jakubben66 Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 (upraveno) Zdravíčko, chtěl bych ze své 308 s 1.6 vti vyndat tovární airbox a nahradit jej za nějaký aftermarket filtr. Máte s tím někdo zkušenosti? Čistě podle pohledu nevypadá že by tam ten airbox plnil nějaký extra účel snad krom usměrňování proudu vzduchu nebo tak. Žádné kabely na váhu vzduchu ani tak to nemá tak mě zajímá, k čemu tam teda vlastně je. Nejde mi ani tak o nějaké zvyšování výkonu nebo tak něco, spíš o vzhled. Můj airbox je urvaný a lítá tam, tak jsem si říkal že když už se v tom budu chtít vrtat tak ať aspoň pořádně. Dole je pro představu jak to vypadá teď, a co bych tam eventuálně chtěl. Upraveno 6. květen 2025 uživatelem jakubben66 Edit přepisu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 (upraveno) Do airboxu vede většinou přívod studeného vzduchu někde z blatníku, pod kapootou či z nárazníku, také je tam rezonátor, pokud toto odstraníš a dáš tam jen konus bude to nasávat teplý vzduch od motoru a výkon pujde dolů, navíc odezva na plyn bude mít nejspíše díru díky absenci rezonátoru, ale pokud si to potřebuješ nutně vyzkoušet tak klidně, když budeš hledat tak tady už nějaký zkušenosti nejspíš najdeš. Asi je lepší sportovní vložka přímo do airboxu. Upraveno 6. květen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
jakubben66 Odesláno 6. květen 2025 Autor Odesláno 6. květen 2025 Koukal jsem tam na to a žádnej extra přívod studeného vzduchu tam není, jakože by vedla trubka do blatníku. Jediné vo tak vstupní díra té celé krabice je otočená směrem od motoru. Ono je to právě úplně na volno tam teďka. Dá se s tím celým hýbat díky harmonice na trubce která vede z airboxu dál na filtr dozadu, takže nikam další trubka vyvedená není. Čistě teoreticky by se dal udělat případně koupit (ale nevím jestli se vyrábí) nějaký tepelný štít. Netuším jakou reálnou efektivitu by to mělo ale viděl jsem to na autech tak na tom asi něco bude. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. květen 2025 Odesláno 7. květen 2025 jsem taky pro osobní vyzkoušení pokud si od toho neslibuješ nárůst výkonu o 50 koní , stojí to sice nějakou korunu, ale životní zkušenosti jsou k nezaplacení..., co mám tak přehled, většina se vrátila k původnímu--origo--řešení Radek Hurvajz, P607Olda a jakubben66 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.