(beton a pod.), tak je nutno mu je alespoň dvakrát do roka stříhat. Ale pozor na lůžko (krvavé). V předu má pět a vzadu čtyři drápky. Jinak i na jméno časem slyší Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 A k té hmotnosti: taky by mě docela zajímala, jenže jak ho zvážit?? Na váhu ho nedostanu ani náhodou . My vážíme kocoura tak že zvážím nejprve sebe a potom sebe s kocourem v náručí, jen máme digitální docela přesnou váhu, nevim jak moc by to bylo přesný při Králíčí váze okolo 2 k, kocour má 5,5kg tak je to přesnější Citovat
aka Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 predpokladam ze i na to strihani drapku je nakej trik....a ze to nemusi nutne byt ukol pro celou rodinu jako u nas, co?:myslim Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: aka predpokladam ze i na to strihani drapku je nakej trik....a ze to nemusi nutne byt ukol pro celou rodinu jako u nas, co?:myslim No u nás jsme to dělali vždy ve dvou, jinak to nešlo, Králík sebou házel a škubal a vůbec se mu to nelíbilo. Chce to specialní kleštičky \"Gilotinku\" jde to s nima nejlíp;) Citovat
aka Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 no spesl klesticky sme samozrejme meli, ale presto to byl pokazdy boj....videla sem spoluzacku, ktera to zvladala v jednom, pro ans absolutne nepochopitelne... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: aka no spesl klesticky sme samozrejme meli, ale presto to byl pokazdy boj....videla sem spoluzacku, ktera to zvladala v jednom, pro ans absolutne nepochopitelne... Asi měla i spešl Králouše kterej si to nechal líbit:D:D:D:D Citovat
aka Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 jj, pekac je spesl...asi ej to vychovou, kdyz nekoho kousne, zuzka mu to vrati Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: aka jj, pekac je spesl...asi ej to vychovou, kdyz nekoho kousne, zuzka mu to vrati Jak pekac? to ma takovy jmeno? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: aka no jasne a fakt na to slysi:D:D No to je dobrý:D:D Citovat
Pata Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Původně zaslal: BOSSCZ Původně zaslal: Radek Hurvajz No tak zrovna Rotvajlera bych při žrádle nerušil, to by mohlo bejt:grr jauvajs :D:D:D No ale mě to prostě nedalo to zkusit, ale už bych to nikdy neudělal to si piš [upravil dne 9/10/06 BOSSCZ] jeste zes tam nezkousel curat :D:D:D:D:D Citovat
OK406 Odesláno 29. říjen 2006 Odesláno 29. říjen 2006 Na zkracování drápů nic není. Stačí mít správné kleštičky. A stříhám jim je sám. Ten kocour je hubený(5kg). Měli jsme většího. Když už jsme u té hmotnosti, tak jsem měl králíky FB (VB) a ty měli i přes 8 kg. To se musel pak na třikrát dávat na pekáč. A jedna hádanka nakonec:myslim:myslim: jaký je nejlepší kotec pro králíka? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.