Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: PatasoLukaso

[Jinak co se u nás říká, tak Alessio je prý dobry blato.

Tak to je ta největší fáma ja jsem zkusil borbety i alessia a můžu zodpovědně říct že borbety jsou co do tvrdosti úplně stejný ty levnější daleko horší než cenově nesrovnatelně levnější alessia

Tak uz teraz naozaj neviem :( Ja som rozmyslal prave aj nad Borbetmi... ale tak ked je to nieco podobne, tak nemam dovod menit :(

Inak... prave vcera som skivyl to moje alessio v jednej sku.... diere :(

No co uz... ale aj tak to vyzera na tych nizkoprofilovkach omnoho lepsie ako 16\" :)

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Původně zaslal: milda

7,5x18\" ET18

2 Milda: Ty 18\" máš napsaný v TP?:o

Co blázníš, to by mi neprošlo. Policajti ví prd a na technickou jezdím stejně v zimě na plecháčích.

Odesláno

7,5x18\" ET18

2 Milda: Ty 18\" máš napsaný v TP?:o

Co blázníš, to by mi neprošlo. Policajti ví prd a na technickou jezdím stejně v zimě na plecháčích.

jenom si dávej bacha aby to do tebe nikdo nenasunul - pojistovna se pak hrozne krouti a muze to byt duvod aby ti pak nic nedali:roker

Odesláno

tým mi chcete povedať že by sa elektróny ani nemali kupovať keď tam mám 195/65 R15???? nejak som z toho teraz blb. ja som tuším čítal na nejakopm fore že ak nezmením priemer či rozmer kolesa či čo to tak tam môžem mať aj drevené kolesá ako je to teda lebo uvažujem nad nejakými elektronikmi že cez zimu nejaké poriešim:D

Odesláno

2 Minooo : Tady je řeč o \"osmnáctkách\":D:D:D

přesně tak pokud budeš mít na autě 18\" a nebudeš je mít napsaný v techničáku, tak můžeš mít v případě nehody problém s pojištovnou (alespon u Cesky podnikatelsky se chytaj ceho můžou aby nemuseli platit)

Odesláno

ja viem aj ja uvaz´žujem že cez zimu tam pojdu 17 alebo až 18 a s policajtami problém sú neni????? o to mi ide???

Odesláno
Původně zaslal: Minooo

ja viem aj ja uvaz´žujem že cez zimu tam pojdu 17 alebo až 18 a s policajtami problém sú neni????? o to mi ide???

Akoze.. nechcem ti brat iluzie, ale ja mam 17\" uz hodne dlho a poviem ti, ze vacsie by som proste nedal... Uz aj toto moc blizko pri zemi.. a na tych nasich cestach to proste rozmlatis :(

A dalsia vec je, ze tie kolesa su uz potom fakt prilis tazke....

Auto HORSIE brzi a HORSIE sa rozbieha....

ano.. dobre pocujes... HORSIE brzdi - kvoli vacsej ROTUJUCEJ NEODPRUZENEJ hmote....

Kazdy si mysli, ze ked tam da sirsiu pneu, tak mu to bude lepsie brzdit - ale skor opak je pravdou :(

Jedine plus je, ze to krasne sedi v zakrute :)

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

ma to aj dalsie plus....spotreba...plus nejaky litrik :D

+ nějakou deci, ne litřík.

A když furt řešíte hmotnost, kupte si třeba Xylo, to je oproti ostatním znatelně lehčí, údajně o 40%.

\"Pevnost a neomezený pohyb jsou dvě největší výzvy, které v moderní společnosti přijímáme. U litých kol je nejdůležitější nízká hmotnost, protože příliš těžká kola Vás zpomalují. Proto Vám představujeme AEZ XYLO jako nejnovější přírůstek váhově optimalizovaných Lite tec litých kol. Loňský rok AEZ uvedlo na trh Forge A, vážící v 18\" pouze 8,8 kg, které je pravděpodobně nejlehčí lité kolo na trhu v současné době. Toto kolo způsobilo senzaci v automobilovém světě. Použitím technologie kováním AEZ designéři dosáhli snížení hmotnosti kola až o 40% v porovnání s obdobnými litými koly.\"

Nějaké další výmluvy, proč si nekoupit 18 ????

