ozzy56 Odesláno 10. červen Odesláno 10. červen @Péťa na kolik tě vyjde kilometr ? vím, že nabíjíš doma z FVE i někde po cestě..., stačí jen informativně--na tísícinu není třeba , díky Citovat
Radovanek Odesláno 10. červen Odesláno 10. červen Tak na tu velrybu, co jsi koupil krásná spotřeba. A půjde s létem níže. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 10. červen Autor Odesláno 10. červen @ozzy56 vezmi průměr 21 kWh/100km (menší a modernější auta mají mnohem méně, typicky okolo 15 kWh/100km) a vynásob si to cenou za kWh. Já moji fotovoltaiku zapojuji do nabíjení minimálně, většinou doma nabíjím z NT. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červen Odesláno 10. červen díky , předpokládám, že NT je noční tarif , nechám syna zjistit na kolik klesne cena elektriky při tarifu ,,el. auto'', mám celkem malou spotřebu takže mě kilowata vyjde na 18 korun..., zatím jenom furt sonduju a beru rozumy Citovat
Péťa Odesláno 10. červen Autor Odesláno 10. červen NT je nízký tarif, takže máš pravdu = noční proud. Když přejdeš na elektromobilitu, klesne Ti na 8 hodin denně platba za distribuci v NT na 140,97 Kč/MWh. Ve VT (vysoký tarif) je pak distribuce 2725,46 Kč/MWh (to v mém případě bylo mírné navýšení, ale protože podle poslední faktury jsem ve VT spotřeboval 53 kWh a v NT 291 kWh, tak mi to nevadí). Těch 8 hodin NT Ti rozloží dle své potřeby, ale ve smlouvě to máš uvedeno. Já mám NT od 20:00 do 22:59 a od 01:00 do 05:59 hodin. ozzy56 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 10. červen Odesláno 10. červen Ten nízký tarif je prostě k velkým spotřebičům, kterým BEv je. Stejně jako bojlery, akumulační kamna, tepelná čerpadla atp. Tarif se jmenuje D27d Elektromobilita a podle toho, jak jsou ve Tvém okolí odběrové špičky, ti ho nastaví. Já mám třeba 20-24, což je na houby, protože tam je drahá silová elektřina. Jedu totiž současně na spotu. Okamžité ceně elektřiny, která je večer ve špičce vysoká. Což vymaže ten rozdíl ve snížení regulované ceny, jak píše Peťa. A pak 02-04 h, což je super, tam bývá hodně levno. Často dohromady méně než 3 Kč. Dokážu za tu dobu do 1 auta odebrat na jističích 3x25A rodinného domku 11 kWhx4=44 kWh. Což máš na dálniční spotřebu velkého auta 200 km. Ve městě klidně 300 km. Ale od března nabíjím přes den spotovými cenami v kombinaci s FVE. Často jsou kolem nuly, takže platím jen distribuční 2 a něco Kč. A pokud mám plnou domovní baterii 20 kWh, tak bych výrobu FVE stejně prodával za mínus, takže nabíjím auta i kámošům. Třeba 6 kWh dodá za hodinku FVE, namísto prodeje za mínus, a 5 kWh dodá síť za regulovaný poplatek. Pak třeba nabiju Tesla Model 3 77 kWh za 77,- Kč. I méně. A to je po městě na 500 km za 77,- Kč. ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 10. červen Autor Odesláno 10. červen My jsme z Ovy zpět doma a jsem móóóóc spokojený Protože jsem měl dnes v podstatě celý den volno, píchnul jsem auto na pomalou nabíječku EONu, tam platím cca 9,50 Kč za kWh. Takže veřejné nabíjení cca 410,- Kč + to, co nabiju doma (dalších cca 150,- Kč, ale to je odhad). Blbý je, že tentokrát jsem v podstatě vezl jen vzduch, takže menší auto (třeba Ioniq) by bylo vhodnější. Citovat
Radovanek Odesláno 10. červen Odesláno 10. červen (upraveno) Měl jsi dát vědět, mohli jsme zajít na jedno a trochu Netopýra prohlédnout. Pokud by byl doma Jan Semotam v Krásném Poli, tak i odborně. Upraveno 10. červen uživatelem Radovanek Citovat
Péťa Odesláno 10. červen Autor Odesláno 10. červen Nevěděl jsem, jak to budu mít. Ale hledal jsem Tě v Nové Karolíně Nevím proč mám zafixováno, že tam prodáváš BYD Ale našel jsem jen Teslu a to ještě zavřenou. Teprve na NETu jsem dohledal, že BYD je jinde. Taky stárnu a potřebuji dovolenou Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 10. červen Odesláno 10. červen V pohodě. Ano, v Nové Karolině BYD přechodně byl. Už je rekonstruovaný bývalý prodej amerických aut na Rudné v Ostravě Vítkovicích, tak od května je BYD tam. Hned vedle Mercedesu (a Brabusu a a AMG a Smartu...), Jeepu a Alfy Romeo, které taky patří pod prodejce Centrum Moravia Sever, vlastněného otcem a synem z Rakouska. Ale nenašel by jsi mne ani tam, jsem po operaci, vyndali mi šrouby z paty, jak jsem loni spadl ze střechy a tříštivá zlomenina. Loni jsme spolupracovali na fakturu, dělal jsem jim akce, pak jsme se dohodli na pracovní smlouvě koncem září. Lektor, školitel, prodejce. Tak příště, stačí napsat na whatsup. Tesla si otevírá jak chce, mají jen 10-18 (jiné obchody 9-21) a jen Po-So (ostatní denně) a pokud je jich tam málo nebo mají jízdy s klienty, tak to prostě zavřou a hotovo. Mohou si to dovolit, prodávají to jak rohlíky. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno včera v 04:58 Autor Odesláno včera v 04:58 Jen pro zajímavost, jak odpor vzduchu narůstá kvadraticky s rychlostí Včera cesta po dálnici do Prahy, tam couračky po městě a po dálnici domů. Tam na tempomatu 135 km/hod (patřil jsem mezi rychlejší, často v levém pruhu 120 km/hod) a zpět 145 km/hod (kolem půlnoci, to už byla dálnice volnější). Průměrná spotřeba 25,3 kWh/100km Už se těším, až pojedeme 30.6. na otočku do planetária, to bude ještě rychlejší Ale dobrá zpráva je, že jsem dojel, neumrzl, neuhořel,... Pepito, Radovanek, radim.1008 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Radovanek Odesláno včera v 06:17 Odesláno včera v 06:17 Plus klesá efektivita elektrického pohonu s tím, jak otáčky letí do nebe. A ono se to nasčítá. Takový Peugeot Ion je zpřevodovaný variátorem cca 1:8 a nejmenší spotřebu a dojezd má v ustálené rychlosti 66 km/h po rovince bez topení a klimy. Které dokáží díky obyčejnému odporovému topení a klimě z roku 2010 vzít 20-30% dojezdu. Takže 90-100 jde spotřeba nahoru a ve 130 (má maximálku 135) žere jak tank. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.