Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Charlieho 307SW face 1.6 Automat. Gearbox Faulty

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem to byl projet, tentokráa tam skočila chyba ve chvíli dojíždění ke křižovatce. 

Když naskočí chyba, rozsvítí se na palubce trojúhelník a na displeji gearbox faulty. Převodovka pak řadí jen 2 a 3. Co jsem tak vypozoroval, dělá to při teplotě oleje kolem 27°C. 

Tady je načtená chyba:IMG_20260124_120943.thumb.jpg.a5b5e3c00702b8ed7d3b56dbc3952f42.jpg

Tohle je s chybou při zařazeném DIMG_20260124_121023.thumb.jpg.d26ea227b070cae7581d755d178a141e.jpg

Tohle je po zhasnutí a znovu nastartování motoru po zařazení DIMG_20260124_121115.thumb.jpg.3c3b4e0e31e75a327710531b1ad6bfe6.jpg

Když auto nechám na volnoběh ohřát na provozní teplotu a teprv pak jedu, žádná chyba nenaskočí a jede naprosto v pohodě. 

Odesláno

Takový zvláštní. Chybu 06 mi ukazoval pp2000 na před face 307 když bylo vadné čidlo zařazeného převodového stupně. Stejně tak nechápu na screenu 2, proč převodovka požaduje tlak 21bar. To je strašně moc. 

Ale osobně se přikláním k ventilům nebo nějaká blokace v bloku, ale to by nedělalo jen za studena. 

Odesláno

Přesně takhle se u mé AL4 projevoval vadný solenoid. Za studena skočila do nouze. Po ohřátí chcípnu motor, nastartuji znova a už zase řadila bez chyby. Druhý den opět to samé.

V nouzi má zařazený 3. stupeň. To co cítíš jako "řazení" je zámek měniče. Měnič přestane prokluzovat a pocitově se to jeví jako další kvalt.

• O 3 měsíce později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Včera konečně vyměněny selenoidy v převodovce, vyměněn i olej a doufal jsem, že už bude klid. No dneska při cestě se zdálo vše ok, řadila parádně a kousek od domu, za tepla, opět gearbox faulty. PP2000 ukazuje chybu regulace tlaku, kód závady 06. Požaduje 4,8bar, naměřilo 4,75bar. Teplota oleje 73°C. 

Takže nevyřeno. Postup tam ale je, do nouze to padalo jen za studena, teď za tepla. 

Podezírám teda ještě čidlo zařazeného převodovového stupně. Protože při seřizování se mi moc nezdáli hodnoty co to ukazovalo a při zapnutí klíčku ukáže nejdřív pomlčku a pak P to předtím nedělalo a podivně v něm zachrčí. 

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odesláno (upraveno)

No jak jsem psal, chyba 06 je závada toho čidla zařazené rychlosti na převodovce :) Tipl bych bude vybroušený. Výměnou ventilů se nic nezkazí, stojí to pár koruna  aspoň máš jistotu, že ti to někde nevydechne.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...