Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak jsem koukal na ty fotky, tak se jedná o Zakrslý beran madagaskarový (durynský). Jeden z rodičů byl žluté barvy. Všiml jsem si, že má delší srst tjz. angorysmus = vlohu pro delší srst. Jelikož chovám Malý Berany, tak musí pochválit péči a výživu. Trávu lze jen doporučit a to i mokrou ale v malém množství. V současné době už podávat jen suchý (seno-nejlépe luční).Beránek vypadá moc pěkně. Velikost se posuzuje podle hmotnosti : zakrslý do 1,5kg, malý do 3,5kg a velký nad 5kg. Přeji hodně chovatelských úspěchů. Je to velmi přítulmé a \"učenlivé\" plemeno.:super:papa

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Jak jsem koukal na ty fotky, tak se jedná o Zakrslý beran madagaskarový (durynský). Jeden z rodičů byl žluté barvy. Všiml jsem si, že má delší srst tjz. angorysmus = vlohu pro delší srst. Jelikož chovám Malý Berany, tak musí pochválit péči a výživu. Trávu lze jen doporučit a to i mokrou ale v malém množství. V současné době už podávat jen suchý (seno-nejlépe luční).Beránek vypadá moc pěkně. Velikost se posuzuje podle hmotnosti : zakrslý do 1,5kg, malý do 3,5kg a velký nad 5kg. Přeji hodně chovatelských úspěchů. Je to velmi přítulmé a \"učenlivé\" plemeno.:super:papa

Hele, šlechtitel králoušů:super;)
Odesláno
Původně zaslal: OK406

Konečně se tady zase po delší době objevil někdo, kdo má rád králíky jako domácí mazlíčky a nemyslí pořád jen na jídlo :roll.

Ale že by byl Beníček učenlivý, to se mi moc nezdá :D.

A k té hmotnosti: taky by mě docela zajímala, jenže jak ho zvážit?? Na váhu ho nedostanu ani náhodou :D .

Odesláno

Jak dostat ušáka na váhu? Buď jak je na kojence taková vanička (tu mám), nebo obyčejná kuchyňká váha. Já typuji hmotnost cca 2kg. Od oka. Učenlivý králík beranovitý je. A je i tvrdohlavý. To mohu jen potvrdit. Mám MaB a ty pouštím bez výběhu ven a ty pak za mnou chodí:D:super. Mohu li doporučit, tak mu dávat vždy něco na hryzání, jelikož je to hlodaves a předný zuby (hlodáky) mu stále dorůstají. Stačí např. suchý chéb, rohlík. V obchodě pro zvířeta mají vcelku kvalitní krmivo již namíchané. Já jim dávám jádro (ječmen, pšenice, slunečnice).

Odesláno

A na tu váhu ho dávat v klidu, aby mu to na ní neklouzalo. Zvykne si. Jo a taky je třeba občas pročesat. To by člověk nevěřil, co je s ušáka ma práce. Pokud nemá pevnýpodklad, na kterém by si mohl bobrousit drápky(beton a pod.), tak je nutno mu je alespoň dvakrát do roka stříhat. Ale pozor na lůžko (krvavé). V předu má pět a vzadu čtyři drápky. Jinak i na jméno časem slyší:super

Odesláno

A k té hmotnosti: taky by mě docela zajímala, jenže jak ho zvážit?? Na váhu ho nedostanu ani náhodou :D . My vážíme kocoura tak že zvážím nejprve sebe a potom sebe s kocourem v náručí, jen máme digitální docela přesnou váhu, nevim jak moc by to bylo přesný při Králíčí váze okolo 2 k, kocour má 5,5kg tak je to přesnější:D

Odesláno
Původně zaslal: aka

predpokladam ze i na to strihani drapku je nakej trik....a ze to nemusi nutne byt ukol pro celou rodinu jako u nas, co?:myslim:myslim

No u nás jsme to dělali vždy ve dvou, jinak to nešlo, Králík sebou házel a škubal a vůbec se mu to nelíbilo. Chce to specialní kleštičky \"Gilotinku\" jde to s nima nejlíp;)
Odesláno

no spesl klesticky sme samozrejme meli, ale presto to byl pokazdy boj....videla sem spoluzacku, ktera to zvladala v jednom, pro ans absolutne nepochopitelne...

Odesláno
Původně zaslal: aka

no spesl klesticky sme samozrejme meli, ale presto to byl pokazdy boj....videla sem spoluzacku, ktera to zvladala v jednom, pro ans absolutne nepochopitelne...

Asi měla i spešl Králouše kterej si to nechal líbit:D:D:D:D
Odesláno
Původně zaslal: BOSSCZ

Původně zaslal: Radek Hurvajz

No tak zrovna Rotvajlera bych při žrádle nerušil, to by mohlo bejt:grr jauvajs :D:D:D:D

No ale mě to prostě nedalo to zkusit, ale už bych to nikdy neudělal to si piš :D:roker

[upravil dne 9/10/06 BOSSCZ]

jeste zes tam nezkousel curat :D:D:D:D:D:D

Odesláno

Na zkracování drápů nic není. Stačí mít správné kleštičky. A stříhám jim je sám. Ten kocour je hubený(5kg). Měli jsme většího. Když už jsme u té hmotnosti, tak jsem měl králíky FB (VB) a ty měli i přes 8 kg. To se musel pak na třikrát dávat na pekáč. A jedna hádanka nakonec:myslim:myslim::myslim jaký je nejlepší kotec pro králíka?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...