tiigr Odesláno 1. září 2006 Autor Odesláno 1. září 2006 Byl jsem na diagnostice a tam určili vadnou řj, přesněji, nefunguje el. mag. ventil zadního kola a prý se musí vyměnit celá řj:( taková věcička jako řj nejde opravit? žádný český šikula?? Citovat
Dafe Odesláno 1. září 2006 Odesláno 1. září 2006 mě taky abs nemaká a taky špatný čidlo. Na předchozím autě fungovalo a taky podle toho dopadlo. Pravou stranou po štěrku,levou po asfaltě a deděk co to docela dost v dáli přede mnou zašlápnul,aby se bába mohla dojít vychcat, se divil, proč sem to do něj smahnul. Brzdná čára v sedmdesáti(pokud to není čistý asfalt,a toho u nás opravdu moc není) byla dlouhá jako tejden. Kdyby proti nejeli auta tak to tam strhnu,ale na šterku je to s abs jako na ledě. Auto bez abs se probrzdí na tvrdo. ABS veřejně neuznávám,alespoň ne v naší republice. Jo třeba v něměcku je to jiná. Citovat
vector Odesláno 2. září 2006 Odesláno 2. září 2006 Původně zaslal: Dafe mě taky abs nemaká a taky špatný čidlo. Na předchozím autě fungovalo a taky podle toho dopadlo. Pravou stranou po štěrku,levou po asfaltě a deděk co to docela dost v dáli přede mnou zašlápnul,aby se bába mohla dojít vychcat, se divil, proč sem to do něj smahnul. Brzdná čára v sedmdesáti(pokud to není čistý asfalt,a toho u nás opravdu moc není) byla dlouhá jako tejden. Kdyby proti nejeli auta tak to tam strhnu,ale na šterku je to s abs jako na ledě. Auto bez abs se probrzdí na tvrdo. ABS veřejně neuznávám,alespoň ne v naší republice. Jo třeba v něměcku je to jiná. Ty asi neumíš moc řídit viď? Citovat
kajk Odesláno 4. září 2006 Odesláno 4. září 2006 Bohužel musím souhlasit s Dafem. Auto mám teprve půl roku. U nás v dědině zůstala na silnicích vrstva jemného písku po zimě a díky této kombinaci ABS+písek jsem to málem 2x narval do auta, které jelo po hlavní. Rozuměj, je tam křižovatka tvaru y a když jedu rovně z vedlejší, tak jenom přibrzdím, jak jsem to dělal několik let s Felicií. Felda bez ABS v poho dobrzdí, 406 s ABS ujede asi 3 násobně dlouhou dráhu na písku, než zastaví! A ještě se mi něco podobného stalo na tramvajových kolejích v Olmiku na Nové ulici u přejezdu, když jsem objížděl stojící auto a vlítl mi tam blbec z vedlejší ulice, tak jsem myslel, že řídím sáně! (na kolejích nezastaví vůbec!!!) P.S. Koupím vypínač na ABS!!! [upravil dne 4/9/06 kajk] Citovat
kajk Odesláno 5. září 2006 Odesláno 5. září 2006 Dík, ještě mu dám šanci. Ale j.j.u.v. 3x mi zavarilo, ale 1x v zimě mi taky pomohlo. Citovat
Zipík Odesláno 5. září 2006 Odesláno 5. září 2006 Hmm,ze by to byl ten problem proc jsem se mrknul do kufru Hyundai?.Kopalo me to pekne na vyfrezovane ceste:grr Citovat