Odesláno
Původně zaslal: destiny

2 milda: No konečně někdo pochopil, o co mi od začátku jde! Alu kolo má být hlavně lehké a tvrdé, nikoliv 20ti kilový estetický doplněk z měkého bláta!! ;)

Jako že to AEZ pochopil :aut:aut

Odesláno
Původně zaslal: destiny

2 milda: No konečně někdo pochopil, o co mi od začátku jde! Alu kolo má být hlavně lehké a tvrdé, nikoliv 20ti kilový estetický doplněk z měkého bláta!! ;)

Promin, plecháče jsou z tvrdého bláta dej je i na ALLroada:D

Odesláno

2 PetasoLukaso: No, to je zase vidět, žes to vůbec nepochopil. Celou dobu tady hovořím o tom, že naprostá většina z Vás si narve na své 307 co největší kola, ale hlavně aby to moc nestálo! Jde vám jen o vzhled, ale už serete na to, co to dělá s autem. Prostě jsem kritizoval přístup, narvat na auto 18\" kola za 15.000,- (což nemůže být kvalitní a lehké ALU) a protože vam už nezbyly prachy na pneu, tak tamdáte ojeté někde z vrakoviště. Hlavně že to dobře vypadá!

Proto jsem psal, že než tohle, raději tam nechat plecháče s kvalitním a novým pneu. Tvrdost toho plechového disku je skoro srovnatelná s tvrdostí ALU za 15.000,- O váhovém rozdílu raději snad ani nemluvím. A hlavně to co drží auto na silnici je pneumatika, tak jestli nemáte na nové kvalitní pneu v rozměrech 17\" nebo 18\", tak raději zůstaňte u 15\"! Naprosto přesně vím o čem mluvím. Taky jsem si tím prošel, když jsem řešil obutí pro 307. Kvalitní kola v rozměrech 17\" nebo 18\" se rovnají cenou třetině ceny 307. Proto píšu, že ALU má být hlavně lehké a tvrdé. To co se běžně prodává v čechách na trhu je měkký a těžký humus, nikoliv ALU. Co to potom dělá s podvozkem a brzdami u 307, která na takové věci není stavěná bych nechtěl vidět. Hlavně že pak řešíte spotřebu o par příspěvků jinde, jestli to žere o půl litru víc nebo míň.

Konec, už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat. Dejte si na auto co chcete. Pak ale nebrečte že máte v háji kulové čepy brzdy, větší spotřebu nebo že vám vibruje řízení.

Odesláno

Já myslím, že to chápe úplně každý (i bez obsáhlých přednášek o škodlivosti alu kol:potlesk), že čím větší kolo, tím těžší. A to jak alu, tak plech. Od toho se pak odvíjí i ta spotřeba, ale na tu si nikdo nestěžuje. Je to stejně jen pár deci a ten kdo jezdí jak hovado, tak ji má vysokou i na kolech běžných rozměrů. Řízení vibruje i na 15, to s tím nesouvisí a na čepy si taky nikdo nestěžoval. Jestli si je po X kilometrech vymlátím na 18, nebo po X + 10t. km na povolených 16, 17 je mi jedno. Totéž brzdové desky. Že jde především o designovou záležitost a lepší držení stopy v zatáčkách, je jasné. Bavit se ale o magnesiových kolech za sto tisíc, které jsou většinou hnusné jak noc, je mimo mísu. Dobré pneu jsou ale základ.

Jinak souhlasím, že výrobci alu kol jsou úplní tupci, když vůbec taková kola vyrábějí a ještě si na ně shánějí protokoly TUV, aby si je ještě větší tupci kupovali na svoje 307. :D

Odesláno

Mě je to naprosto jedno co si dáš na auto. Pro mě za mě si tam dej klidně 4 kosočtverce. :cool: 18\" prostě na 307 nepatří a škoda, že teď nemůžu najít článek, který jsem četl asi před měsícem. Bylo to podobném machýrkovi s Puntem (tuším) z Plzně, který měl 18\" kola a spáchal dost vážnou dopravní nehodu. Techničák jednoznačně rozměr 18\" nedovoluje (stejne jako u 307) a jeden z účastníků té nehody na to upozornil, že chlapec nemá na autě povolené bačkory a trval na tom, aby to bylo zapsané v protokolu policie. Na základě toho odmítla pojišťovna plnění. A to nejen havarijní, ale i zákonné. Byly tam rozbitá 3 auta, sloup veřejného osvětlení a svodidla. Celková škoda 1.400.000,- Kč. Takže chlapec měl vyděláno. U soudu to pochopitelně projel a nejen že musí hradit škodu, ale ještě dostal podmínku za ublížení na zdraví z nedbalosti. (jeden ten řidič měl něco s krční páteří). Chápu že tě tyhle argumenty určitě nepřesvědčí, vždyť tobě je to přece jedno a hlavní je aby to vypadalo jako hustá tuningová kára :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...