Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, Peugeot Boxer 2.0 BlueHdi 120kw rok 2018, jaká je běžná teplota vody dle diag.? Při ustálené jízdě drží cca 98 - 100 stupňů, po přidání vyleze i ke 102, pak spadne k 95, to se opakuje pořád dokola.

Po delší jízdě vyháže vodu z expanzky, víčko je nové. Pokud zapnu topení na max., voda nemizí a drží o něco nižší teplotu.

Na co se zaměřit? Termostat, pumpa? Voda v expanzce koluje (jednou tenkou hadičkou). Test spalin jsem dělal zakoupenou sadou a vyšel negativní, ještě pro jistotu nechám udělat v servisu. 

Odesláno (upraveno)

Nájezd cca 260 000, rozvody před 60 000, předpokládám s plastovou vrtulkou.

Teď jsem se díval do expanzky a kapalina se zabarvila, z růžové do tmavé, jako saze. Olej ve vodě ani voda v oleji není.

Včera jsem s autem ujel asi 250km, mohlo zmizet cca 200ml vody, ráno hadice měkké, po otevření víčka minimální přetlak.

Pokud jedu s topením (venku třeba 35 stupňů) voda nezmizí a ráno po vychladnutí jsou hadice měkké. Takto jsem to zkoušel 3x po asi 200km. Jakmile zapnu klimatizaci, teplota nepřesáhne 100 - 102, ale po delší vzdálenosti vyháže vodu.

Upraveno uživatelem honzanovacek
Doplnění
Odesláno

Tak ono je to docela normální žer po vystydnutí motoru jsou hadice měkké. ale jak na tom jsou ihned po jízdě? jsou extrémně tvrdé ? Jinak na 405 v ropě jsem rok jezdil s fouklým těsněním-dal-li jsem vodu mezi rysky-vyházelo ven a drželo hladinu to lehce pod minimem. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...