Charlie 607 Odesláno 23. leden Autor Odesláno 23. leden Bohužel poslední screen nemám, ale zítra to projedu a ono to tam nejspíš zas naskočí,tak to sem pak hodím. Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. leden Autor Odesláno 24. leden Tak jsem to byl projet, tentokráa tam skočila chyba ve chvíli dojíždění ke křižovatce. Když naskočí chyba, rozsvítí se na palubce trojúhelník a na displeji gearbox faulty. Převodovka pak řadí jen 2 a 3. Co jsem tak vypozoroval, dělá to při teplotě oleje kolem 27°C. Tady je načtená chyba: Tohle je s chybou při zařazeném D Tohle je po zhasnutí a znovu nastartování motoru po zařazení D Když auto nechám na volnoběh ohřát na provozní teplotu a teprv pak jedu, žádná chyba nenaskočí a jede naprosto v pohodě. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. leden Odesláno 24. leden Takový zvláštní. Chybu 06 mi ukazoval pp2000 na před face 307 když bylo vadné čidlo zařazeného převodového stupně. Stejně tak nechápu na screenu 2, proč převodovka požaduje tlak 21bar. To je strašně moc. Ale osobně se přikláním k ventilům nebo nějaká blokace v bloku, ale to by nedělalo jen za studena. t0m@s ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. leden Autor Odesláno 24. leden No je to asi nejjednodušší cesta vyměnit ventily a uvidí se co to bude dělat. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. leden Odesláno 24. leden Je to velice pravděpodobné. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Ice-man Odesláno 25. leden Odesláno 25. leden Přesně takhle se u mé AL4 projevoval vadný solenoid. Za studena skočila do nouze. Po ohřátí chcípnu motor, nastartuji znova a už zase řadila bez chyby. Druhý den opět to samé. V nouzi má zařazený 3. stupeň. To co cítíš jako "řazení" je zámek měniče. Měnič přestane prokluzovat a pocitově se to jeví jako další kvalt. Citovat
Charlie 607 Odesláno 7. květen Autor Odesláno 7. květen Dnes je to přesně 10tis km najetých s SW. Zatím šlape jak má. Počítám ještě tak měsíc ježdění a půjde na letní spánek s nějakou tou údržbou a bude se jezdit s CC. t0m@s ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 31. květen Autor Odesláno 31. květen (upraveno) Včera konečně vyměněny selenoidy v převodovce, vyměněn i olej a doufal jsem, že už bude klid. No dneska při cestě se zdálo vše ok, řadila parádně a kousek od domu, za tepla, opět gearbox faulty. PP2000 ukazuje chybu regulace tlaku, kód závady 06. Požaduje 4,8bar, naměřilo 4,75bar. Teplota oleje 73°C. Takže nevyřeno. Postup tam ale je, do nouze to padalo jen za studena, teď za tepla. Podezírám teda ještě čidlo zařazeného převodovového stupně. Protože při seřizování se mi moc nezdáli hodnoty co to ukazovalo a při zapnutí klíčku ukáže nejdřív pomlčku a pak P to předtím nedělalo a podivně v něm zachrčí. Upraveno 31. květen uživatelem Charlie 607 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. květen Odesláno 31. květen (upraveno) No jak jsem psal, chyba 06 je závada toho čidla zařazené rychlosti na převodovce Tipl bych bude vybroušený. Výměnou ventilů se nic nezkazí, stojí to pár koruna aspoň máš jistotu, že ti to někde nevydechne. Upraveno 31. květen uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.