Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zátěž střešního nosiče - 406

Recommended Posts

Odesláno

ahoj všem,

jaké máte zkušenosti se zatížením střechy na p406 combi.

O víkendu jsem vezl na střeše 3 kola a měl jsem nepříjemný pocit z \"lupání\" v místech uchycení lyžin po střechou.

Potřebuji odvézt 4 a nejsem si jist, jestli to zvládne. Oficiální zatížení je napsáno tuším že 50kg, což ale 4 kola jednoznačně převyšují.

Minulý rok jsem šrouby, co drží ty lyžiny dotahoval. (pěknej opruz :bojim )

Díky za info o vašich zkušenostech.

Odesláno

no ja na originalni pricniky na 406ku stejne vic jak tri drzaky na kolo nedostal, vezl jsem na nich tedy tri zavodni horska kola, kazde o vaze cca 12Kg ,takze celkem 36kg, zatizeni strechy pisou max. 70kg ( mozna jen tech 50, ted si nejsem jistej )

kdyz jsme jeste jezdili na zavody s kamosovym wartburgem kombi, vozili jsme na strese i 6 kol, ale to byly silnicni a kazdy melo tak max 10kg :D

Odesláno

No jám mám 406 sedana a v TP mám zatížení střechy 50 kg a v provozní příručce je napsáno pro změnu \"max. zatížení střechy = 75 kg\". Vloni v létě jsem tam vozil 3-4 treková kola (cca 4 x 17 kg = 68 kg). Naprosto v pohodě, jen se ozývaly různé zvuky - vlivem pohybu kol, aerodynamického odporu, apod. Samozřejmě je nutné kontrolovat, aby bylo vše řádně upevněno a dotaženo, ale myslím, že pokud to nepřetížíš ňák moc, tak se v podstatě nic neděje, snad jen kromě spotřeby :D.

Odesláno

Mam 406 kombi, 3 bikes uplne v pohode, mam odskusane, samozrejme ziadne preteky po dialnici, kamarat viezol aj 5, pre istotu ich priviazal o seba aj navrchu, po 200 km (vzdialenost) v pohode. Zvuky sa ozyvali aj mne, najskor to bola antena, co klepala o koleso, potom blatnik bicykla, strecha nema problem.

Mal som sedan 406, na origo nosic narves max. 3 bicykle, nic moc....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...