JakubKr Odesláno 23. leden Odesláno 23. leden Ahojte. Dal som vymeniť spojku v servise, spojka je nová, funguje. Problém je, že mi príde pedál spojky strašne mäkký, ľahko sa stláča, nekladie veľký odpor a tím pádom sa aj pri povoľovaní do záberu vracia s malým tlakom (na nohu) a nemám ten pocit, že mám pod nohou pedál. Prvé pohnutia som sa cítil ako chlapec, ktorý sa učí prvý krát pohýnať auto. Už som si na to zvykol už je to lepšie ale aj tak mi príde, že ten pedál kladie menší odpor. Spojka inak funguje dobre, neprešmykuje. Spojka je ovládaná lankom. Auto je Peugeot 306 2001, 1.4 benzín. V servise mi povedali, že s tým nevedia nič urobiť, že je to je nová spojka, preto sa mi zdá, že to ide tak ľahko a tak. Že stará bola už poškodená a preto ten pedál išiel viac ztuha ale neviem prečo sa potom vracal späť s väčšou silou, tlakom na nohu. Pružiny, ktoré sú na pedáli ako tu na obrázku tam sú a tie sa ani nemenil. Je to už dosť staré auto a chcel som ho tresnem za 500-700€ predať ale teraz neviem či ho predám lebo každý kto do neho sadne a pokúsi sa pohnúť tak hneď sa začuduje čo je to za spojka lebo ja osobne som nikdy nejazdil na aute ktoré malo pocitovo taký mäkkí spojkový pedál. Teraz mi ide len o to či má niekto podobné skúsenosti, že nová spojka je pocitovo taká mäkká či je to normálne a tak. Vopred vám ďakujem za akúkoľvek radu alebo zdieľanie vašich skúseností. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. leden Odesláno 23. leden ahoj, ano, nová spojka jde vždycky lehčeji než stará, pokud jsou pružiny na pedálu OK , dál to neřeš asi by šla na pedál namontovat další tažná pružina abys měl tvrdší pocit, ale nechal bych to tak--prostě si zvykneš na měkký chod pedálu..., (je to obvyklý pocit po výměně spojky) JakubKr, Hafity a PaKr ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 23. leden Odesláno 23. leden Tak tak za chvilku si zvykneš na mojí 206 ( a na další taky ) je to stejný. Když přesednu z jiného auta, tak málem prošlápnu podlahu na obou autech je i nové lanko, to taky dokáže udělat hodně. Jo a aspoň pro 206 se nabízí i verze s menší ovládací silou, je to skoro za stejný peníze, takže otázka, co servis namontoval. Na mojí 206 to dělal servis, tu druhou jsem dělal já trochu z nouze - prý asi prasklé lanko a byla z toho komplet výměna. Jo a taky jsem dal tu spojku s menší silou. Taky jsem chvíli poslouchal majitelku, že všechno dobrý dokud nesedne do druhého auta JakubKr a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
JakubKr Odesláno 24. leden Autor Odesláno 24. leden Ďakujem chlapi za odpovede, trošku ste ma upokojili. Trošku som pojazdil len tak aby som si zvykol a už je to lepšie. Je to o zvyku. pavelu96 a PaKr ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.