vector Odesláno 5. září 2006 Odesláno 5. září 2006 Původně zaslal: kajk Bohužel musím souhlasit s Dafem. Auto mám teprve půl roku. U nás v dědině zůstala na silnicích vrstva jemného písku po zimě a díky této kombinaci ABS+písek jsem to málem 2x narval do auta, které jelo po hlavní. Rozuměj, je tam křižovatka tvaru y a když jedu rovně z vedlejší, tak jenom přibrzdím, jak jsem to dělal několik let s Felicií. Felda bez ABS v poho dobrzdí, 406 s ABS ujede asi 3 násobně dlouhou dráhu na písku, než zastaví! A ještě se mi něco podobného stalo na tramvajových kolejích v Olmiku na Nové ulici u přejezdu, když jsem objížděl stojící auto a vlítl mi tam blbec z vedlejší ulice, tak jsem myslel, že řídím sáně! (na kolejích nezastaví vůbec!!!) P.S. Koupím vypínač na ABS!!! [upravil dne 4/9/06 kajk] Na kolejích je to bez ABS uplně stejné, taky to nebrzdí vůbec, rozdíl je v tom, že ti auto z kolejí sklouzne, pokud nejedeš uplně rovně a netrefíš je naprosto dokonale a tím zabrzdí mimo ně. Jenže je tu zase ten problém, že když nejedeš rovně, může se lehce dostat do smyku. ABS je super věc, ale řídit za tebe nebude víš ... musíš z těch kolejí sjet a nechat ho zabrzdit na podkladu, který brzdí. Písek na suché silnici je jedno z mála míst, kde ABS dost prohrává, ale zase stačí a) s tím počítat b) brzdit s citem Hlavně nevymejšlejte blbosti. Nejlepší je stejně brudit, tak, že ABS nezasahuje, pokud není rozdíl povrchu u jednotlivých kol. Citovat
tiigr Odesláno 7. září 2006 Autor Odesláno 7. září 2006 Opet k tematu, na diagnostice to ukazalu chybu v elektromagnet ventilu. Pry je spatna řj. Nova stoji: ani se neptejte, navic se musi objednat v nemecku a taky bych cekal nepocitane tydnu. Na vrakovisti to je resitelny, ceny od 2000,- až 4500,-. ALE ! Mám se pry ridit cislem (16ti mistnym, ktere je na papirovem stitku ze spoda, s carkovym kodem.) Pak je spoustu cisel vyrazenejch nahore. Videl jsem jich uz asi 10, ale kazdy cislo bylo uplne jiny:( Zda se tak uple nemozny to shodny sehnat. A navic, vzdycky je to zajic v pytli. Kdyz to nacvaknu na svoje auto a jednotka bude v poradku, zhasnou kontrolky? Nebo se s tim musi neco vic? Je to zacarovanej kruh. Citovat
Dafe Odesláno 8. září 2006 Odesláno 8. září 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Dafe mě taky abs nemaká a taky špatný čidlo. Na předchozím autě fungovalo a taky podle toho dopadlo. Pravou stranou po štěrku,levou po asfaltě a deděk co to docela dost v dáli přede mnou zašlápnul,aby se bába mohla dojít vychcat, se divil, proč sem to do něj smahnul. Brzdná čára v sedmdesáti(pokud to není čistý asfalt,a toho u nás opravdu moc není) byla dlouhá jako tejden. Kdyby proti nejeli auta tak to tam strhnu,ale na šterku je to s abs jako na ledě. Auto bez abs se probrzdí na tvrdo. ABS veřejně neuznávám,alespoň ne v naší republice. Jo třeba v něměcku je to jiná. Ty asi neumíš moc řídit viď? Proč myslíš? Jsem majitelem přepravní firmy a vozíme nadrozměrné náklady a nebezpečné náklady(většinou asfalt z německa). Neřídím jenom firmu ale minimálně dva týdny v náklaďáku strávím. V osobáku,náklaďáku a na motorce jsem jsem najel dohromady několik set tisíc kilometrů a nikdy neboural. Naboural jsem pouze jednou k vůli tomu,že ABS je mi k hovnu. Když sem zkoušel s xsarou na podobném povrchu brzdit v 70 a dupl sem na to na tvrdo a stál skoro na místě. S abs bych byl o dvacet metrů dál. Je to můj názor a nechci ti ho vnucovat. Ale až ti to nebude chtít brzdit a někam to pošleš tak si na mě vzpomeň. Zatim čau Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.