Daniork Odesláno 3. srpen 2025 Odesláno 3. srpen 2025 Ahoj, řeším problém na své 508 SW rv 2020 120kW HDi automat Nejde mi zapnout zapalování a zdá se že ani dálka nefunguje. Na palubáku se po chvíli zkoušení zapnutí zapalování knoflíkem objeví "Pro start sešlápněte brzdový pedál a tlačítko", ale nic se neděje, nejde nic. Při otevření dveří se stáhne normálně okno a zas vytáhne, světla jdou rozsvítit, sedačka se posouvá, ale nemůžu za boha zapnout zapalování ani nastartovat. Klíčky jsem zkoušel oba přiložit na cívku, ale nejde nic prostě. Baterka má 12.1V v klidu, ale to je tak všechno co jsem dokázal diagnostikovat. Napadá někoho nějáké relé, nebo to musí do autorizáku? Díky všem a ahoj!!! Citovat
Mike407 Odesláno 4. srpen 2025 Odesláno 4. srpen 2025 Baterka má v klidu 12,1V? Jestli má opravdu tak málo, je vybitá. Zkus ji dobít, možná to pomůže. Plně nabitá baterka má 12,8V. Citovat
MJSytic Odesláno 4. srpen 2025 Odesláno 4. srpen 2025 AMG baterie mají v klidu během života v autě i pod 12V protože moderní dobíjení Tím netvrdím, že jí neprospěje nabití. Nicméně si myslím, že to tím nebude. Spíš bych zkusil nechat auto usnout a následně alespoň na 30min tu baterii odpojil (mezi tím se může nabíjet). Pak bych určitě ověřil, že je v klíčku živá baterie. Ideálně dát novou (to, že bude mít 3V neznamená, že je OK). Jinak pokud se nezpane ani zapalování, nepomůže ani DIAG si myslím Kdyby šlo zapalování a nešlo nastartovat, tak bych tipoval KO brzdový spínač u pedálu, ale ten by neměl myslím vliv na samotné zapalování. Citovat
Daniork Odesláno 4. srpen 2025 Autor Odesláno 4. srpen 2025 před 7 hodinami, Mike407 napsal: Baterka má v klidu 12,1V? Jestli má opravdu tak málo, je vybitá. Zkus ji dobít, možná to pomůže. Plně nabitá baterka má 12,8V. Ano má, po 14 dnech státní, baterii ani na zkoušečce nic není. Jak jsem psal, nejde zapnout zapalování, jak kdyby neseplo nějaký hlavní relé, není něco takového u baterky nebo BSI jednotka nebo zámek řízení? Citovat
Mike407 Odesláno 4. srpen 2025 Odesláno 4. srpen 2025 Vždyť jsem to psal, 12,1V je strašně málo. Může být, že elektronika nepovolí start kvůli nízkému napětí. Dobij baterku a potom to zkus. Pod 12,2V už je baterka vybitá. Citovat
Daniork Odesláno 4. srpen 2025 Autor Odesláno 4. srpen 2025 Byl jsem teď v autorizaku se objednat na servis, a utvrdil mě v mém tušení, nějaký spínací box u baterky, stojí asi 7tis, pak sem odpovím až bude vyřešeno, bohužel až 20.8. Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2025 Odesláno 4. srpen 2025 BPGA nebo odešel např Comelec... toho je více byl jsi v MB v Peu? Citovat
HonzaZ Odesláno 13. září 2025 Odesláno 13. září 2025 (upraveno) Zdravím, mám podobný problém. Když bylo velké vedro, podle venkovního teploměru nad 30 st., tak se po sešlápnutí pedálu brzdy a stisknutí tlačítka "start" pouze zaplo příslušenství (radio atd.) a motor nenastartoval a píše "sešlápnout pedál brzdy pro nastartování". Nakonec se mi podařilo nastartovat až po zvednutí kapoty a chvíli odvětrání. Na dia jsou kódy B181A 87, B1808 87 a B1862 23. Zámek volantu se normálně odemkne. Podotýkám, že se to stalo ve velkém vedru a na přímém slunci. Baterku jsem nabil, měla nějakých 12,2 V, měl jsem ji odpojenou, pokoušel jsem se vyměnit brzdový spínač, ale je k němu přístup jak k penězům. Rozebral jsem kus palubní desky, ale prostě jsem se k němu nedostal. Je umístěn hrozně vysoko za palubkou. Nahmatal jsem ho, ale žádnou akci s ním jsem nebyl schopen provést. Od té doby to startuje bez problémů. Až se dostanu domů do Prahy, tak si přivezu zátěžový měřák na baterku a uvidím jak je na tom aku. Mám ještě původní tj. více jak 6 a půl roku. Daniork jak jsi dopadl? Upraveno 23. březen uživatelem HonzaZ doplnění Citovat
ChouLu Odesláno 16. září 2025 Odesláno 16. září 2025 (upraveno) Co mam info tak velká špatná ani ve FR nevi co s tim EDIT: Po konzultaci semnou problem nalezen a uz je na cestě zámek řízení Upraveno 19. září 2025 uživatelem ChouLu AlBunda a HonzaZ ohodnotil 2 Citovat
Daniork Odesláno 17. říjen 2025 Autor Odesláno 17. říjen 2025 Ahoj pánové, sorry že až po takové době se ozývám, každý den jsem na to zapomněl Dopadlo to pozitivně, trochu dražší než jsem očekával ale co už, auta. odvezl jsem to tedy do autorizáku Auta-KM v Kosmonosích, přístup suprovej. Auto bylo trochu mimo jejich plán takže to trvalo necelých 6 týdnů. Měnili BSI jednotku, k tomu nový klíč, a potom ještě zámek řízení. Auto jezdí a funguje. HonzaZ, AlBunda, ChouLu a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.