Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mám půl roku 306XRD /98 a v prosinci mi měnili tyče stabilizátoru/kost/ po 8tis.km to začalo zas mlátit a dneska když jsem to rozebral /po 12tis.km/ tak ty čepy na tý tyči se hejbou ůplně sami a ve všech směrech.Jezdím po Praze ale stejně se mi to zdá málo.Mám teď koupi originál za 1100kč nebo druhovýrobu za 650kč .

Máte s tim někdo zkušenost?

Odesláno

Řeknu ti to asi takto originál je originál a je tam garance kvality to je jasné. Na druhou stranu jsem neslyšel, že by s druhovýrobou byly problémy. Jasně určitě nevydržej tak dlouho ale nebal bych se jich. Když bych je kupoval tak bych jen kouknul jestli jsou funkční(pohyb) a není na nich nějaká zjevná vada(špatnej výlisek apod.) Je to na tobě ale těch 12000 není fakt moc(ale ta Praha je děsná:mad::mad::mad: to je pravda) Pak ještě jedna otázka kolik jsi udělal na origoších? Podle toho bych volil.

Odesláno

Může mi někdo poradit jak ty čepy zkontrolovat a kde jsou? Docela jsem se tady dočetl, že dělají problémy, což ale zatím zapla?pánbůh není můj případ.

Najel jsem už 106 tisíc a zatím jsem měnil jen brzdový disky. (306, Saint Tropez, 1.4 benzín, r.v. 2000)

Odesláno

Pokud jezdíš po Praze, tak se připrav na to, že tyhle věci budeš měnit často. S tím nic moc nenaděláš.

Co se týče dílů z druhovýroby, jsou mezi nimi značné rozdíly - některé stojí za prd, a některé jsou třeba i lepší, než orig. Konkrétní značky ti ale bohužel neporadím, já vždycky něco do auta dám, a po čase zapomenu, co to bylo zač.

Odesláno

nechal jsem taky teď měnit čepy řízení, jeden byl na tom hůř, tak šly oba, cena 231 bez DPH/kus. tak uvidíme jak dlouho vydrží.

ad \"originály\" byla o tom diskuze na slapech u ohně. co je to originál ? Kus vyrobený firmou XY a zabalenej do krabice Peugeot? Asi tam bude větší sichr co se týče kvality, ale taky větší cena...

Odesláno

Moje zkusenost: kosti od Stangla (znacku nevim) vydrzely 10000km po Evrope a 10000km po Cechach, z toho pulku po Praze; pote odesla prava strana dole, leva byla nacata nahore. Na opakovany dotaz u Domanskeho jsem dostal odpoved, ze originaly vydrzi u nas v prumeru tak 30-40000km. Vzhledem k tomu, ze cena originalu po 5% sleve u Domanskeho byla jen o 100 drazsi nez v Benexu, sel jsem do originalu.

Ale treba kulaky rizeni jsem kupoval v Benexu od stejneho vyrobce, co to dodava Peugeotum a vyslo to zase o neco lacineji nez \"original\" pri stejne kvalite.

Odesláno

no vim, mozna budu mluvit o koze misto o voze, ale mluvime tady o kulovejch cepech? ja sem je vytlouk asi po 30 tkm a pripada mi to, ze moc nevydrzeli... a byly origos od peugeotu, delali to v choustnikove hradisti....

• O 4 týdny později...
Odesláno

no jo s těma čepama mám taky problémy, už jsem je 2x měnil auto mám rok a půl(myslím spodní ramena). No ale najeto za tu dobu má přes 30 tis. tak jestli to nebude tím, a po praze nejezdím. Teď nedávno, když jsem je měnil podruhý tak stály asi o třetinu víc, než ty předtím, tak uvidíme kolik vydržej

Odesláno

Co jezdim s 306tkou tak neklepe nic, ale hned jak byla nova tak odesel cep na stabilizatoru napravy tak sel hned pryc a od te doby (te uz ma 92tkm) uz nic neklepe ... :) - Jezdim s nim po Ostrave obcas Brno a zridka Praha

[Editován dne 23/6/03 ajsik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...